Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Parmaklarım Kırık. Askerden Muaf Olur muyum?

yılmaz123

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba size bir sorum olacak ben bundan 3-4 sene önce bir kaza geçirdim 3 kere ameliyat oldum ve 2 defa fizik tedavi gördüm sağ elimde işaret parmağım orta parmağım orta tarafındaki bükülme yerinden baya hasarlıydı ve şimdi ancak yarıya kadar bükebiliyorum ve orta parmağımın uç noktadaki bükülme yeri kırık elle oynadığım zaman fark ediliyor zaten; bir de yüzük parmağımda aşırı derecede lif kaybı oldu ve bu yüzden parmak ucundan hesaba katarsak ilk bükülme yerindeki eklemi kaldırdılar yani yüzük parmağım ilk eklemden bükülmüyor.Zaten bakıldığı zamanda yamuk duruyor ve bu üç parmağımla fazla bir güç uygulayamıyorum serçe parmağımdan da ameliyat oldum ama o iyi gibi diğerleri hala aynı ve yüzük parmağım arada özellikle zorlarsam ağrı yapıyor ve intahap bağlıyor sizce askerden muhaf olurmuyum.Biraz kilo problemim var ama kilo veririm o sorun değil

Bir silahın tetiğine basamaz mısın yani

Basamıyorum.Tetik parmağım ateş edecek şekilde tam olarak bükülmüyor

geri hizmet olarak görev verirler

eskiden çürüktü şimdi bilmiyorum.. devlet baba herşeyi zorlaştırdı artık .. iyiki bi askerliği düşürdüler yani.. eksik kalsaydı a.q.

Başparmaktaki kısıtlılıklarda/yokluklarda daha kolay muafiyet veriliyor. Ama işaret parmağı kısıtlığ olduğunda diğer parmakların hareket kabiliyetine bakıyorlar. Çok büyük olasılıkla muaf olmaz, geri hizmette görevlendirilirsin.

Öncelikle hepinize cevaplarınız için teşekkürler.İlk mesajdada belirtiğim gibi tetik parmağım orta boğumundan kırık tam olarak bükülmüyor.Orta parmağımında ilk boğumda kırık var yüzük parmağımında ilk eklemi yok ve bükülmüyor.
Birde bende şöyle ters bir durum var ben güç gerektirecek işleri sağ elle yapıyorum işte birşeyi kaldırmak,atmak vurmak gibi fakat beceri gerekecek işleri ekmek kesmek, yazı yazmak gibi şeyleri sol elimle yapıyorum zaten bu yüzdende bilardo hem güç hem yetenek gerektiğinden oynayamıyorum çünkü hangi elime alsam tersime geliyor bu silahtada oluyor ama sağ elle kullanıyorum

mrb. benimde sağ kolumda: Radius, ulna ve humerus kırıklarım vardı. 3 defa ameliyat oldum ve ön kolda 2 platin, omuzdan bileğe kadarda çivi var. açıköğretim 4. sınıftayım, fakat kazadan ve ameliyatlardan dolayı derslerden ve sınavlardan baya bi geri kaldım. şu anda yine seneye derslerim kaldı. seneyede bitiremem gibi geliyor. yaş 28, tecili bozdurmak istiyorum. seneye tecil hakkımda biticek. haziranda başvurucam askerlik şubesine. kolumda hala kısıtlılık ve ağrı oluyor. çürük olma ihtimalim var mı? tşk.

Üst Alt