Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Patlayan havalı minder için yapıştırıcı önerisi olanlar buraya yazsın

titan

Üye
Konular
33
Reaksiyonlar
3
Merhabalar, roho havalı minderrim patladığında büyük sıkıntı yaşamaktaydım götürmediğim lastikçi kalmıyordu ve çoğu yapamıyordu, birkezde sağolsun OTURANBOĞA yardımcı oldu, iş başa düşünce yapıştırıcı arayışım oldu ve sonunda buldum ...Umarım bu tarz sorun yaşayan arkadaşlar bu yapıştırıcıyla sorunlarını rahatlıkla çözerler. Koçtaşta buldum başka yerlerden de temin edilebilir sanırım.

Yapıştırcı adı : BISON Vinyl Plastic

İngilizce teknik doküman için buraya tıklayabilirsiniz

asset_8990_4.gif.270x330_q95_autocrop.png

Zaten bu Roho minder 5-6 ayda bir patlamasa dişimi kıracağım! Durmadan patla-patla, illallah dedirtiyor insana. Bıktık tamir yapmaktan vallahi. Havalı minder kullananlara sabır!

Senin minderi tamir ederken siyah silikon kullanmıştım. Ama o bir süre sonra çatlayıp hava kaçırmaya başlıyor anladığım kadarıyla.

Senin önerdiğin yapıştırıcıyı bilmiyorum, kullanmadım. Ben BISON'un Sıvı Kauçuk yapıştırıcısını tavsiye ediyorum.

Ürün şeffaf renkli. Yanlış hatırlamıyorsam 48 saatte kuruyor. Özel bir pres gerektirmiyor. Patlak yeri alkollü bezle temizleyip, ince bir tabaka sürüyorsun... Eğer patlak büyükse ve köşe bir yerdeyse, ipince naylon poşetten küçücük bir parça kesip, bunu yapıştırıcıya bulayıp, deliği (içerden dışarıya doğru) tıkamak, 48 saat sonra da yeniden üzerine yapıştırıcı sürerek sağlamlaştırmak çözüm olabiliyor.
Ürün kuruduğunda yumuşak bir doku halini alıyor. Bu çok önemli, çünkü kuruyunca serleşen yapıştırıcılar minderi mahveder; çok kısa sürede delik hücre paramparça olur...

Liquid Rubber Sıvı Kauçuk Tamir Seti (Satış fiyatı 40 TL civarı) (Mart 2017 güncelleme)

İngilizce teknik doküman için buraya tıklayabilirsiniz

kılcal çatlak oluştu!!

abi slmlar roho minderimin iki hücresinde kılcal çatlaklar var ve hava kaçırıyor!! hergün şişirmek zorunda kalıyorum! delik değil bilginiz olsun! ne önerirsiniz?

Sevgili OturanBoğa Arkadaşımın vesilesi ile Roho minderimdeki iğne ucundan daha küçük deliği bulup, bassettiği Liquid Rubber Sıvı Kauçuk Tamir Seti ile yapıştırdık 48 saat beklemek gerekirken mecburen 12 saat geçmeden kullanmaya başladım ama yinede minderimde patlaktan eser kalmadı :) Vesile olduğu için kendisine buradan çok teşekkür ediyorum..

Bu pattex sert bir yapıştırıcı değil mi? Kuruduğunda sertleşen yapıştırıcılar kısa sürede eskisinden de feci şekilde patlatır minderi. Hatta, o hücre ondan sonra kolay kolay iflah olmaz.

Bende senin gibi düşünmüştüm sonra Carrefour'dan Pattex alıp geçici olarak yamalamıştım minderi mi, ertesi gün resimde ki ürünü kullandım (bendekinde M 48 yazıyor)ve yama yeri yaklaşık 4 aydır sapasağlam ancak bu markayı bulamayanlar için Pattex uygundur kendim denedim.

China_cold_patch20118201814032.jpg

Bu yamalar da serttir? Patlayan yer düz bir yüzeyse, işe yarar, ama köşe ve alt kısımlarda ise, oraya iliştirmek benim bildiğim mümkün değil.

benim roho minder zamanla hava azalması sorunu yaşatıyordu. rehabcenter'e gittim yenisini aldım ve eskisini tamire bıraktım. süpabı bozulmuş dediler ama hala hava eksiltiyor. üzerine oturduğumda gün sonuna doğru havası iyice soluyor. anlayabilmiş değilim.

ismayil sen minderi aldığında içinde tamir takımı yama ve yapıştırıcı çıktı mı ?

Ben şu anda ikinci roho minderimi kullanıyorum banyo yaparkende kullanıyorum plaja gittiğimde bile, onsuz hiç bir yere gitmem çünkü bası yarası çok kolay çıkıyor bende. Böyle olunca da minderim zırt pırt patlıyor.

