Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Part time çalışan bir anneyim. Otistik ogluma evde bakım ücreti alabilir miyim?

hulyaburak

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba oğlum %50 otistik raporunda da ağır özürlü yazıyor.

eşimin net ücreti 1580 tl

bende 15 gün çalışıyorum ayda 650 tl ( asgari ücret üzerinden )

çalışdığım zamnlarda oğlum özel bir kreşe gidiyor psikiyatrimizin önerisi

bu şartlar altında toplam gelirimiz asgari ücretin 3/2 si altında kalıyor

maaş ve 2022 aylığı alabilirmiyiz

çok teşekkür ederim şimdiden

hulyaburak
anladığım kadarıyla çocuğunuz 18 yaş altında. 18 yaş altı çocuklar 2022 engelli aylığına başvuramaz. bu durumda anne veya baba 18 yaş altı engelli çocuğu oldugu için 18 yaş altı aylığı olarak bilinen 2022 engelli yakını aylığına başvurabilir. lakin çocugun anne ve/veya babası sigortalı çalışan olduğu için size engelli yakını aylığı baglanmaz. 2022 engelli yakını aylığında ebeveynin sigortalı çalışan olmaması gerekir.

evde bakım aylığı açısından ise şu üç şartın üçünde de uygun bulunmanız gerekmektedir:

1. ağır özürlüibareli % 50 ve üstü engelli raporu olacak. raporunuz uygundur.
2. hanede kişi başına düşen aylık gelir 2016 yılı için 784,97 Tl altında olacak.
3. çocuğunuz bakıma muhtaç durumda olacak. şurayı dikkatle inceleyiniz lütfen:http://www.engelliler.biz/forum/evd...4442-engelli-bakima-muhtaclik-kriterleri.html

linkteki A.B.C.D bentlerini dikkatle inceleyiniz. eger çocuğunuz bu sayılan bentlerden en az birinde tam olarak veya en az ikisinde kısmen bir başkasının bakımına muhtaçsa bakıma muhtaç sayılacaktır. lakin bu değerlendirme yapılırken çocugun yaşından kaynaklı bakıma muhtaçlığı değerlendirilmeyecek sadece hastalıgından kaynaklı bakıma muhtaçlığı değerlendirilecektir. siz de bu linki incelerken yaşından bagımsız hastalıgına göre degerlendirme yapınız lütfen.

yukarıda saydığım 3 şarttan birinde bile uygun bulunmadıgınız takdirde evde bakım aylıgı baglanmaz. evde bakım aylıgının baglanması için her üç şarta da uygun bulunmanız gerekmektedir.
anne çalışıyormuş. bu durumda heyetin kararı önemli. eger bakacak başka kimse yoksa haftanın 7 gunu 24 saatlik bakım hizmetini verdiğiniz takdirde çalışmanızı sorun etmeyeceklerdir. yeter ki bakım hizmeti aksamasın. çocugunuzun kreşe gitmesi bu anlamda sorun olmayacaktır.
şartlarınız uygunsa evde bakım aylığı için aile ve sosyal politikalar bakanlığı il mdüürlüğüne başvurabilirsiniz.

başka birinin sürekli bakımına muhtaç derecede ağır engelli çocuğu olan sigortalı kadınlar için erken emeklilik de söz konusu. bu konuda şu forumdan ayrıntılı bilgi alabilirsinizz:Emeklilik

ayrıca şu linki dikkatle inceleyiniz:http://www.engelliler.biz/forum/dig...haklar-ve-haklariyla-ilgili-site-rehberi.html

Oğlum iki yaşında özür oranıda otistik %50 bilşsel geşimde gerilik %80 özür durumuna göre vucut fonksiyon kaybı % 90 o zaman alamayabilir miyim cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim

hulyaburak
raporunda ağır özürlü ibaresi varmış. geliriniz de uygun. siz aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne başvurun. başvurunuzdan sonra hanenize bakım hizmetleri değerlendirme heyeti gelecektir. bakıma muhtaçlığı onlar degerlendirecek zaten. eger kararları olumlu olursa yani çocuğunuzu bakıma muhtaç kabul ederlerse aylık baglanır.

raporda agır özürlü ibaresinin olması evde bakım aylıgı için yeterli değil. bakıma muhtaç olması gerekir. bu kararı size linkini verdiğim A,B,C,D bentlerine göre verecekler.
ben buradan ne desem boş.
dediğim gibi siz gidip başvurunuzu yapın.

Merhabalar oğlunuzun otizm li olması dikkatimi çekti
öncelikle geçmiş olsun Allah bu uzun eğitim yolunda sizinde yardımcınız olsun
benim oğlum 5 yaşında ve 3 yıldır bu maaşı alıyoruz
bence başvurun gerekirse çalışmanızdan ötürü maaş bağlanmaz ise
çalışmayı bırakın hem bu sayede çocugunuzla daha çok zaman geçirirsiniz hemde maaşını almış olursunuz onların en iyi ilacı sürekli onlarla ilgilenmek.

bu arada hiç birşeye olmaz zor demeyin
en zor cocuklar bile (oğlum oranı %94) dogru eğitimle birşeyler öğrenebiliyorlar.

