Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Pert olan, 200 binden pahalı araçlarda yeniden alım mağduriyeti olacak

daimon

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
2
200 bin sınırında almış olduğumuz bir aracın 1 yıl sonra kaza sonucu hurdaya çıkması sonucunda kasko firmasının ÖTV'siz fiyat üzerinden ödeme yapması durumunda aynı aracı almamız nasıl mümkün olacak. Zira aracın fiyatı 200 bini geçeceği için ÖTV muafiyeti ile alma imkanı ortadan kalkmış olacak. Maliyenin bu konuda bir düzenleme yapması ve 5 yılı dolmadan hurdaya çıkan araçların ilk iktisabında 200 bin sınırının kaldırması gerekir.

Önümüzdeki günlerde maduriyetle yaşanmaya başladığından konunun önemide anlaşılacaktır diye düşünüyorum.

Çok güzel bir konu açmışsınız. Çoğu şey hava da kalıyor. Formu şöyle bir dolaştım her kez sinirli, uzun bir yol geliyorum işe varmak için yine her kez bir birinden nefret ediyor. Çoğu şey keşmekeş,he iyi yanlarımızda var, iyiyi yaparken açık kalan kötüyü yaparken yine açık kalan bir sürü şey. Üzülüyorum geçmişte atalarımız bu günleri görmek için mi şehit olmuş . üzülüyorum.

Kesinlikle haklısınız. 5 yılı dolmadan araç perte çıktığında tekrar aynı aracı alamıyoruz. ve bu gerçekten bir mağduriyet yaratıyor..

Aslında bir mahduriyet olmakla birlikte eğer sigorta şirketi ÖTV'li fiyat üzerinde ödeme yaparsa kasatlı olarak aracını perte çıkarıp aradaki ÖTV yi cebe atacaklar çıkacaktır.

Bence 1. Eğer araç perte çıkıncı ÖTVsiz fiyatını geri ödeyeceklerse bizden daha uygun kasko fiyatları almaları lazım , niye tam ücret alacakmış gibi kasko ödeyeyim?

2. 5 yıl dolunca araçlarımızı normal araç fiyatına ÖTV'yi geri ödemeden satabiliyorsak 5 yılı dolan araçları pert olan engellilere tam ödeme yapılmalı diye düşünüyorum (sahtekarlık yolu kapanacağı için)

Bu sorunun cevabını bende çok merak ediyorum, acaba bu mağduriyet nasıl giderilecek ?

Bugün kasko poliçesini yaptırdığım şirket ile görüştüm, aracın pert olması durumunda fatura fiyatı üzerinden yani ÖTV'siz tutar üzerinden ödeme yapıldığını söylendi.

Güncel fiyatı 200 bin sınırını geçen araçların pert olması durumunda bize ödenecek tutar ile aynı aracı almamız mümkün olamayacağından mağduriyet yaşayacağımız kesin gibi.

Bu konuda Maliye Bakanlığı tarafından bir düzenleme yapılarak, "ÖTV muafiyeti ile alınan aracın 5 yıl dolmadan pert olması yada hurdaya çıkması durumunda ilk iktisapta getirilen 200 bin sınırı bu araçların sahiplerinde aranmaz şeklinde" bir düzenleme yapılması gerekir.

aracın pert durumunda sigorta şirketleri ötv siz tutarı ödeyerek ötv yi cebe atıyorlar. ancak bu konu ile ilgili daha önce açılıp kazanılan dava var. emsal gösterilebilir ve ötv li tutar talep edilebilir.

ÖTV uygulama genel tebliğine bir madde eklenerek bu sorunun mahkeme sürecine gerek kalmadan çözülebileceğini düşünüyorum. Konuyu BİMER üzerinden Maliye Bakanlığı'na iletmek, farkındalık yaratmak adına iyi bir başlangıç olabilir.

tanerbudak

Taner Bey .Bu davayı kim açtı ? Ayrıntıları ve süreç hakkında biraz ilgi verebilir misiniz acaba??
daimon

Bu konunun maliye bakanlığı ile bir ilgisi yok. Bu olay sigorta şirketlerinin başının altından çıkıyor. Uydurma bir durum bu ve hiç bir yasal dayanağı yok. Bu konuyla muhatap olan kısım Hazine Müsteşarlığında Sigorta Genel Müdürlüğü.. Onlara bimer den bir itiraz gönderdiğinizde itirazı direk sigortayı yapan firmaya postalayarak aradan çekilip yorum yapmıyorlar.

Kısaca bu durumun farkındalar ve bu haksız uygulama ile bu yanlışa çanak tutuyorlar.. Olay vuku bulduğunda (umarım böyle bir şey olmaz) kişisel dava açmanız gerekiyor..

davayı kimin açtığını bilmiyorum ama bu sitede okumuştum. biraz araştırın belki bulursunuz. ben de bulursam linkini paylaşırım.

davayı kimin açtığını bilmiyorum ama bu sitede okumuştum. biraz araştırın belki bulursunuz. ben de bulursam linkini paylaşırım.

https://www.engelliler.biz/forum/en...a-tahkim-komisyonu-sureci-isleten-var-mi.html

bu linkte başvuru evrakları var bir arkadaşın. sigorta tahkim komisyonu mu ne oraya başvurup ötv tutarını da almış. umarım işinize yarar

tanerbudak , VİRGO

ÖTV siz tutarı ödemesinin tek şartı var oda arabanın hurda belgeli yani trafikten çekilmiş olması gerekiyor.
Ondanda sigorta şirketi az ödeme yapmış oluyor.
Cebe indirme değil ama cepten daha az para çıkışı olmuş oluyor.

Üst Alt