Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Parmaklarımdaki amputaston ile ehliyet değişikliği!?

Berberonder

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Öncelik ile bütün arkadaşlara geçmiş olsun diliyorum. İzniniz ile bende birşey sormak isterim. Başımdan geçen ve de çözüm bulamadığım bir sorun.

Ben 2017 yılında iş kazası sonrası engelli kaldım. Sag el parmaklarımdan ampute ve serçe ve yüzük parmağım kesik.
29.03.2019 yılında ehliyetimi değiştirmek istedim. Denizli il sağlık müdürlüğü ehliyet alamaz raporu verdi.
Bir ikinci heyet Aydın ise 22.05.2019 Sınırlı kullanım kodları ile 78.47.102 araç uygulama kodları 10.02.35.03.40.11.
Diğer son heyet İzmir 31.05.2019 Alabileceği sürücü belgesi B sınıfı engelli ehliyeti sınırlı kullanım 102 yalnız uyarlama kodları yazmamış.

Bu şekilde nüfüs müdürlüğüne gidiyor. Nüfüs müdürlüğünden ehliyeti alıyorum ve araç alabilmek için işlemlere başlıyorum.
Maliyeye gittiğimde sorun çıkıyor. Çünkü en son heyetin raporu geçerliymiş. O raporda ise uyarlama kodları vermediği için olmadı.

Şimdi sorum şu ehliyetimde nüfüs 10.02. 35.03. 40.11. 78 kodlar var.
Nüfüs müdürlüğü der ki sizin ehliyet engelli yazıyor. Fakat İzmir il sağlık kurulu bunu atlamış. Bizim size bu ehliyeti verebilmemiz için kod girmeden engelli ehliyeti olmuyor. Bunun için Aydın ilinin verdiği kodları girmem gerekiyor. İzmir İl sağlık müdürlüğünü arıyorum tarih eski düzeltemeyiz derler. Ancak mahkemeye verirseniz olur.

O da malum pandemi ve mahkemeleri durumu kaç yıl sürecek allah bilir. Bu zaman sarfında ehliyetimdem olacağım. Bunun çözümü var mı acaba

Berberonder

Soruyu anlamadım. "ehliyetimde nüfüs 10.02. 35.03. 40.11. 78 kodlar var" demişsiniz. Araç alırken bu ehliyet ve "Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir" ibareli engelli sağlık kurulu raporu yeterlidir. Sorun nerede?

Sayın Bülent bey sorun şu önceden mevcut bir ehliyetim mevcuttu. İş kazası sonrası engelli kaldım. Bundan dolayı ehliyetim değiştirmem istendi. Öncelik ile aile sağlık ocağına gittim onlar beni devlet hastanesine yönlendirdi. Hastanedeki ortapedi doktoru heyete yönlendirdi. Denizlide sağlık il müdürlüğünde heyete girdim sürücü olamaz denildi. İtirazım sonrası bir diğer heyet olarak aydın ilinde girdim onlar sürücü olabilir onayı ve kodları girdi. Sonrasında Son heyet olarak İzmir ilinde heyete girdim onlarda sürücü olabilir verdi engelli olarak fakat kod girmeyi oradaki bayan un unutmuş. Benimde sonrasında iş kazası davası ve rahmetli eşim kanser tedavisi vefatı der iken dikkat etmedim. Bu arada tabi nüfüs müdürlüğü ehliyeti gönderiyor. Uzatmadan araç için maliyeye gittiğimde onlar ikinci yani aydın ve izmir ilinin heyet raporları uyumsuz ehliyetinizi düzelttirin diyor. Nüfüs müdürlüğüne gittiğimde onlar izmiri arıyor izmir geçmiş tarih olmaz diyor. Nüfüs müdürlüğü ben başka türlü ehliyeti veremem sistemde engellisiniz diyor koda göre araç kullanacaksınız der. Yani ne araç alabiliyorum ne ehliyet değişiyor.Şu an için ne yapabileceğimi bilemiyorum. Sizden ricam bir bildiğiniz varsa yardımcı olmanız. Saygı ve sevgilerimle

Üst Alt