Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Parkinson hastasıyım. 47, 102 ve 103.03 kodlarla ÖTV muafiyetinden yararlanamıyorum!?

Özcan UĞUZ

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Parkinson hastasıyım engelli ehliyeti aldım 47 102 103.3 bu kodlarla ötv indiriminden faydalanamıyorum galiba nasıl itiraz ederim

raporunuzun oranı nedir bu önemli.

103.03 Yılda bir sağlık kontrolü
102. Ambulans, ticari araç veya resmi araç kullanamaz
47. İki tekerlekli araç kullanamaz

Bu Kodlar ile rapor oranınız % 90 altında ise siz malesef ötv muafiyetinden yararlanamazsınız. Ancak rapor oranınız % 90 ve üzerinde ise değişir durum.

%40 raporum ben ehliyet e yeniden itiraz etmek istiyorum 1 aylık süre dolmadan benim normal raporum ortapedik diye geçiyor ama otomatik araç kodu vb eemediler

Özcan UĞUZ

mutlaka itirazınızı yapın. Ortapedik rapor var ise oranının hiç önemi kalmıyor zaten % 1 de olsa ötv muafiyetinin önü açılıyor.

Ben Parkinson hastasıyım ama rapor %40 ortapedik diye de geçiyor ehliyeti b sınıfından engelli b çevirdim hastanede ki sağlık kurulu araç alamasın dedi otomatik araç kullanma kodu yokmuş

Özcan UĞUZ

otomatık arac kullanma kodu var . benım sadece otomatık ancak sol ayak engelı olanları ıcın sadece gecerlı dıye bılıyorum . Bu sebepten alamazsın demıs olabılırler .

Selamın aleyküm Parkinson hastasıyım b sınıfı engelli ehliyetim var 10.02 kodu
Sağlık raporunda sadece hareket ettirici akdamda özel tertibatlı araç kullanabilir ötv muafiyeti yazıyor vergi dairesi sıkıntı çıkartır mı

Üst Alt