Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Passat Highline 1.6 dizel otomatik vites araç alırsam 2022 maaşım kesilir mi?

kaplan04

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar ben köyde olan arsamı sattım.bu parayla kendıme araba almak istiyorum. passat highline 1.6 dizel otomatik vites, sorum şu bu arabayı alırsam benım bakıcım veya 2202 maaşım kesılır mı lütfen kesın bilgisi olan yazsın yardımcı olan arkadaşlarımı şimdiden tşkler.

Maaşınız %99 kesilir.

arsan varsa nasıl maaş bağladılar anlamadım araba alırsanda maaşın tehlikeye girer

Bu konuda hiç kimse kesin bir bilgi veremez. Çünkü her ilde/ilçede değişik uygulamaların olduğunu görüyoruz.​
Araç çok lüks değilse ve araçtan gelir elde etmeyecekse kesilmez diyoruz, ama araba alır almaz maaşı kesilenleri de biliyoruz. Onun için, bence en doğru yol, konuyu 2022 maaşı için yerel sgk birimine Evde Bakım aylığı için il/ilçe sosyal hizmetlere sormaktır. Yazılı olarak oradan alınacak yanıta göre hareket edilmeli...​
Not: Araba alınca Yeşil Kart % 100 iptal edilir.

bilmiyorum. kafam karıştı birileri kesılır diyor.. birileri kesilmez diyor kime güveneceğimi bilemedım.

Kesilen arkadaşlarda var kesilmeyip almaya devam eden de var, bu yüzden net bir cevap zor, uygulamalar memurun kafasına göre sanırım, ama yeşil kartların iptali kesin

bence yeşil kart bakım maaşı 2022 maaşı gibi durumlarınız varsa passat sorun cıkara bilir onun yerine daha düşük bir arac alabilirsiniz illa pasat olması gerekmez.

Ben olsam keserim.

O arabanın sana gelen değeri en az 70 bin TL, az değil hani.

70 bin liralık bir araba alıcam diyorsun bide maaşım kesilirmi diyorsun 70 bin liran varsa sana bakım parasını vede özürlü maaşını nasıl veriyolar adama sormazlarmı

aslında sormamaları lazım kanuna göre 1.6 motoru gecmedikce istersen porche al ama burası türkiye kafanda sac var der keser maaşı valla

ben bu tür sorulara cevap yazarken çok sinirleniyorum... neden mi ?? kaplan04 kardeşim benim bildiğim kadarıyla 2022 maaşında kişi başına düşen gelirin en fazla 100 lira olması gerekir. sen demişsinki ben passat alacağım maaş kesilirmi ??? kardeşim ayıptır günahtır ya madem elinde 70.000-75.000 tl para var neden bunun yarısına başka model bir otomobil alıp diğer yarısınada kendine bir iş kurmuyorsun. kendine ve başka insanlara istihdam sağlayacak bir iş yapmıyorsun. bu sayede devletin sana verdiği maaş kesilir ve başka muhtaç sahibi insanlara verilir. niye böyle düşünmüyorsunuz? devleti ve milleti ne kadar öpersek o kadar kardır diyemi düşünüyorsunuz? ben açık yüreklilikle şunu söyleyeyim; sen o bahsettiğin arabayı aldığında oradaki memurlar senin 2022 maaşını kesmezler ise benden o memurların yedi sülalesine selam söyle arkadaşım...

dostum tarla satıp passat almak bana saçma geliyor. varsa paran, sakla, ileride lazım olur. boşver passatı... ben bile çalıştığım halde passatı düşünemiyorum...

OptimusPrime;

aynen katılıyorum.
kars ta ve köyde nasıl bir arsaymış bu passat alacak kadar değerli.
bizim köyün yarısını satsan bir passat etmez.
passata bineceksin ve maaşın kesilmicek ha.gülerim sadece.

