Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Park cezası kesildi. Engelli Park Kartı alsam bu ceza kalkar mı?

Eurest

Üye
Konular
32
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

H sınıfı Sürücü belgem var ve bu ehliyet ile Engelli Park Kartı alabiliyorum ancak henüz daha başvuru yapmadım.

Kocaeli'nde Özel bir Ortopedi Polikliniğine protezi kırılan bir yakınımı götürdüm ve aracımı da cadde üzerine trafik akışını engellemeyecek şekilde park ettim; hatta önde ve arkada başka araçlar bile vardı. Yaklaşık 10 dk kadar aracım orada kaldı.

Fakat 1 ay sonra 66,00 TL park cezası geldi.
Bilindiği üzre park edilemeyecek yerlerde azami 15 dk kadar park etme hakkımız var.

Şimdi, cezadan kaçmaya çalışmıyorum ama engelli biri olarak bu hakkımı kullanmak istiyorum ne yapabilirim?

Teşekkürler.

sana tavsem belgeni al
Benim başmda geldi. pilakada işaret vardı. belgemde vardı. kesilen ceza içinçok uğrama lazım vaktin varsa .
Ben artı ismek pak erine park ediyorum sanda tavsiyem

Eğer aracın engelli aracı ise ve engelli aracı olduğunu gösteren ibaresi ( yani plakada engelli işareti yada engelli araç park levhası ) varsa ceza makbuzu ile birlikte adliyeye itiraz dilekçesi yaz ver derim. Benim başıma aynı olay geldi itirazım sonucu ceza iptal edildi.

Park kartı alıp valiliğe giderek cezanın iptali yönünde başvuru yapabilirsin. Ama, bu işlerle uğraşmak daha bir pahalıya patlarsa şaşırmam :)

Üst Alt