Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Parkinsonizm hastasıyım. Emeklilik için izlemem gereken yol nedir?

abreg

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
ıyı gunler 1976 dogumluyum
1996 yılında askerden geldıkden sonra
manganez zehırlenmesıne bağlı olarak parkınsonızm hastasıyım
desteksız yuruyemıyorum hareketlerım çok yavaşladı çok ağır denge bozukluğum var
evliyim ama özurlu raporum yok cunku şımdıye kadar özrumu bır turlu kabullenemedım..
fakat bır kac ay önce h sınıfı ehlıyet için başvurdum onu bıle vermedıler yanı %kac özrum olduğunu bılmıyorum
sgk 1094
bağkur-90
yurtdışından 61
askerlık borclanması 550 gun
sıgortam var ne zaman emeklı olabılırım tabıkı raporu aldıktan sonra

Malulen emekli olmak için 10 yıl 1800 gün şartlarını yerine getirmeniz lazım... Ve alacagınız rapor tek hastalık/rahatsızlıktan %60 ve üstü olması gerekli.....
Erken emeklilik için ise ilk siğortalı oldugunuz tarih ve yaş bilgileri lazım....

Maluliyet cetveli'ne göre "Uygun tedaviye rağmen günlük yaşam aktivitelerini ileri düzeyde bozarak başkasının yardımına gerek gösteren" kişiler malul sayılır. Durumunuz bu tanıma uyuyorsa, İlker'İn yazdığı gibi, 1800 gün toplam priminiz olduğunda (askerlik dahil) malulen emekli olaiblirsiniz.
En son sigorta priminizin yattığı işyerinin bağlı olduğu sigorta müdürlüğüne malulen emeklilik için başvuru yapacaksınız, sizi hastaneye sevk edecekler, hastane maluliyetinize temel olan hastalığın tanısını koyacak, raporu sgk sağlık kuruluna göndereceki, kurul maluliyet cetveli'ne uygun ıolduğunu tescil ettiğinde malulen emekliliğinizi onaylayacak.

porkınson rahatsızlığı cetvelde %60 ve uzerındeyse olursunuz

anladım fakat bu forumdan öğrendiğim kadarıyla hastalığınız ılk sıgortalı olduğun tarıhden önce başlamıssa malulen emeklı olabılırmıyım
1998 askerden geldım-1999 parkınson hastalığına yakalandım bıldığınız gıbı parkınson hastalığı cok yavaş ilerleyen bır hastalık 2003 tarıhınde ılk sıgorta gırışım oldu 2006 yılında hhastalığım ılerledı yüzde kaç özrum var bılmıyorum fakat desdeksız yuruyemıyorum-cok cıtdı denge sorunum var evden cıkamıyorum daha önce ne vergı indiriminden yararlandım ne de özurlu kımlığım var
1824 gun sıgortam var
malulen emeklı olabılmem için ne tur bır yol izlemem gerekıyo
CEVAPLARINIZ İÇİN ŞİMDIDEN ÇOK TEŞEKKUR EDERİM

Üstteki mesajımda var aradığın cevap. Durumun maluliyet cetveli'ndeki ifadeye uyuyorsa, evet, hemen malulen emekli olabilirsin.

Üst Alt