Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Paratiroid ameliyatı oldum. Yüzde kaç oranında rapor alabilirim?

batan_gunes

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
2008 yılının haziran ayında geçirdiğim tiroid ameliyatı sonrası hem tiroidlerimin tamamı hem paratiroidlerim alındı.ve teşhis konana kadar geçirdiğim kasılmalar kramplar cabası.ve bunun sonucunda hipotiroidi ve hipoparatiroidi teşhisi konuldu.yaşam kalitem çok düştü.iş görmezlik raporunda % kaç alırım.yardımcı olursanız sevinirim.benim durumumda olan kaç kişi var bilmiyorum.

sakatlık oranı cetveli derki;

Paratiroid Hastalıkları:
a-Hiperparatiroidi (Cerrahi olarak tedavi edilemeyen):% 30
b- Hipoparatiroidi

1- İdiopatik Primer Hipoparatiroidi (Replasmanla Kompanse):% 20
2- İdiopatik Primer Hipoparatiroidi (Replasmana dirençli):% 40
3- Sekonder Hipoparatiroidi (Replasmana Kompanse):% 20
4- Sekonder Hipoparatiroidi (Replasmana dirençli):% 50

Tiroid için:
Tiroid hastalıkları:
a-Guatrlar (Nodüler, diffüz, multinodüler, toksikve toksik olmayan) subakut tiroiditler
1-Fonksiyon bozukluğuna neden olmamış veya iyileşmiş: % 0
2- Kalıcı hipotiroidi (tedaviye cevap veren.): % 10
3- Kalıcı hipotiroidi (tedaviye cevap vermeyen veya günlük 400 mikrogram ve daha fazla tiroksin gerektirenler): % 40
b- Kretinizm: % 20
c- Doğuştan iyot eksikliği sendromu:% 20
d-İyot eksikliğine bağlı diğer tiroid bezi bozuklukları ve benzer durumlar: % 0
e-Tirotoksikoz (komplikasyonsuz): % 10
f-Tiroidektomi (Fonksiyon bozukluğuna neden olmamış, Ca dışı nedenler): % 0

Teşk.ederim bunları bende inceledim ama tahminen kaç olur onu çıkaramıyorum.

Hormon tedavisi görüyor musunuz? Hastalığınızın size verdiği sıkıntıları özetleyen bir kısım var mı bir üstte yazdığım mesajda..? Şu açıklama benim hastalığımı özetliyor dediğiniz bir bölüm varsa onun karşılığındaki orandır hastalığınıza verilecek olan oran..

Örneğin aşağıdaki açıklama size uygun mu?
2- Kalıcı hipotiroidi (tedaviye cevap veren.): % 10
3- Kalıcı hipotiroidi (tedaviye cevap vermeyen veya günlük 400 mikrogram ve daha fazla tiroksin (hormon ilacı) gerektirenler): % 40

Sizin hastalığınıza oran veriliyor cetvelde ama dereceleri var bu hastalığın kendi içinde gruplara ayrılıyor..ona göre de oranlar değişiyor.. Kesin bilgi verebilseniz tam teşhisi şudur deseniz cetvelden en yakın tahminle birşey derdik anlardık hepimiz ama bu durumda ben başka bir şey diyemeyeceğim..

Benzer durumda olan arkadaşlarımız varsa yazarlar belki..

tiroid hormonu alıyorum 150 mg.östeomalazi teşhisim var ileri derecede kemik erimesine karşın günde iki kez calsiyum ve kalistrol alıyorum.yani kalsiyum tutamıyor vücut bu yüzden böbrek yetmezliğinde kullanılan bir ilaç bu.ilginiz için ayrıca çok teşk.ederim.

Hipotroidisi olup günlük 400 mikrogram altında ilaç kullananlara % 10 oranında rapor veriliyormuş.. Sizinle benzer durumda olan arkadaşlar bilgilerini şu konuda paylaşmışlar, fikir olması açısından bakınız: http://www.engelliler.biz/forum/sag...-saglik-raporu-alabilir-miyim.html#post926158

Başka rahatsızlıklarınızda varsa onlarıda belirterek sakatlık raporu başvurusunda bulunup şansınızı deneyin derim.. Eğer rapor alacak olursanız Hipotroidi sonucunu güncel bilgi olması açısından buraya yazar mısınız?

22 şubat 2012 aldığım raporda
sağ göz protez %32
hipotiroidi 150 mcg %10
hiperlipidemi %10
toplamda %45 verdiler bana

Teşekkürler Cengizhan bilgi için..

Paratiroidlerin tümü de alınmışsa % 10 hipotiroididen % 20 de hipoparatiroididen alırsınız. kemik erimesini öne sürerek hipoparatiroidi oranınızı % 40 a çıkarmak mümkün ama doktoru bu konuda ikna etmek mümkün olur mu onu bilemiyorum.

Üst Alt