Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Parkinson hastasıyım. Malulen emekli olabilir miyim?

pedi

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba

ben 35 yaşındayım. 4 senedir parkinson hastasıyım. 6 seneyi aşkındır bağkurluyum. bağkur pirim borcum yok.
şu anda hastalığım iyiden iyiye ilerlemekte. hareketlerim kısıtlı kontrol altında tutamadığım bir elim var buda benim çalışma yaşamımı etkiliyor. neredeyse bitirdi diyebilirim.
bağkurdan malulen emekli olabili rmiyim ve ne yapmam gerekiyor metod olarak nasıl bir yola baş vurmalıyım

bana bilgi verirseniz memnun olurum

sizlere iyi çalışmalar........

Şu anda sadece bir koldaki kontrolsüz hareket için maluliyet oranında işgücü kaybı verilir mi, bilemiyorum. Maluliyet cetveli'nde "Uygun tedaviye rağmen günlük yaşam aktivitelerini ileri düzeyde bozarak başkasının yardımına gerek gösteren Parkinson" için malulen emekli olunabilir diyor. Ne zaman hastalığınız bu derece ilerlerse, o zaman (en az 10 yıl sigortalılık süresi ve 1800 gün priminiz de varsa) malulen emeklilik için bağlı olduğunuz sigorta müdürlüğüne başvuru yapabilirsiniz. Sizi hastaneye sevk ederler... Süreç sonunda maluliyet cetveli'ne göre malul düzeyde işgücü kaybınızın olduğu tespit edilirse, malulen emekli edilirsiniz.

Eğer işgücü kaybınız maluliyet derecesinde değil, ama işgücü kaybı cetveli'ne göre %40 ve üzerindeyse, o zaman da vergi indirim hakkı elde edip erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabilirsiniz.
Bu durumda ne zaman emekli olabileceğiniz doğum tarihinize, ilk sigortalı olduğunuz tarihe ve alacağınız vergi indirim oranına bağlı olacak.
Not: http://www.engelliler.biz/forum/cal...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

Üst Alt