Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Bulent bey oncelıkle bu sıtenın cok faydasını gordum sahsım adına halende goruyor bu sebeple ALLAH razı olsun sızden ve emek verenlerden malumunuz uzere bende engellıyım benım sızden bu konu uzerıne aydınlatırsanız ınanın cok makbule gecıcek babam 1953 dogumlu top
lamda 2000 günü var askerlik borclanması haric ve halende sigorta primi odenmekte bir şirkette babam parkınson hastası bundan 4 ay once % 86 rapor aldık ankaraya gonderdık malulen emeklılık ıcın ama fıyasko cıktı
bıze gelen evrakta % 60 calısabılır diye cevab geldı
bız sgk tekrar basvuruda bulundugumuzda 3 ay beklemenız lazım dedıler 2 . bi rapor ıcın şımdı 4 ay oldu gıdıp soruyoz bıze 8 ay tamamlanması lazım dıyolar v.s
kafamızı bi milyon ettıler artık ne yapacagımızı bılemıyoruz babam yuruyor ama elde ayakta tıtremeler var gozlerde problem var 1 tane kulagını % 50 digerini % 60 duymuyor parkınson teşhısı konuldu ayrıyeten unutkanlık ve bazı psikolojık ufak tefek problemler evde bakım maaşı ıcın rapor alalım dedık onu da vermedıler
yanı anlıyacagın ne emeklılık ne evde bakım maası ıkısıde olmadı ne yapıcaz bılmıyoruz bı yardımcı olup bızı aydınlatırsanız sevınırım bulent bey ve konuya vakıf olabılecek arkadaşlar degerlı bılgılerınıze ıhtıyacım var
sanırım devletin malulen emeklilik veya bakım aylığı kontenjan var yıllıkbenim de malulen emekliliğimolmad bakım aylığı alamadım çark hala değil torpille dönüyor ben de parkinson hastasıyım%51 bakım aylığı için yeterli fakat Allah tan kormayanların için fark etmiyor elazığ fırat üniversitesi bana poliklinikte %40+%40parkinsondan%40 psikiyariden%20 kalp damardan %10 dahiliyeden verdi heyete girdim%40%40 noroloji%40+%20 düşürdü poliklniğğe sıra aldım muyane oldum tedavim yok ya beyin pili yada apoga tedavisi bende prof sordum madem durumum böylese benim %20 mi niye düşürdünüz cevabı heyet kararı
demekki Alllah bu kararı verenleri benim durumuma getirsin
hükümetimizde demesin türkide adalet ve hak var benden sağlamları bakım aylığı alıyor insanı rüşvete ve sahtekarlığa teşvik ediyorlar sana Allah yardım etsinbul adamın al başka umut bağlama
maluliyet cetveli'ne göre "Uygun tedaviye rağmen günlük yaşam aktivitelerini ileri düzeyde bozarak başkasının yardımına gerek gösteren" parkinson varsa malulen emeklilik hak edilir.
Babanızda bu durum var mı? Varsa, SGK'Nın malulen emekliliği reddettiği karara itiraz ettiniz mi?
İki rapor arasında geçmesi gereken süre diye bir uygulama var, ama bunun dayanağı nedir, bilmiyorum! Başka bir hastaneye gidip yeni rapor almayı denediniz mi?
kardes yanlıs yonden gıdıyorsunuz malulen emeklı olucam dıye enson yerlerden gıdıoyrsunuz babanıza malulen yerıne erken emeklı etmeyı neden secmıyorsunuz anladıgım kadarıyla baban 59 yasında sımdıye kadar 3600 gunu cıkar %40 rapor alıp vergıye tabı oldumu babanız otomatıkman da emeklı olur rapor uzerınde %100 de olsa sakatlıgı malulende gecerlı olmaz sen babanın gunlerını ssk baslangıcını hele bır yaz ssk ya gerek kalmadan emeklı olsun baban hastane sunu der sureklı kardes su gune kadar gelme bırde sunu soyler hastalıgında ılerle oldugundan ay gun beklemeden tekrar rapor alınabılır ben cok kısıe aldırıyorum raporunu ıtıraz yerıne aynı hastanedende aldırıyorum onun yolu yordamı var sgk ya beklemenıze grek yok kardes normal rapor almaya calısın
Merhaba arkadaşlar benım babam bugun ıtıbarıyle emeklı oldu
fakat benım bıldıgım malulen emeklılık ıslemlerıne başladığın tarihten ıtıbaren bır toplu odeme yapılıyordu ama bugun ogrendım kı oyle bır odeme babamın hesabında yoktu
bu mevzuatı ben mı bılmıyorum yoksa ortada bı yanlışlık mı var
babamın malulen emeklılık ıslemı zorlu bır surec ardından tamamlanddı. 2 defa rapor aldık ıtıraz ettık reddedıldı v.s en sonunda alddıgımız raporla malulen emeklı oldu
fakat 2 yıl ıslemlerle uğraştık bızım başladığımız tarihten bu yana bırıkmıs bır odeme almamız gerekmıyormu
bılgısı olan arkadslar aydınlatırsanız sevınırım. sımdıden teşekkürler.
Herşeyden önce gözünüz aydın. Yılar süren eziyetle de olsa emeklilik hakkınızı almanız çok sevindirici.
Maullen emeklilik maaşının başlangıcı -hakim dava sonucunda farklı bir karar vermemişse- 5510 sayılı yasanın 27. maddesine göre belirlenir:
a) Malûl sayılmasına esas tutulan rapor tarihi yazılı istek tarihinden önce ise yazılı istek tarihini, b) Malûl sayılmasına esas tutulan rapor tarihi yazılı istek tarihinden sonra ise rapor tarihini,
c) 4 üncü maddenin birinci fıkrasının (c) bendi kapsamında çalışmakta olanların ise, malûliyetleri sebebiyle görevlerinden ayrıldıkları tarihi,
takip eden ay başından itibaren başlar.
Yani, en son raporun tarihini takip eden ay başı itibarı ile emekli maaşınızın başlatılması lazımdı. Böyle değilse, bu hatanın düzeltilmesi talebiyle sigorta müdürlüğüne dilekçe ile başvurun.