Büyük patlaklar sorun çıkartıyor ama ufak patlakları hallediyorum. Sibopun olduğu ilk yumurta hücresi tam köşesinden delinmiş delik o kadar ufak ki minderi şişirip üstüne oturduğumda o bölmede ki hava 2 saat sonra boşalıyordu bende minderi en şişik haline getirip 12-13 cm su dolu küvete soktum ve üstüne dumbell koydum. Patlak yer çok ufaktı ama yeri çok kötüydü, yukarıda resmini eklediğim yapıştırıcıyı kullandım minderim 2 yamalı oldu ama sağlam.

Yamayı yaptıktan sonra 30 dakika kadar üstünde ağırlık bıraktım iyice tutsun diye. Muhtemelen senin minderinde aynı şekilde patlamıştır sende benim gibi yap ama yamayı yapıştırdıktan sonra üstüne ağırlık ekle yada kotuğun altına koy ertesi güne kadar dursun orda.

Bülent abi minderim en köşe ve dip tarafından delinmişti ama yamayı tutturmayı başardım, ikimizin kullandığı yapıştırıcılar başarılı bence.

fjvlb.jpg

fjvtb.jpg

fjvtn.jpg

benim miderde gözle grünür bir arıza yok...

minderde ki patlak yeri yapıştırdıktan sonra ağırlık koymak şart mı?
benim de dün itibariyle minderim inmeye başladı baktım minnacık bi delik buldum.ordan hava kaçırıyor.
Bülent beyin dediği yapıştırıcıyı alıp yapıştıracam.
zaten delik çok küçük igne ucu kadar.inş bende başarılı olurum...

Hayır, benim önerdiğim yapıştırıcıda üzerine bir ağırlık koymaya gerek yok.

Eski minderimi buldum bir yumurta yeri yok orayı masıl kapatabilirim, o büyüklükte bir yama var mıdır ?

Hangi hücre? Resmini buraya koyarsan, bendeki atıl münderden keser sana gönderebilirim. Hücreyi olduğu gibi üzerine yapıştırırsın...

Komple kopartmıştım bir yumurtasını. Geniş bir iç lastik yaması olur mu diye düşünüyordum ama 5x5 gibi bir düz yama yaparsam orası boş kalacak dengesizlik yapacak.

gjmgj.jpg

Bana özel mesajla adresini ve telefonunu yazar mısın? Bugün-yarın bir hücre göndereyim sana...

Bülent bey dediğiniz yapıştırıcıyı aldım ve yapıştırdım.bir kaç gündür kullanıyorum minderimi ve hiç bir sorun yok.yapıştırıcı gerçekten çok iyi.
İyiki bu site var.çok teşekkürler...

black kardeşim, tamir edilen yer hala sağlam mı?

Sağlam abi günde 15 saat oturuyorum duş alırken oturuyorum haftada 2-3 kere yıkıyorum sapasağlam.

Harika! :) Arada buraya yazıyorum ki, güncel kalsın ve ihtiyaç sahipleri bilgilensin.

Roho high profile minderimin havası iniyor..?

acil arkadaşlar roho high profile minderim sınıyor görünürde patlak yok sibop sağlam neyapayım

bülent bey patladığını nasıl bulabilirim neyle yapıştıralım

ben roho nun kutusundan çıkan patch ile yamadım kullanıyorum. sorun yok.

Roho Marka Havalı Minderim Yırtıldı

Roho Marka Havalı Minderim hava kontrol yerinden Yırtıldı yani yapıştırılması zor bir yerden ne yapabilirim bildiğiniz bir şey varsa paylaşırsanız memmun olurum.

Benim minderimin 4 hücresinde kılcal patlaklar vardı vınyl plastik BISON yapıştırıcıyla patlak olan yüzeye ince bir tabaka sürdüm 48 saat sonra mindere oturdum 15 gündür oturuyorum.Yenisi gibi sağlam oldu.Dikkat edin kılcal patlaklar fazla belli olmuyor minder hava kaçırıyor bu seferde yara oluşuyor.Dikkat edin ben aynısını yaşadım 7 yıl sonra tekrar tanıştım.ALLAH korusun.
Bülent bey tşk

Merhaba arkadaşlar güzel bir konu benim havalı minderde sibobun kenarından kıyılmış 1cm kadar ney acaba bende bu bison yapıştırıcıdan alsam işimi görür mü veya sibob kenarını yapıştıran var mı.

Sibop olan hücre tamiri en zor olan hücredir. Bir deneyin tabii. Ve bence sibop olan hücre arkaya gelecek şekilde kullanmak lazım (tabii minder buna uygunsa). Böylece sürekli sürtünmeden kurtarmış olursunuz...

Merhaba bison marka sıvı kaucuk yapıştırıcıyı Koç'tan dan kargo dahil 28 tl ye aldım sibobun kenarından kıyılmıştı çünkü yapıştırdim ve tuttu su anda bur sorun yok 1 haftadır kullanıyorum süper valla emegi geçenlere teşekkürler .

Üst Alt