Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Parmaklarımı kullanamıyorum. Mevcut ehliyetimi H sınıfına çevirebilir miyim?

sukru345

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar
merak ettim sizlere sormak istiyorum.

Ben iş kazasından dolayı şu an iki elimide kullanamıyorum. ELİMİ derken parmaklarımı kullanamıyorum, sol elimin baş parmağını içe oynatabiliyorum. SAĞ ELİMLE vites değiştirebiliyorum el bileği hareketlerim var sadece aracı çalıştırmada zorluk çekerim herhalde
şimdi ben mevcut ehliyetimi H SINIFINA çevirebilir miyim,
özel donanımlı araç raporu alabilir miyim,

önce sizlere sormak istedim malum doktorlar bazen çok kırıcı olabiliyorlar.

Benim oğlumda aynı durumda,bileklersağlam parmaklarda kavrama yoktur.seviyesi c-7.
H sınıfıfı ehliyet almak istiyor. acaba veririlermi diye merak ediyorduk. Kolları ve beli güçlü.otuma dengesi iyi.Aracın koltuğuna transfer olabiliyor.Anlacağınız bizde merak ediyorduk H sınıfı ehliyet alabilirmi diye?

Arkadaşlar bu konuda yardımcı olacak yokmu.

pekala arkadaşlar bir soruda benden daha önce sordum ama herhalde gözden kaçtı,benim gibi iki elinin parmaklarında hareket kısıtlılığı bulunanlar araç kullanabilirmi mesala ben vites değiştirebiliyor,direksiyonu topuzla çevirebilrim bilek hareketlerim tam cevaplarsanız sevinirim.Yani budurumda olupta H ehliyeti olan varmı

Bence kollarınızda bir hareket kısıtlılğı yoksa, salt parmaklarda hareket eksikliği varsa, bu durumda direksiyona ve vites koluna taktırılacak basit birer donanımla H sınıfı sürücü belgesi alabilirsiniz.

Şuna benzer bir donanım da direksiyona takılabilir (bkz):

7e132306d231374067db3de7517edee1_1268417662.jpg

"Direksiyonda ve vites kolunda parmakları kullanmayı gerektiremeyecek özel donanıma sahip otomobil kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır" ibareli bir rapor alınabilirse, bence iş görür...

Tabii, bunları yazarken güvenli sürüş konusunda hem kendinizi hem de trafik müdürlüğünde görevli memurları ikna etmeniz gerektiği konusu söylememe bile gerek yok sanırım...

bülent bey direksiyonu kavrayabiliyorum vites değiştiriyorum bilek hareketlerim tam,sadece çalıştırmada sorun olabilir çünki elimin tendon ve sinirleri yok amayinede otomatik araç düşünüyorum

Üst Alt