Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Parmak eksikliklerimden yüzde kaç oran alırım?

erbas39

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Sağ el;
1-) işaret parmağı ampute,
2-) orta parmak ampute
3-)yüzük parmağı birinci eklem yerine kadar yoklar...

sakatlık oranı yüzde kaç olmalı?

ust_ekstremite_amputasyonu.png

parmak_eklemleri.jpg

Benim hesabıma göre işaret ve orta parmak 11+11 yüzük parmak +3 toplamda Balthazard'a göre % 23 alırsınız.

aynı bilekdeki tendon kopuğu vardı.birde ameliyatta el içindeki damarlar kopmuş onarılmış,bunlarda üstüne eklenirmi?

ilk kaza geçirdiğimde yüzde 17,rapor verdiler.daha vergi indirimi için aldığım rapor 23 e çıktı.birkez daha almak için bir süre varmıdır?ikinci verilen rapordaki 23 lük far ile malüliyet ödendisinin bir farkı olurmu...

Amputasyonun hangi eklemden olduğu önemli %20-25 aralğında bir oran alırsnız elinizdeki ameliyattan dolayı açıp kapama kavrama probleminiz varsa oda ayrı bir değerlendirmeye tutulur

parmak amputosyou sakatlık oranı

daha önce saglık kurulu raporu mevcut bu rapor yanlışmı verilmiş
baş parrmak işaret parmagı ve orta parmak ilk bogumdan amputosyon
sakatlık oranı cetveline tablo 2.7 ye baktım
saglık kurulu raporunda paşparmak için % 8 işaret ve orta parmak için % 5+5 oran verilmiş
fakat parmak amputosyonları gerçekte elin ilk bogumunda son bogumunda degil saglık kurulunda yazılan ip eklem parmak ucu ise yanlışlık var ip eklem neresi bilen varmı parmak ucu ise bir yanlışlık var demektir

@KKELEBEKK slm sizden özürlük oranımı hesaplamanızı rica edicem, doktorlar %41 verdi bana az geldi.

sağ el;işaret parmak sadece dipten haraket ediyor , orta parmak ve yüzük parmak dipten ampute.

sol el; işaret parmak orta parmak ve yüzük parmak dipten ampute,
serçe parmak tırnak yatagından yok,

bana bilgi verebilir misiniz.

kobra3452

Tabloya bakarsanız verilen oranın az olmadığını göreceksiniz,Her parmak için verilen oranlar Balthazar formülüyle tek tek toplanıyor,11+11=22 olmuyo malesef her toplamada 3-4 puan uçuyor anlayacağınız,

zaten sağ el işaret parmağınız amputasyon oranına girmiyor ona parmak eklem ankilozu tablosuna bakmak lazım ,işaret parmağı mf eklem amputasyon oranı 11 se ankiloz oranıda kanaatimce en fazla 7-8 filandır ..

Bence verilen oranı kurcalamaya değmez 41 olmazda çok olsun 43 olur bu bişey deiştirmez sizin için aman haa 39 olmasın ona dua edin derim.

Teşekkür ederim mestan kardeş; dediğne katılıyorum önemli olan 39 olmasın.

Sol el bas parmağım kesildi parmagimda hareket kaybi var sizce yüzde kaç rapor alabilirim

vucut kayıp oranı farklı kaza diyorsun meslekte kazanma gücü azalma oranı farklı ama cogu devlet hastanesi bunu bilmiyor

Arkadaşlar benim 2003 yılında çalıştığım işyerinde sağ el serçe parmağımın derisi parmak şeklinde koptu sadece kemik kaldı ameliyat oldum ama olmadı daha sonra askerde serçe parmağımı dipten kestiler Özürlülük oaranı kaçtır bilgilendirimisiniz teşekkürler

Afedersiniz şerçe parmak hangisi

Emekçi adam

Arkadaşım sol el serçe parmağım benim de 1 boğum kalacak şekilde ampute.
Yani üst iki boğum yok. Bana onun için %4 yazdılar.
Bu hazırladığım görselden oranını görebilirsin;
Sana bu nedenle %5 verirler

DOvmz1.jpg

Çok teşekkür ederim gerçekten görmek istediğim resim buydu daha aydınlandım peki bunun için nereye başvurudan ne yapmam gerekiyor ve bu %5 bir avantajı varmı

En son en küçük parmak

Emekçi adam
Bu ancak raporun oranına katkı yapar.
Tek başına pek hükmü ve avantajı olmaz.
Başka rahatsızlıklar varsa ancak o zaman ihtiyaç duyulan en az %40 olması gereken orana katkı yapar

Arkadaşlar merhaba., babamın sol diz altı ampute sag ayak 4 ve 5. Parmak ampute diyabet kalp kapakçiklar in da kireçlenme ve kalp yetmezliği aritmi ve gözlerde şekere bağlı glakom var yaş 78 özürlülük oranı yüzde kaç olur toplam acaba başvurduk ama henüz cikmadi

Üst Alt