Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Paxera yerine başka bir ilaca geçişte yoksunluk belirtileri yaşar mıyım?

isabeyy

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
2
Herkese iyi günler paxeradan anafranile geçiş yaptım doktor kontrolünde fakat 60mg paxerayı kademeli şekilde 1 hafta 30 mg 1 hafta 20mg ve 1 hafta 10mg olarak kullansam yoksunluk çeker miyim?

@samedo99,

Çekiyorum hocam aşırı baş dönmesi ve baş ağrısı çekiyorum acaba 60 dan 30 a değil de 40 veya 50 olarak mı düşseydim?

@OğuzHan112 abi paxera 60mg dan 30mg düştüm bugün ama inanılmaz bir baş ağrısı baş dönmesi mevcut acaba yoksunluk mu yaşıyorum ? 60 dan direk 30 değilde 40 yada 50 falan insem bu durumda da yoksunluk yaşar mıyım acaba?

Son düzenleme:
Hayır yoksunluk felen yaşamıyorsunuz, beklenti içinde olduğunuz için sürekli bu tarz şeyleri yaşarsınız.

Daha önce de yazdım, senin ilaçlarla ciddi anlamda sorunun var,bunu aşabilseniz her şey yoluna girecek..doktor nasıl yazmışsa öyle kullan..baş ağrın baş dönmen varsa acile git..önerebileceğim bu.

@isabeyy,

Herkese merhaba paxera ilacını kullanıp yoksunluk yaşamadan bırakan varmı acaba ben 60 lık içiyorum ama yoksunluk yaşamadan nasıl bırakabilirim acaba?

@isabeyy, Kendinizi buna şartlandırıyor olabilir misiniz ? Daha doz düşürmeden yoksunluk çekeceğinize inanıp endişelenmeye başlamışsınız ve muhtemelen yaşadığınız şey bunun etkisi. Ben direk kestim mesela. Hiçbir şey olmadı. Yine benzer şekilde en son doktor Efexor 150mg'lık ilacımı da değiştirdiği için 20 gün 75mg kullanıp sonra bir gün içip bir gün içmememi söylemişti. E zaten yan etkisinden muzdarip olduğum, faydasınıda görmediğim bir ilaç olduğu için onuda direk kestim. Yine bir şey olmadı. Yoksunluk dediğiniz ucunda ölüm olan bir şey değil ki. Normal zamanlarda hiç mi başınız ağrımadı, hiç mi başdönmesi yaşamadınız ? Benimde şuan beynim uğulduyor gibi ve hafif bir baş dönmesi yaşıyorum mesela ve ilaçla alakalı bir şey de değil bu. Muhtemelen eğilip kalkarken yaptığım bir şeyle alakalı yada çok fazla ekran başında olmamın bir getirisi ancak önemsemediğim için nedenini de bilmiyorum, umursamıyorum da. Biraz dinlenirim geçer gider. Her insanın zaman zaman yaşadığı yada yaşayabileceği şeyler sonuçta bunlar. Buna rağmen farzedin ki yoksunluk çekiyorsunuz.. ucunda ölüm mü var, geçip gidecek.. sıkın dişinizi biraz.

@isabeyy, Sizin diğer açtığınız konuların hepsine baktım. Sizin ilaçlarla ilgili bir probleminiz var. Burada hepimizin çeşitli hastalıkları var ve emin olabilirsiniz ki sizi anlıyabiliyorum. Akışına bırakın. İlaçlarınızı için. Burda ne hastalar var ne ağır psikiyatri ilaçları içiyorlar. Neler çekiyorlar. Baş ağrısından ve dönmesinden birşey olmaz. Geçmiş olsun.

Paxera kullandım etki etmedi doktor bitden kesebilirsin dedi hiç sorumyaşamadım ama kendimi denemek için lustral ı bıraktım berbat olmuştum

@Can1963,

İlaçlarla ilgili problemim yok sadece paxera 60dan 30a indim ertesi gün baş dönmesi baş ağrısı mide bulantısı yaşadım acaba 60dan 50ye inerek 10mg azaltarak içsem yoksunluk yaşar mıyım?

@Can1963,

Hocam birşey sormak istiyorum şimdi ben paxera 60mgdan dozları 10mg azaltarak bırakmak istiyorum bu yüzden hangi dozdan kaç kutu kombin edilmesi gerek acaba bilginiz varmı?

