Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Part time sigortalı olarak çalışınca malulen emeklilik nasıl olur?

apprentice

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
0
Selamlar saygıdeğer forum sakinleri.

Kalp yetmezliği + kalp ile raporum olmakla birlikte 3.600 günümü doldurmama 600 gün kaldı. Geçen hafta doktara gittim. İlk ameliyat olduğum zaman EF oranım 45 iken şimdi 30 larda. Böyle giderse çalışmayacağım. Çalıştığım kurumla görüştüm part time çalışa bileceğimi söylediler. Kalan sigorta günümü part time sigortalık ile tamamlayabilirmiyim. Emekli olurken part time sigortalılığın etkisi fazla olur mu? Çünkü şu an çalıştığım kurumda 7 yıldır bulunuyorum ve sigortam hep yüksek yattı.

Biraz araştırdım ama pek bişi bulamadım. Burada sorayım dedimde belki benim gibi olan başka arkadaşlar vardır da yardımcı olurlar.

Herkese iyi forumlar.

SAYIN APPRENTİCE;

part time çalışıyor olmanız sizin dinlenme saatlerinizi artırır ama emeklilik sürenizi uzatır ...dolayısı ile 600 günlük süreç çarpı iki katı olacaktır ...bunun yerine eğer mümkünatı varsa çalışamaz raporu alıp emekli olmayı denemelisiniz ...ama işyerinizle sözleşme yapıp part time elbette çalışabiliyorsunuz bu hakkınız var ...ücrete gelince bir değişiklik olmaz ücretler günlük hesaplanacağı için emekli aylığınızda bir düşüş olmayacaktır . fakat şuan alacağınız maaş bölü iki olacaktır ...

Tamamlarsınız ama part time çalışmanız sizin toplan ssk kazancınızı düşürür ve emekli maaşınızı etkiler. Önerim askerlik görevini yapmış iseniz, askerlik borçlanması yaparak 540 gün prim kazanabilirsiniz. Tabiki askerlik borçlanma tutarınıda yüksek öderseniz emekli maaşınızda bariz şekilde görürsünüz...

Üst Alt