Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Parmaklarım koptu. % 34 oranla ÖTV'siz araç alabilir miyim?

Tebliği de şöyle yazıyor;engellilik durumu, ilk iktisabı yapılacak taşıtın hareket ettirici aksamında tadilat yaptırılmasını gerektirecek nitelikte olmalıdır. Örneğin, sağ veya sol el parmaklardan herhangi bir ya da birkaçının olmamasına rağmen vitesin değiştirilmesine engel, vites kolunda tadilat yaptırılmasını gerektirecek bir durumun bulunmaması halinde manuelveya otomatik vitesli taşıt alımında istisna uygulanmaz.
Yani Sağlık kurulu karar verecek

KKELEBEKK kbb sordu bi akraba veririz demiş pelteklik Artikülasyon/fonolojik bozukluk giriyor bud tabloda yer alıyor

bzasiruzgar ;
Tamam o halde aldığınızda oranı buraya yazarsanız, aynı durumu yaşayan arkadaşlara da örnek olur.

@KKELEBEKK tsk hocam

sizce parmak oranım hak ettigi oranımı almış itiraz etmelımıyım 1 ci tırnaktan 2 3 kökten 4 2 cm anca var

Sol parmaklarim ampute h ehliyet ve otv siz arac alabilirmiyim

Benim sol el 2 3 4 kokten 1 bas parmak tirnaktan simdi h ehliyet alip otvden faydalanabilirmiyim.tecrubeli arkadaslar varmi

H sınıf ehliyetin maliyeti ne kadar

tecrubeli arkadaslardan faydalanmak isterim ona gore ehliyet alacam simdiden tsk

Bide sol el parmaklarimda 1. Tirnaktan 2 3 4 kokten otv indiriminden faydalanabilirmiyim

Sol el

Sol el 1. Tirnaktan 2 3 4 kokten otv indiriminden faydalanabilirmiyim

Sol el 2 3 4 parmak kökten yok 1 parmak tırnaktan yok otv indiriminden faydalanabilirmiyim

bzasiruzgar

Şaka mısın güzel kardeşim? Aynı soruyu neden tekrar tekrar soruyorsun? Trolleyecek başka insan mı yok?

Sol el 2 3 4 kökten yok baş parmak yarıdan otvden faydalanabilirmiyim ben

Admin iyimisin sen ben nereye yorum yapıyorum sen benim gonderime getiriyorsun derdin ne senin

İyiyim sağ ol. Derdim şu:

Daha öncede bu konuda uyarıda bulunmuşum, aşağıda. Yeniden başka başlık altında aynı soruları yazarsanız biz yine sorunuzu birleştireceğiz. Bir daha bu konuda açıklama da yapmayacağım!

@bzasiruzgar

Şaka mısın güzel kardeşim? Aynı soruyu neden tekrar tekrar soruyorsun? Trolleyecek başka insan mı yok?

ÖTV indirimi alirmiyim

Merhaba sol uc 2 3 4 parmaklarım yok 1 de yardan yuzde ehliyet için kurula girdim otomatik vites ve topuz bıraktı şimdi ehliyeti aldimi elimdeki raporla bayiye gitsem otv indirimi alirmiyim ehliyette kodlar yazıyor zaten

ÖTV muafiyeti sol el

Sol üç parmaklarim ampute 1 parmak yarıdan 2.3.4 kökten ampute ehliyetim de otomatik vites sol sinyal sağa ve vites topuzu var önümüzdeki ay heyete girecem ÖTV için ben ÖTV indirimi alirmiyim ne yapacağımı bilmiyorum bana yol gösterecek birisi varmı sayın adminlerim rica etsem yardimci olun bana

Çöpe Taşınan Mesaj(lar)

Sol elden ÖTV indirimini aldınız mi

Admin nie birleştiriyor sun birisi bana yardımcı olsun

ötv indirimi alırsınız

ama şuan alabileceğiniz araç yok sıfır olarak.

fbalkan 2023 de almayı düşünüyorum da sol ele ÖTV verilmez dedi bana vergi dairesi boşuna uğraşma dedi kanunen verilmiyor mus

Madem verilmiyormuş biz alırsın diye yazarsak almışmı olacaksın aynı şeyleri yazıp duruyorsun cevabıda kendin vermişsin zaten maliyeye de gitmişsin cevabıda vermişler olmaz demişler

hastaneye rapor ıcın basvur . Doktor raporunu yazar ise alırsın .. boşuna burda zaman kaybetme

sol el hareket kısıtlılığı ile araç aldım alınabiliyor hatta yönetmelikte mevcut sol el ama sizdeki tam olarak ne

bzasiruzgar

öncelikle vergi dairesine sorarak birinci adımı gerçekleştirmişsiniz. Vergi dairesi size olmaz demiş. Şimdi siz bir adım ileri gideceksiniz ve e devlet üzerinden özelge talebi yapacaksınız. Özelge talebinizin ekine raporunuzu yüklersiniz talebinizide açıkca yazarsınız Ankaradan işi bilen biri size cevap verecektir elinizdede resmi bir cevap olacaktır. Sonrada o cevabı buradan bizimle paylaşırsanız sizin durumunuz ile aynı olanlarada faydası olacaktır.

https://www.turkiye.gov.tr/gib-ivd-ozelge

Sol el veya kol engeli olupta 2021- 22 yılı içinde araç alan var mı

Hocam,engelli sağlık raporu mevzuata uygun olursa,ÖTV indirimli araba alabilirsiniz.

2021 Ben aldım.

Üst Alt