Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Parkinson hastasıyım. Malulen emekli olabilir miyim?

Buro53

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba abi ben 34 yaşındayım Parkinson hastasıyım, beynimde de kist var.
mesleğim garsonluk bu hastalıktan dolayı artık işimi yapamıyorum malulen emekli olabilir miyim yardımcı olursanız sevinirim abi

Şuanda sigortalı olarak 2450 günüm var 2009 girişliyim askerliği de 2006 da yaptım

Benim mesleğim garsonluk başka bir mesleğim yok Parkinson hastalığından sebep artık yapamıyorum

Buro53

maluliyet cetveli'ne göre ilgili bölüm aşağıdaki gibi. Durumunuz buna uyuyorsa malulen emeklilik talebiyle sigorta müdürlüğüne başvurabilirsiniz. Sizi hastaneye sevk ederler...

"5. Parkinson Sendromu: Tek başına veya diğer bulgular ile beraber kaba ve beceri gerektiren hareketlerde veya yürüme ve duruşta devamlı bozukluğa neden olan, iki ekstremitede belirgin rijidite, bradikinezi veya tremor ile giden ve tedaviye yanıt vermeyen olgular."

Eğer maluliyet olamayacaksan erken Yaşlılık emekliliği olur. Bunun kriterleri şu bilgilere göre belirlenir:

Doğum tarihiniz gün/ay/yıl?
İlk sigortalı olduğunuz tarih gün/ay/yıl?
Primleriniz hangi tarihler arasında hangi statüde yattı? Toplam prim gün sayınız nedir?
Sakatlık oranı cetveli'ne göre hangi oranda raporunuz var?
Defterdarlıktan elde edilmiş vergi indirim hakkınız var mı?

Bülent abi bu hastalık belirtileri bende yaklaşık 20 yaşında başladı sürekli dogtorlara gittim hiçbiri teşhis koyamadı kimisi depresyon dedi kimisi boyun fıtığı dedi enson 2018 de İzmir Bozyaka ssk eğitim ve araştırma Hastanesi'nde bu teşhisi koydular ayrıca beynimde de kist olduğunu söylediler

Doğum tarihim 03 08 1986 2009 yılında ilk sigortalı işe basladim şuan da 2450 günüm var

Henüz dağa hiçbir kuruma başvurmadım sizi bir kaç gündür okuyorum bilgilerinizden faydalanmak istedim insanlara yardımcı oluyorsunuz çok sağolun

Sigorta girişim 2009 ama askerlik 2006 da yaptım bunun bir faydası olurmu

Buro53;
Askerlik sürenizi borçlanır iseniz ilk işe giriş tarihiniz borçlandığınız süre kadar geriye gider ve 5510 sayılı yasadan önce işe girmiş olursunuz vergi indirim hakkı alarak emekli olabilirsiniz.
2008_oncesi.PNG

officer verdiğiniz değerli bilgiler için çok sağolun iyiki varsınız iyi insanlar🙏

Üst Alt