Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Pederim adına alınan aracı kullanabilir miyim?

mskaya1661

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Benim ehliyetim de kodlar var. Ama hareket ettirici tertibatlı değil.
İşitmeden kaynaklı kodlar var.

42.01-arka görüş için uyarlanmış cihaz.
42.03-yan görüş sağlayan ek iç cihaz. (Ekran)
42.05-kör nokta görüntüleme cihazı
42.06-elektrikle çalışanları dikiz aynaları
02- işitme desteği (cihaz)
78- Sadece otomatik vitesli araç kullanabilir.
47-iki tekerlekli araç kullanamaz.
102-ambulans, ticari araç kullanamaz.

bu kodlara göre araç olursa yani ehliyetime göre uyarlanırsa zaten son model araç alınırsa ufakta olsa kamera filan eklenirse pederimin yada kardeşimin üzerinde olan aracı ben kullanabilir miyim...?

5-6 yıl Annemin üzerine kayıtlı olan aracı kullandım. Tertibat da yapmadım(işitme engelliyim, cihazla duyarım, ayna vs ile uğraşmadım hiç). Kontrol noktalarına çok takıldım, ehliyet verdim. Kimse bir şey demedi hiç. Yani sorun yaşamadım.

Büyük ihtimalle kullanabilirsiniz lakin kodları bilen bir polis sorgularsa ve eksik varsa isterse işlem yapabilir size. Herşey kodlara uygun olursa sorun yaşamazsınız.

Ama Takılması gereken aparatların var sonuçta, " arka görüş için uyarlanmış cihaz., yan görüş sağlayan ek iç cihaz. (Ekran), ör nokta görüntüleme cihazı,elektrikle çalışanları dikiz aynaları,işitme desteği (cihaz),Sadece otomatik vitesli araç" bunlar olacak.. Projesi çizilecek, tse onaylıycak, kendi adına olan bi Ruhsata işleyecek.. v.s... v.s...
Engelli birey, sadece kendi adına , projelendirilmiş, ruhsatlanmış, kodlara göre dizayn edilmiş araç kullanabilir....
BAŞKA ŞEKİLDE KULLANAMAZ MI... Tabi ki de kullanır... Ama gayr-i yasal dır o..
Allah muhafaza, kullandığı araç ile başına,kaza -keder geldiğinde, bunun altından kalkamaz.. Saygılar

Son düzenleme:
@cann.sm,
Ben kaza da yaptım. Karşı tarafın kaskosu bana ödeme de yaptı. Hiçbir aksilik yaşamadım.

Engelli kişinin kullandığı araç kendi adına olmalıdır zorunluluğunu siz mi uydurdunuz yoksa böyle bir yasa mı var?

Not: elbette kodlara uygun olmalıdır.

Üst Alt