Erenköy ruh ve sinir hastalıkları hastanesine yakın mısınız?

Samsun'a yakın olsaydınız yüz yüze sizi bir görmek istiyordum.

@isabeyy,

@OğuzHan112,
Yok abi maalesef uzağım bende isterdim seninle yüz yüze görüşmek ama kader

Ya birşey sormak istiyorum abi size ben paxera 60dan 30a indim fakat yoksunluk yaşadım doktorla tekrar konuşacam fakat 60 dan 50ye inip 10mg azaltarak bıraksam yoksunluk yaşar mıyım?

Hayır siz yoksunluk yaşamıyorsunuz..20 yıl 60 mg paxera kullanıp birden mi bıraktın hayır..ne yoksunluğun dan söz ediyorsun?

Hayır yoksunluk felen yaşamıyorsunuz..bu sizde kompulsif bir durum... doktorunla konuş paxil ve paxerayı vermesin sana..zaten fayda gördüğünüde düşünmüyorum.

@isabeyy,

@isabeyy, hic kullanmadim. doktorunuz recetelediyse bir sans verin, etkilerine ve yan etkilerine gore doz ayarlamasi ya da ilac degisimi yapilir. Bir de ilac onerisi yapmak sacma olur, bana iyi gelen ilac size iyi gelmeyebilir. Sanirim doktorlar benzer semptomlardaki hastalarda ilaclari deniyor, ona iyi geldiyse ona da iyi gelebilir diyor. Ha, bu yalnizca tahmin. Tibbi bir bilgim yok. :D

Anafranil ve paxil okb ve kaygı bozuklukların da en etkili ilaçlardır,sizin durum özellikle okb olarak biraz inatçı,okb zaten psikiyatride tedavi etmekte zorlanılan oldukca inatçı bir hastalıktır ki Hekim'de en etkili ilaçları yazmaya çalışmış.

Bayağıdır gözlemliyorum şöyle bir durum var..sizin obsesyonlarınız daha çok ilaçlar ile ilgili? Doktoruna söyle Anafranil ve paxil veya paxera,bu iki ilacı hayatınızdan çıkartsın.

Okb ve kaygı bozukluğu için yeni nesil oldukça da etkili yeni ilaçlar var.. paxil paxera anafranil bu ilaçlarla ciddi obsesyonlarınız var,bu durumu da bu ilaçlarla aşamayacaksınız sanırım.. o yüzden anafranil paxera bu iki ilacı doktoruna söyle değiştirsin.

@OğuzHan112,

Zaten anafranile geçiş yaptı bana bu anafranil anksiyete bozukluğunuda iyi gelir değil mi bende kaygı falan bırakmaz umarım..
Anafranil ve paxil okb ve kaygı bozuklukların da en etkili ilaçlardır,sizin durum özellikle okb olarak biraz inatçı,okb zaten psikiyatride tedavi etmekte zorlanılan oldukca inatçı bir hastalıktır ki Hekim'de en etkili ilaçları yazmaya çalışmış.

Bayağıdır gözlemliyorum şöyle bir durum var..sizin obsesyonlarınız daha çok ilaçlar ile ilgili? Doktoruna söyle Anafranil ve paxil veya paxera,bu iki ilacı hayatınızdan çıkartsın.

Okb ve kaygı bozukluğu için yeni nesil oldukça da etkili yeni ilaçlar var.. paxil paxera anafranil bu ilaçlarla ciddi obsesyonlarınız var,bu durumu da bu ilaçlarla aşamayacaksınız sanırım.. o yüzden anafranil paxera bu iki ilacı doktoruna söyle değiştirsin.

Son düzenleme:
Rileptid yaygın bilinen adıyla risperdal(risperidon) daha çok şizofreni ve psikotik grupta yer alan hastalıklarda reçete edilir..okb ve kaygı bozukluklarında pek tercih edilmez fakat hekim uygun görürse yazabilir.

İlaçları sorgulamayın,tanılara takılmayın..düzenli kontrol ve hekimin yazdığı ilaçları tariflendiği gibi kullanmaya devam edin..her ilacı böyle sorgularsanız düzelemezsiniz.

@isabeyy,

Üst Alt