Optimusa sonuna kadar katılıyorum bu ne acgozluluktur yaw.Passatın benzın parasınıdamı devlete odetecen

ya bu yazanlar ne akıla kulluk ediyorlar anlamış değilim kardeşim 1.6 cc hakkını vermişmi devlet ne almak isterse alır sanane iş kurmasından sanane benzin parasından sanane arsanın parası açtığı başlıktaki konya fikrin varsa konuş yoksa biz passata binemiyoruz diye o kişidemi binemeyeck böle millette istemedikçe size nahh passt düşer bakım maaşı veya yeşil kartta fikri olan yazsın

Sakin_Reis;

harun bey 1.600 cc'nin hakkını veren devleti savunuyorsanız eğer 2022 ve yeşil kartı veren devletinde hakkını savunmanız lazım...siz nasıl bir akıla kulluk ediyorsunuz anlamış değilim...

OptimusPrime;
Optimus ben haklısın, ama bazende ne düşünüyorum biliyor musun? ben senelerce yaptımda ne oldu.. hala 85 model arabaya biniyorum, hatta onada eskiden dükkanım varken yaşadığım belediye haciz koymuş, bir tane eğlence vergisi ödememişim.. onlarda 600 TL. haciz koymuş arabama.. senelerce verdiğin vergi vs vs. yalan olmuş :) neyse onuda geç şimdi başka bir şehirde çalışıyorum özel bir şirkette.. 3. sezona giriyorum.. haftanın 6 gübü ön büro ve müşteri hizmetlerinde çalışıyorum.. zamlanmış haliyle net maaşım 1043 lira, ev kiram 600 lira vs vs. bazen düşünüyorum çalışmayıp şu 2022 vb. maaşlarından alacaksın başka bir yerde de sigortasız çalışacaksın.. valla daha çok kazanırsın dimi?
bu arada tekerlekli sandalye kullanan T6-T7 omurilik felçlisiyim..

konuyu açan arkadaş alacaksan BMW yada MERCEDES al, 5 sene sonra satarken değer kaybetmezsin

OHAAA arsa satıp passat almak, sonrada bilmem ne maaşım kesilirmi diye sormak,

Ya ben çok aptalım beynim basmıyor bu olaylara.

İstanbulda özel hastanede ameliyat olduğumda yan odamda yeşil kartlı bi hasta vardı. Hastaneden çıkışta ultra lük bi jeep gelip aldı. Hadi buyur burdan yak.

Daha çook kıçımız bişeyler kaçar. Çanım TÜRKİYEM.

nova;

Özgür kardeşim yazacaklarım çok klişe bir laf gibi gelebilir... malesef bu ülkede insan gibi yaşamak zor, doğru. hele engelli biriysen daha zor bu da çok doğru... ancak ben ülkeme yinede kıyamıyorum... benimde elime haksız kazanç elde edebileceğim veya devlete çaktırmadan cebime atabileceğim imkanlarım geçti... sağlığımda hemde... ihracat ithalat işi yapıyordum... yapanlar bilir... eğer işini bilirsen kısa zamanda köşeyi 4 defa tur atar dönersin... ama ALLAH şahidimdir böyle durumlarda hep aklıma yokluk içindeki bebeler gelmiştir... bu yüzden devletimin beş kuruşuna dokunmadım gördüklerimede asla müsade etmedim, şimdi bile görsem etmiyorum... gümrüklerde neler döndüğünü bilen bilir... bende 3 sene önce omurilik felci oldum... 32 yaşımdayım... 16 yaşımdan beri çalışırım... malülen emekliyim... ailemin yardımlarıyla 2 sene önce zar zor bi dünya borçla çok sevdiğim için honda civic aldım... borçlarını yeni bitirdim... devletim bizlere birçok konuda haksız davranıyor biliyorum ama şöyle bakıyorumda hele ki arap ülkelerinin halini görünce benim memleketim bir tane ve büyük Atatürk'ten ALLAH razı olsun diyorum... elimden geldiğince; tutmayan iki ayağımla, hem ekonomik anlamda, hem siyasi anlamda memleketime sahip çıkmaya çalışıyorum... işte bu yüzden burada konuyu açan arkadaşımın yapmaya çalıştığını vicdanıma soruyorum bana doğru değil diyor... belki yanlış düşünüyorum ama bir yerde millet olarak hata yapıyoruz... sanırım devleti soyulacak kaz olarak görüyoruz ama bilmiyoruz ki devlet biziz...

