Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Parkinson hastasıyım. Bağkur emeklilik başvurumu reddediyor!?

Parkinson

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Ben 39 yaşında 9 yıldır parkinson hasta sıyım bağkurluyum 2017 mayıs ayında iş güçü kaybından emeklililk çin sgk ya başvurdum sgk beni devlet hastanesine gönderdi parkinson lu olduğum raporu verildi ama sıfır olarak sgk dan yazı geldi itiraz ettim beni gazi hastanesine sevk ettiler tekrar sıfır geldi sonra ben kendim hacettepeye gitim oradan %59 rapor aldım bu raporu nasıl vereyim ki kabul görsün

not_ burada yazmadığım o kdar vahim komik traşedik şeyler de var ki çok olduğu için daha sonra yazacağım teşekkürler

Parkinson

Doğum tarihiniz gün/ay/yıl?
İlk sigortalı olduğunuz tarih gün/ay/yıl?
Primleriniz hangi tarihler arasında hangi statüde yattı? Toplam prim gün sayınız nedir?
Sakatlık oranı cetveli'ne göre hangi oranda raporunuz var?
Defterdarlıktan elde edilmiş vergi indirim hakkınız var mı?

11.07.1978 doğumluyum
ilk sigorta başlangıc tarihim 01.12.1997
4-a 5 gün
mecburi tarım sigortası başlangıc 01.01.2003 bitiş 04.01.2006 3 yıl 10 gün -
mecburi sigortalık bağkur 05.01.2006 devam ediyor 12yıl 6 ay 1 gün.

hcettepe üniversitesinden %59 oranınnda rapor aldım . Daha vergi idirimi için baş vurmadım

raporumun arkasında vergi indirimi alabilir yazıyor

Parkinson

öncelikle vergi indirimi ile hiç bir işiniz yok. Emeklilik için 5510 sayılı yasanın 28. maddesine tabisiniz.
DİKKAT: Malulen emeklilik değil, erken Yaşlılık emekliliği için başvuracaksınız. 2017'deki başvurunuz büyük olasılıkla malulen emeklilik içindi ve onun için reddedildi.

bagkur.PNG

Yani emeklilik şartlarınız gayet de yeterli. Yapmanız gereken, 5510 sayılı yasanın 28. maddesine istinaden erken Yaşlılık emekliliği için sigorta müdürlüğüne başvurmak. Sizi hastaneye sevk ederler. Hastane %40 ve üzeri rapor verdiğinde de yukarıdaki tablo bağlamında emekliliğiniz onaylar sgk.

Bağkur bu arada saçma bir şey yapıyor ve tüm başvuruları malulen emeklilikten işleme alıyor. Sizde de yine böyle olabilir. Bu olursa, süreç sonunda "malul durumda değilsiniz" diye başvurunuzu red ederlerse, "o zaman 5510 28'den işleme koyun" diye dilekçe verirsiniz...

5510 28 den işlem için bütün dilekcelerim verdim zaten komik ve vahim olan bu 0 sıfır nasıl verebilir anlamıyorum

Emekli maşı

iyi akşamlar uzun uğraşlarım sonucu bu gün ssk nın sitesinde emekliliğimi gördüm 962 tl çok şaşırdım acaba benim aylığım bumu 4582 gün bağkurum 1083 de tarım bağkurum var lütfen bir cevap teşkkürler

Parkinson

Hayırlı olsun dicem ama maaş o kadar düşük ki! Maalesef, maaşlar çok düşük artık ve geçen her gün de düşmeye devam ediyor

Emeklilik

Parkinson

Emekliliğiniz hayırlı olsun. 2008 öncesi kaç gün pirim sayınız var? Ve rapor oranınız % de kaç? 28.maddeden emeklilik kabul edilmiş anlaşılan. Nasıl kabul ettirdiniz? Cevap için teşekkürler.

Üst Alt