Ben aracım ile kaza yaptım. %75 suçlu karşı taraf. Sigorta aracımı hurda olarak değilde, pert olarak çekme belgesi çıkarmamı bunu yaparkende ödenmemiş ötv yi ödemem gerektiğini ve 5 yıl dolmadan da yeni araç alamayacağım. Hurda olarak aracıma işlem yaparsam çok düşük bir rakam ödeyeceğini belirtiyor.
Bu durumda ne yapmam lazım?
Sigortanın gönderigi mail
Eğer satılamaz şerhi 13.10.2018 tarihine kadar kaldırılacaksa, başlangıç*tarihini 12.09.2018 olarak alabiliriz.
*
Konu hasar dosyası için ikinci bir eksper atama işlemi maalesef yapılamamaktadır*ayrıca eksper raporunda aracın gerek sıfır gerekse ikinci el değeri tahmini olarak yazılmakta, rayiç değer veya sıfır değer şirketimiz ve sigortalılar arasında yapılan karşılıklı görüşmeler sonrası belirlenmektedir. Sizler araç üzerindeki şerhi 1 ay içerisinde*kaldırırsanız o günkü sıfır değer üzerinden işlem yapılacak, bir aydan daha uzun bir sürede kaldırılması halinde aracın ikinci el değeri riziko tarihi de dikkate alınarak karşılıklı mutabakat sonucu belirlenecektir.
*
Aracın hasarlı halinin değeri Çekme belgeli olarak 125.000 TL olarak belirlenmiştir,*arzu ederseniz bu tutar üzerinden işlem yapılabilir.
*
Ayrıca, aşağıdaki genel şart maddesinden de anlaşılacağı üzere araç üzerinde*bulunan standart dışı donanımlar (Fabrikada monte edilmiş olsa dahi) (Cam tavan vs.) poliçe belirtilmesi koşuluyla sigorta kapsamı içindedir, poliçeniz kontrol edildiğinde araçta yer alan bu donanımlara ilişkin bir teminat görülmemiş olması sebebiyle, baz özelliklerdeki*araç değerleri dikkate alınmıştır.
*
Bu doğrultuda 13.10.2018 tarihine kadar araç üzerindeki satılamaz şerhinin*kaldırılarak çekme belgeli ruhsat çıkartılması ve bu ruhsatın şirketimize iletilmesi halinde aracın poliçede yer alan özelliklerde birebir aynısının değerinin ödenebileceği, şerhlerin 1 aylık süre sonrasında kaldırılması halinde ise yine poliçede belirtilen*aracın aynı özelliklerinde ikinci el değer üzerinden işlem yapılacağını ihtaren bildiririz.
*
Saygılarımızla,
Benim yolladığım cevap
Soru 1 : Aracımı tamir ettirmek istersem, ben kaç tl değer kaybı alabilirim ?
Sigortacım Tuncer bey ile görüştüm. Kendisi fabrikasyon olan donanımların ayrıca ücretlendirilmedigini, donanımların araç ile beraber üretilip, aracın orjinal parçası olduğunu, karşısında fiyat yazmayan donanımların poliçe de neye göre ayrıca belirleneceginin mümkün olmadığını ve bütün sigorta acentalarının yıllardır bu şekilde poliçe kestiğini belirtmiş, bu konu hakkında kendisi de sizlerle ayrıca görüşeceğini bildirmiştir.
Aracın sovtaj bedeline gelince Sıfırı şu an 315 bin tl olan aracın 200 bin tl masrafı varsa, o aracın 125 bin tl ye satılma ihtimali yoktur. Yine de takdir sizin.
Soru 2 : Ben aracımın ötv sini ödeyip, satışa engel durumunu ortadan kaldırırsam, benim aracımın ( faturasinda geçtiği gibi) aynısını almayı taahüt ediyormusunuz?
Soru 3 : Siz Ötv sini yatırıp bana geri kalanı ödeyebilirmisiniz?
Soru 4 : Bana ödeyeceğiniz Toplam ücret ten ötv sini düşersem, aracımı hurdaya ayırırsam, (Bu durumda Ne siz nede biz ötv ödeyeceğiz,)
Örneğin: Aracı hurdaya ayirdim . 315 bin ( -60 bin ötv) 255 bin tl ödeyebilirmisiniz ?
Saygılar