Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Periferik Arter Hastalığı ile engelli raporu alabilir miyim?

Erdalfb

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
2
Selam arkadaşlar bacaklarımda ve baldırlarımda merdiven çıkarken çıkarken şiddetli ağrı güc kaybı icin doktora gittiğimde ilaclı film cektiler. Sonra bana ecopirin 100 mg ve silnorm 100 mg verdi.bunları yaklaşık 1 yıl kullandım. Bu gün tesadüfen E Napızda raporlarıma bakarken bu yazı dikkatimi çekti bu ne anlama geliyor.bundan rapor alabilirmiyim.

TIKAYICI PERİFERİK ARTER HASTASI . DİSTAL TİP EVRE 3-4 ARTERİEL DOPPLER İLE BELGELENMİŞ. 12.07.2024 OPERASYON
YÜKSEK RİSKLİ OLDUĞU İÇİN OPERASYON YAPILAMAMAKTADIR . TIKAYICI PERİFERİK ARTER HASTALIĞI... BELGELENMİŞTİR

Periferik arter hastalığı kalbi besleyen arterler dışında kol bacak,bazen iç organları da etkileyen ateroskleroz denilen plakların oluşumuyla kendini gösteren maalesef ciddi bir hastalıktır,ki zaten yüksek risk yüzünden müdahale edilememiş.

@Erdalfb,

@Erdalfb,
Kardeşim benimde birden fazla periferik damar tıkanıklığım var.
Ameliyat edilemiyen 4 evre olarak Hacettepe %60 oran verdiler.

@Erdalfb
Doppler ve diğer tetkikler sonucuna göre puan netleştirilir..tek puanla sınırlı değil.

30-50-60++ değişebilir, doppler raporu varsa buraya yapıştırın isterseniz.

Sonuç ve Öneriler
Her iki alt ekstremitede sırası ile ;

-Ana femoral arter (AFA)

-Yüzeyel femoral arter (YFA)

-Derin femoral arter (DFA)

-Popliteal arter

-A.Tibialis posterior (ATP)

- A.dorsalis pedis (ADP) gri skala USG ile görüntülendi.

Her iki alt ekstremite arterlerinde diffüz intimal kalınlaşma ve distalde daha belirgin aterosklerotik damar cidar düzensizlikleri ve milimetrik kalsifik plak formasyonları izlendi.

Bilateral AFA, DFA, YFA popliteal arter, ayak dorsumunda ADP ve ayak bileği seviyesinde ATP'de akım açık olup akım paterni trifazik akım paterndir

Bu rapor güncel mi?

Heyet başvurunuzu yapın.evre 3 olarak değerlendirilirse 40 evre 4 olarak değerlendirilirse %60

Tedavi aldığınızı yazmışsınız,halen devam ediyormu?etmesi gerekir bence..Ayrıca düzenli olarak hematoloji/kalp damar cerrahisi tarafından takip edilmeniz gerekiyor.

@Erdalfb,

Bu 2024 7.ay cekildi 2025 7.ayına kadar raporu m vardı.son 4-5ay ilac kullanmıyorumdumkendi kafamdan ilacları bıraktım sonra ağrılar şittetlenince Çarşamba gününe kalp damar randevu aldım

Ayrıca psikiyatri detavisi görüyorum OKB teşhişi koydular. O yüzden ilaclar konusunda sağlıklı karar veremedim

Son düzenleme:
Üst Alt