Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Parmak amputasyonlarında balthazard formulünün uygulanması..?

Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Uzun süredir burdan bir çok konuda bilgilere ulaşıp istifade ediyorum yeni üye olmak nasip oldu sizden yardım rica ediyorum. Balthazard formulünde anlamadığım birşey var

2.2 ÜST EKSTREMİTE AMPUTASYONLARI Tablo 2.7- Üst ekstremite amputasyonlarının neden olduğu engellilik oranlarına göre bir insan 5 parmağınıda tamamen kaybettiğinde %54 ,baş parmağı hariç diğer parmaklarını tamamen kaybettiğinde %32 oran veriliyor.
Parmak derecisine göre ise baş parmak %23,2,3 parmak derecisi %11,4,5 parmak derecesi %5.

Benim anlamadığım çözemediğimse neden bir insan mesela kendim için başparmağı yoksa %23 ve 4,5 parmağı yoksa ayrı ayrı %5 alıp bunu balthazardda sokup hesaplayıp %29 düşüyor.
Eğer bu mantık doğruysa 5 parmağınıda kaybetmiş bir insanıda yada başparmağı hariç 4 parmağını kaybetmiş bir insanıda ayrı ayrı hesaplayıp raporun yüzde %48 e yada %29 düşmesi gerekmezmi?
Eğer yanlışsa benim gibi engellileri neden toplamını almıyolarda balthazard formulüne sokup engelini düşürüyorlar.Yardımlarınızı rica ediyorum derdimi anlatabilmişimdir umarım.

merhaba,

bu konuda yardımcı olabilicek bir arkadaş bulamadım gibi kol kısalığı ve avuç içinin olmamasına verilebilicek bir özür oranı varmıdır?

bilen varsa yardımını rica ederim.

Arkadaşım parmak deformite veya amputasyonlarında parmağın kullanımının önemine göre değer veriliyor başparmak en önemli olanı olduğu için değeri bu yüzden yüksek o sebepten azalarak gidiyor...Bildiğim kadarıyla balthazar formülünün sistemi bu maalesef bi de ilk önce senin kullanımına göre hesaba sokuyorlar bi de tüm vucuduna göre hesaplıyor bu yüzden oran düşüyor ... benim bildiğim bu ...

Üst Alt