Kalem hanım benım kız kardesım engellı evde bakım aylığı almak ıstıyoruz ama ben kız kardesımın aksam 5 den sabah 7 ye kadar yanında degılım alabılırmıyım dıger krıterler uyuyor..

okurer42
kız kardeşin kaç yaşında? % 50 ve üstü ağır özürlü engelli sağlık kurulu raporu var mı? raporunda ağır özürlü kısmı "evet" olarak işaretli mi?
kız kardeşin bakıma muhtaçlık kriterlerine uyuyor mu? şurayı incele lütfen:http://www.engelliler.biz/forum/evd...4442-engelli-bakima-muhtaclik-kriterleri.html
kız kardeşinin hanesinde kaç kişi kalıyor? hanesinde haftanın 7 günü 24 saatlik bakım hizmeti verebilecek başka yakını var mı?
sorularımı cevapla sonra devam ederiz ablası.

Kalem Kız kardesım 24 yasında hanede baska kımse yok anne baba yok kız kardesım tek yasıyor ben ablasıyım bende evlıyım o saatler arası gelıp bakıyorum kardesıme..benım hanemde ıse 4 kısıyız benle bırlıkte esım asgarı ucret calısıyır kız kardesım agır engellı &80 oranı..şizofrenı hasstası oldugun ıcın engellı..

okurer42
raporunda ağır özürlü kısmı "evet" olarak işaretli mi?
niçin tek kalıyor? nasıl geçiniyor? aylık geliri ne kadar?
eviniz kardeşinize yakın mı? her gün gidip gelebilecek mesafede mi?

Gecım kaynagı engellı maası alıyor evım yakın gıdıs gelıs mesafesınde bes dakıka kadar yakınlıkta..agır engellı kısmı evet ısaretlı. Kalem

okurer42
bulunduğunuz ilin aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne gidip evde bakım aylıgı için başvurun. kız kardeşinizin evinde tek kaldığını ve bakacak kimsesi olmadığını, evinizin her gün gidip gelebilecek mesafede oldugunu, haftanın 7 günü 24 saatlik bakım hizmetini aksatmadan verebileceğinizi söyleyin.
başvurunuz alındıktan sonra evinize bakım hizmetleri değerlendirme heyeti gelecektir. bakım raporu hazırlayacaktır. eger heyet kardeşinizin bakıma muhtaç olduğu yönünde ve sizin de en az sekiz saatinizi kardeşinizşe geçirme şartıyla haftanın 7 gunu 24 saatlik hizmeti aksatmayacagı yönünde olumlu kanaat bildirirse bu durumda evde bakım aylıgı baglanır size.
aksi durumda baglanmaz.
gidip başvurunuzu yapın. gelişmelerden de beni haberdar edersiniz zaten.

okurer42
kardeşiniz daha önce sizle mi kalıyordu? başka bir başlıkta bahsettiğiniz adres değişikliği sebebiyle 2022 aylıgı kesilen kız kardeşiniz mi bu?

sorularıma cevap verir misiniz lütfen?
bu arada evde bakım aylıgı baglanırsa kardeşinizin 2022 aylığı yapılacak ilk sosyal incelemeden sonra kesilir bilginiz olsun. sorularıma cevap vermeniz sizin iyiliğiniz için gerekli.

Kalem hayır benım ıkı tane aynı sekılde hastam vardı bırısı evlendı ıkamet degısıklıgı oldu dıgerı bu kardesım...yanı aklınıza gelecek soru varsa sorun..

okurer42
tamamdır o zaman. başka sorum yok:)
kardeşiniz tek kalıyormuş. tek gelirinin de 2022 aylıgı oldugunu söylüyorsunuz. evde bakım aylıgı baglanınca 2022 aylıgı kesilir diyecektim ki vakıfların uygulaması ne yönde araştırayım dedim. demin vakıf müdürü bir arkadaşı aradım. o da bu durumla karşılaşmamış. o yüzden yarın akşam dönüş yapacak:)

yani iş sizden çıktı:) evde bakım aylıgı baglanınca sosyal yardım olarak mı dikkate alacaklar yoksa bakıcının geliri olarak mı bu sorun peşine düştüm:9
kardeşinize yapılan sosyal yardım olarak dikkate alıyolarsa aldığı 2022 aylıgı evde bakım aylıgı baglanınca kesilir.
ama evde bakım aylığı sizin yani bakıcının geliri olarak sayılırsa sizin de ikamet adresiniz ayrı oldugu için bu durumda kesilmez:)
arkadaş bana cevabı bildirdikten sonra ben de size geri dönüş yaparım.

Kalem hayatımızı anlatsak roman olur derler ya ıste bızımkı oyle abla..

Kalem abla annem ıle kız kardesım suan bırlıkte yasıyorlar kız kardesım 3 aylık 2022 maası alıyor agır engellı daha oncede bu baslıkta konusmustuk sızınle sımdı annem de dul maası alıyor 660 tl annemkız kardesım adına bakım maasına basvursa cıkarmı malı krıterlere bu alacak oldugumuz bakım maası da eklenıyormu ornek:490 tl 2022 aylık + 660 dul aylıgı seklınde mı yoksa 660+490+888(bakım maası da eklenıp mı 787 kısı basına dusen olcak..

Üst Alt