Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Pasaport çıkarmak istiyorum. Engellilere bir kolaylık var mı?

GERONIMO

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhaba tüm arkadaşlara
% 63 sağlık kurulu raporum mevcut eşime ve kendime pasaport çıkarmayı düşünüyorum ne gibi zorlukları ve kolaylıkları var birde bize maliyeti nedir bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim

Engelliler için pasaport alımında herhangi bir indirim,muafiyet söz konusu değildir.

"31.12.2014 tarihli ve 29222 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Maliye Bakanlığının Değerli Kağıtlar Kanunu Genel Tebliğine göre; 01.01.2015 tarihinden geçerli olmak üzere;
(Diplomatik, hususi damgalı, hizmet damgalı, umuma mahsus münferit pasaportlar için)
Pasaport cüzdan bedeli : 82.50. TL.
30.12.2014 tarihli ve 29221 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Maliye Bakanlığının 73 seri numaralı Harçlar Kanunu Genel Tebliğinde yer alan (6) sayılı tarifede belirtilen yeni harç bedelleri;
6 Aya kadar : 105.80.TL.
1 Yıl için : 154.70.TL
2 Yıl için : 252.40.TL.
3 Yıl için : 358.40.TL.
3 Yıldan fazla süreli : 505.00.TL.
olarak belirlenmiştir.
Vatandaşlarımızın 01 Ocak 2015 tarihi itibariyle pasaport işlemlerinin buna göre yapılacaktır."

Engellilere pasaport çıkartmada bir ücret indirimi yok diye biliyorum, normal pasaport çıkartabiliyoruz ve vize muafiyetimiz de olmuyor.

Teşekkür ederim vermiş olduğun bilgilere Peki pasaport renginde bir fark var mı sanki öyle bir şey duymuştum daha önceleri engeli pasaportu gri renkti

Üst Alt