rrumeysatiryaki Merhabalar. Öncelikle geçmiş olsun. Yavrunuzun Allah şifasını versin.
Benim oğlum 9 yaşında. Size ilk tavsiyem internette yazanlara inanmayın. Biz o hataya düşüp erken ölümle sonuçlanabilecek rahatsızlık olduğunu okuyunca aylarca sıkıntı yaşadık. Fakat bu rahatsızlığın çeşitli formları olduğunu öğrendik.
Bize teşisi çapada koydular. Çocuk da gözlerde titreme , sebepsiz ağlama , parmaklarda uçlara doğru incelme varsa ayrıca ayak bileklerinde dönme ve sabit kalma sorunu , ayak da duramama denge problemi oluyorsa bu hastalığın en çok görülen belirtileri. Temel neden beyinde miyelin kılıfının eksik olması ve sinirlerin tam olarak duyuları iletememesi . Herhangi bir ilaç tedavisi yok. sadece fizik tedavi oluyor.
Biz okulda el titremeleri azalması için bir ilaç ( maysolin ) ayrıca akciğerlerinde olması gerekenden 2 kat fazla olan kan basıncı için yapılan anjiyo sonucu tracler isimli ilacı kullanıyoruz. Doktorunuz pelizaeus merzbaher teşisini resmi olarak koydukdan sonra malesef devlet hiç bir tedavi vermiyor. Doktorumuzda teşisi değiştirip tedavi alabileceğimiz bir tanı koymayı istemediği için başka bir hastaneden başka bir tanı ile tedavi almaya başladık.Siz sakın aynı hataya düşmeyin. Hatta yürüme çalışması için 3500 tl ye cihaz aldım onu bile devlet bu hastalığın erken ölümle sonuçlanma riski var diye ödemedi.
Oğlum yaşıtlarını hemen hemen 3 yaş geriden takip ediyor ama olsun isterse 10 yaş geriden takip etsin benim için önemli değil. Bu rahatsızlığı taşıyan çocuklar 7 köyle barışık derler ya öyle bir durumu var. şimdiye kadar görüp de sevmeyen kimse yok. Ayrıca bu çocuklar kardeş olsa ancak bu kadar birbirine benzeyebilir durumuda mevcut. Son olarak hiç vakit kaybetmeden fizik tedaviye başlayın. rapor çıkartıp iyi bir fizyo terapiste gidin. Bizi malesef 4 yaşına kadar oyaladılar . ne yapacağımızı bilmeden bekledik. Benim şimdilik aklıma gelenler bu kadar sizin sormak istediğiniz şeyler varsa herzaman yardımcı olmak isterim . Hoşcakalın.