arkadaşlar ben mı yanlış okuyorum yoksa siz mi yanlış yazıyorsunuz anlamadım. arkadaşımız dunya'daki tüm engellilerin sahib olduğu haklardan sadece ufak bir bölümüdür. ürdünden bile türkiye'deki engellilerden daha çok haklara sahib,bizim burda birleşip bu haklarımzı savunmamız gerekırken nerdeyse adamı dövmediğimiz kaldı. almanya'da bugun bir engelli maaşı yaklaşım 2000 euroyken güzel türkiye'de 750tl oda 3'ayda bir dunya'nın hiç bir yerinde araba almakla engelli maaşı kesilmez bunu kımse açıklamasını bana yapamaz. bu haksız düzeneği nesini savunuyorsunuz, hiç anlamıyorum. gelin beraber olalım: dunya çapında haklara sahib olmak için savaşalım. hakını isteyen biri çıkınca topyekum saldırmayalım. bulent bey ne güzel yazmiş dunya çapında sürücü hakları için mucadele edelım demiş. kustek değil. destek olalım. bu bizim en doğal hakımız. bu bilincinden olalım. engelli: engelli hakını savunmuyorsa kustek oluyorsa, başkalarında böyle bir hak beklememiz abest olur.

lleventt;

arkadaşım haklarını savunmak ve haklarını aramak başka hakkın olmayanları haksız yere elde etmeye çalışmak başka...aradaki farkı ve ayrımı düzgün yaparsak daha iyi olur diye düşünüyorum...ayrıca türkiye'yi kıyasladığın ülke almanya dünyanın her konuda en gelişmiş üçüncü ülkesi...ve türkiye çalışan işçisine veremiyor 2000 euro'yu engellisine nasıl verecek...lütfen biraz mantıklı olalım...

canım benım az araştır. benım söylediğim şey bu bizim hakımızdır kımse bir şey istediğimiz yok bu bizim hakımız devlet verirmi vermez mı onu bilmiyorum. ama gerçekten böyle haklarımız olduğunda bile haberi olmayan sizi gibi arkadaşlar olduğu surece türkiye'nin bırak almanya ürdundeki hakları vermesı bile fazla. bu senın hakındır savun

benim eleştirim harcamalarımızı dengeli yapmamız manasındadır. yoksa herkes her istediğini alabilir. ama tek ihtiyacımız araba değil ki..

allah kımseye göstermesın 2000 euru nedır insan sağlığın karşısında duşmeyen gör

lleventt;

arkadaşım 2022 maaşını alma şartlarını okursan ne demek istediğimi anlarsın... bir adamın üstünde 70.000 tl'lik tarlası varsa o adama 2022 maaşı vermezler veriyorlarsa eğer bunu onaylayan memurlarda bir sorun var demektir... o zaman o onayı veren memurlara sormak lazım nasıl verdiniz diye...

ismayil;

kesinlıkle size katılıyorum. demeki adamın vardır bir bildiği ben olsam 65 000 tl arabayı almazdım daha faydalı işler yapabilirdim. ama benım savunduğum kendi haklarımızı savunmak bizim böyle bir arabaya hakımız ayrı böyle bir aracı almak para kazandırmıyor. bana göre geliri olmayan husisi olan her şekilde maaşları kesilmemesi yoksa. allah şukur aracımda var işimde ben olmayan arkadaşlar için savunuyorum. mesela arac alıyorsun yeşil kartını kesiyorlar. buda engeliye hiç birşekilde arac alamasın diyorlar arac vereceğin yeşil kartılısını keseceğin bana göre bu yanlış ben bunu savunuyorum ya arac almasına isin vermeyeceğin yada yeşil kartlısını kesmeyeceğin biz biliyoruz kı baykur veya ssklı değilse yeşil kart olmadan engelli yaşayamaz. bunaları savunalım yoksa alacağı arabadan vereceği paradan o onu sorunudur

levent
sen türkiye de yaşamıyormusun.türkiye nin durumunu bilmiyormusun.
daha yeni üye olmuşsun foruma.zamanla sende alışırsın şimdi biraz heyecanlısın anlaşılan.
o kıyasladığın ülkelerde demokrasi var
bizde ise İLERİ DEMOKRASİ var
fark burda

OptimusPrime;

canım benım bende o şartları ileştirelim diye caba harcıyorum yoksa bende biliyorum burası turkıye

Üst Alt