Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Parti üyesi olan ve atanan kişiler memur olursa sorun yaşar mı?

Dor93

Üye
Konular
46
Reaksiyonlar
0
Malum partiye üye ol işin olur dediler diye bende parti üyesi oldum avantajını görmedim büyük baş yakını olmadığım için zararını görür müyüm atanma durumunda

kardeşim dün itibari ile bu konuyu konuştuk forumda memu olursan siyasi partiye üye olamazsın açık ve net

Memur olarak atanırsan hemen istifa et. Hemen

Peki iptal edip memur olursam ? Şuan akp üyesiyim faydası olur diye girmiştim

657 Sayılı Kanuna göre bir memurun tarafsız olması gerekir. Bu nedenle bir partiye üye olmak memuriyetten atılmak nedenidir. Memur olarak atansan bile bir ihbar,şikayet,tespit durumunda memuriyetten çıkarılırsın. Hiçbir hak da iddia edilemez.

Dor93

Atanırsan kurumuna katılmadan önce üyelikten ayrıl bir sorun olmaz.

Memur olduysan istifa et. Bugün şimdi hemen

Bu konu hukuki açıdan çok net ama bugünkü siyasi iktidar bu düzenleme ile ilgili eleştirisel yaklaşmakta.

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu

Tarafsızlık ve devlete bağlılık:

Madde 7 - (Değişik: 12/5/1982 2670/2 md.) Devlet memurları siyasi partiye üye olamazlar, herhangi bir siyasi parti, kişi veya zümrenin yararını veya zararını hedef tutan bir davranışta bulunamazlar; görevlerini yerine getirirlerken dil, ırk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din ve mezhep gibi ayırım yapamazlar; hiçbir şekilde siyasi ve ideolojik amaçlı beyanda ve eylemde bulunamazlar ve bu eylemlere katılamazlar.

İlçe seçim kuruluna dilekçe ile doğrudan başvur ve istifa et. Başvurunu partiye yapma iş uzar. Direk olarak İlçe Seçim Kuruluna yap.

Üst Alt