Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Perkütan asd kapatılması askerlik yapmama engel mi?

emrah0763

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar
kalbimde 14 mm lik delik olduğundan gecen hafta perkütan asd kapatılması işlemi yapıldı
kasıktan damar yoluyla kable gırerek parça yerleştirilerek kalpteki delik kapatıldı
doktor ertesi gün taburcu edip günlük aktivitelerine devam edebilirsin dedi
hareket kısıtlılgıı yok yeme içme serbest istedıgını yap dedi yolladı
30 yasındayım ve askerlık yapmadım
sizce bu geçirdğim operasyon yuzunden askerlıkten muaf olurmuyum ???
bilgisi olan arkadaşalr cevap verırse teşekkur ederım
ayrıca mevzuatı 3 defa okudum hastalıgımı tam olarak bulamadım :(

Olursunuz, maddeler şunlar:

İlgili Yönetmeliğin 42. Maddesi

D dilimi,
12. Ameliyat olsun ya da olmasın siyanozla birlikte, EKG, röntgen ve diğer laboratuvar bulguları ile saptanmış, komplikasyon yapmış ya da yapmamış konjenital kalp hastalıkları.
B dilimi,
6. (Değişik: 16/6/2008-2008/13831 K.) Ameliyat ile tam düzeltilmiş asiyanotik konjenital kalp hastalıkları, atrium kalp kası ve büyük damar
yaralanmaları ile mitral yetmezliği; supraventriküler taşikardi veya sık gelen VPA gibi ciddi ritm bozukluğu yapmış mitral valv prolapsusu.

teşekkur ederım cevabınız için
yoğun bakımdaki doktor psıkolojım bozulmasın dıyemı o şekılde konsuuyor benle anlamadım
ıstegını yapabılırısn askerede alırlar merak etme dedı geçtı :(

Muaf olursun. Doktorlar canının sıkılacağını düşünüp "yaparsın" diye geçiştirmiş olmalılar.

çok teşekur ederım yorumlarınız için
yakın zamanda başvurularımı yapıp çıkan sonucu burda paylaşırım

amelıyatı yapan doçentle konustum sen artık çürüksün askere almazlar seni dedi konjentinal kalp hastalıklarına giriyormuş asd
şubeye gittim heyet raporu ve kımlık fıtıgrafla gel askerlik başvurunu alalım dediler
bu hafta heyet raporum cıkacak ama kafamı karıştıran bişey var
kardıyolojı polıknık doktoru sadece asd olmuşsun benden sağlamsın senın hıcbı skıntın yok dedi geçti raporada öyle bişeler yazmıştır muhtemelen
bi şansımı deneyecem ..elverişsiz raporu verirlermi acaba

yarın sabah ısparta askeri hastanesine gidiyorum ..
umarım muaf olurum askerlıkten..
gelişmeleri yazarım buraya

ısparta askerı hastanesınde yapılan tetkikler sonucu doğuştan kalıbımın delık oldugu ve amelıyatla kapandıgı için askerliğe elverişsizdir raporu aldım ve bugun şubeme teslim ettım
heyette resmı evrak çok onemlıymıs onu anladım
amelıyat oldugum hastaneden amelıyat olduguma daır heyet raporu alamsam 1 ay gıder gelırıdm evrak ıcın ..3 gunde halloldu çok şukur
herkese teşşekur ederım ..

Üst Alt