Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Parmak uçlarında yürüyen çocuğum kas hastası olabilir mi acaba?

PINARRANIP

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ben londrada yasıyorum cocugum ıkı yasında ve buradakı doktorlar hala teshıs koymadı. cocugum yuruyelı ıkı ay oldu ama parmak ucunda yuruyor. herzaman parmak ucunda bastı suanda kosabılıyor bıle ama yıne parmak ucunda. endıselenıyorum ve buradakı doktorlarda hıcbırsey bulup soyleyemıyor. ınternetten bırcok sey okuyorum ve endıselenıyorum. yardımcı olabılırmısınız :(

Öncelikle geçmiş olsun, ama kas hastalığının sadece bir tür belirtisi o da ileri yaşlarda, zaten çocuğunuz şimdi kas hastası olsaydı emin olun tutunmadan kalkamazdı, sinirsel bir rahatsızlık olabilir, iyi bir nöroloğa götürün EMG isteyin bence, kan değerleri vs.. CK, ALT, AST, kreatinin kinaz sonuçlarının yapılmasını rica edin bu değerler genelde yol gösteriyor, inşallah kas hastalığı yoktur çocuğunuzun. Şimdi den kolay gelsin.. :)

bir komşumuzun cocuğuda hep parmak uçlarında yürürdü koşamazdı kas hastasıydı ama genelde cocuklar parmak uclarında koşar yani kesin diyemeyiz ileriki yaşlarda anlaşılır

benim oğlumda kas hastası dün 4 yaşını bitirdi ve daha yeni yeni arasıra parmak ucunda yürüyor abisi 12 yaşında oda hasta ve oda 4 yaşına kadar normal yürüdü sonrasında parmak ucunda yürümeye başladı ama sizinki çok erken parmak ucunda yürümeye başlamış bu da bence başka bir rahatsızlık olabilir düşüncesi oluştu bende nur hanımın dediği gibi ck sonucunu istemekle başlayabilirsiniz eğer eğer abartılı şekilde yüksek çıkarsa kas hastalığından şüphe edin şimdideğil

Bence direkt bir nöroloğa gidin cp bile olabilir çünkü benimde 2 yaşında parmak ucunda yürüme ve sonrasında oraklamalarla anlaşıldı hastalığım. Çok geçmiş olsun..

benim oğlumda çok küçük yaşlarda parmak ucunda yürüyordu alışkanlık dediler ortapedistler büyüme çağında düzeltir dediler şu an 14 yaşında spastik serebral palsi üzerinde duruyorlar yürüyünce bazen düşmeleri oluyor ayakta durunca dengesi yok

başka göze çarpan bir sıkıntısı var mı kii
sorun çıkmaz inşallah geçmiş olsun

Teşekkürler bazen algılamadada sorun oluyor dersleri vasat özel eğitime gidiyor ayrıca egsersiz yapïyoruz bacak ve ayak kasları çok gergin

Benim 8 aylık oğlum da daha yürüyemiyor ama ellerinden tuttuğumuzda parmak uçlarına basıyor.Adım attırdığımzda da yine parmak uçlarına basıyor.Ben nöropati hastasıyım genetik bir hastalık.Hastalığımın ona geçmiş olmasından çok korkuyorum.Ama bende 15 yaşından sonra çıktı hastalık.Parmak ucunda falan da yürümemişim bebekken şu anda da öyle yürümüyorum.Bir akıl verin bu genetik test dedikleri nerde yapılıyor her üniversite hastanesinde olur mu?

ben kas hastasıyım emg de kanda bıyopsıde kas hastlıgı cıkıyor ama hangı cesıdı daha teshıs konulamadı.ben kas gucsuzlugum basladıgından berı parmak uclarımda yuruyemıyorum.kaldıramıyorum kendımı.bnce hemen kas hastalıgından suphelenmeyın bı ck degerlerıne baktırın yada emg ye gırınce anlasılıyor zaten.

yakups kardeşim siz çocuğunuzun babasımızınız annesimisiniz? bir de ALT, AST ve CK kreatin kinaz değerlerinize bakıtırınız hemen kötü bişi getirmeyin aklınıza

Babasıyım bu önemli mi?.O dedikleriniz nedir ne için yaptırmam gerekir?

tabiki önemli değil yakup bey, bende çocuk sahibi olmak istiyorum ne şekilde ilerliyor diye soracaktım doğum sırasında vs.. :)
Size söylediğim testler kas hastlığının olup olmadığı hususun da size yol gösterecek, zihinsel bunalımdan kurtulmanız için doktordan bu testlerin yapılmasını iseyiniz.

Nurdan hanım bendeki hastalık kas hastalığı değil sinirlerle alakalı bir hastalık bendeki hastalık bile çok zor teşhis edildi sinir biyopsisi yapıldı dediğiniz tahliller işe yarar mı bilmiyorum çok teşekkür ederim ilginiz için.

Üst Alt