Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Pert olan araca ve sonrasında yeni araç almına dair işlemler..?

okansutcu

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Öncelikle herkeze merhaba,

Ben aracımı yurt dışından engelli ststüsünden faydalanarak getirttim ve ötv diğer vergilerden muaf olarak aracı üzerime aldım. Aracı kasko işlmlerini yaptırdım. 15 ay aradan sonra gecen hafta ailem ile birlikte bir kaza yaptım. çok şükür hiçbirimizde bir problem veya sağlık sorunu çıkmadı. Aracım takla attı ve haliyle Pert oldu. Beni sormak istediğim sorular şunlar.

1- Aracımın kasko değeri 32.000 tl ben Otv ödemek zorunda mıyım ve kaskodan ne kadar geri alabilirim? artı olarak nasıl bir süreç izlenecektir?

2- Tekrar yurt dışından araç getirtebilir miyim? Eyer getirtmek istersem tüm işlemler başa mı saracak?

3- Benim Engellilik oranım Ortapedik %45 ve bem 1600 cc lik araç getirtim. Yeni getirteceğim araçta Russatta binek değil de Minibüs olursa 2000 cc lik araç getirtebilir miyim. Örnek araç :Ford Focus Grand C Max

Verilen cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

Çok geçmiş olsun...

1- Bu, sizin kaskonuzdaki maddelere bağlı: http://www.engelliler.biz/forum/oze...kasko-uygulamasi-hakkinda-tecrubeleriniz.html

2- Evet, aracınız perte çıktığında yeni bir aracı vergi istisnalı satın alaiblirsiniz. Evet, yurt içinden de alsanız yurt dışından da alsanız tüm işlemler sıfırdan başlar... Sadece, fazladan eski aracınızın pert olduğuna dair yazıyı Naklihane'ye (belki vergi dairesine de; bilmiyorum) vermeniz gerekir, o kadar. Ama, yurt içinden almanın her açıdan öçok daha avantajlı olduğunu söylemden de geçemeyeceğim...

3- http://www.engelliler.biz/forum/oze...ar-otv-istisnali-olarak-satin-alinabilir.html

Eğer aracınıza hurda belgesi yani trafikten çekildiğine dair belge alırsanız ötv ödemeden kaskodan 2. el rayiç bedeli alırsınız ve yeniden ötv ististanasından yararlanıp araç alabilirsiniz.
Yok eğer hurda belgesi alamazsanız ötv sini ödeyip, kaskodan yine 2.el rayiç bedeli alırsınız.

slm

Bu konuyu tam 10 gün araştırdım vergi daireleriyle, ankara gelir idaresi başkanlığıylada görüştük araç pert olursa kesinlikle yenisini alamıyormuşuz.Vergiyi yatırsakta olmuyormuş yeni araç almak için muhakkak aracın hurdaya çıkarılması gerekiyor.Sorunun sebebi insanların pert olmakla hurdaya çıkmayı aynı sanmaları.

Okan kardeş,

öncelikle geçmiş olsun diyorum.

Geçirmiş olduğun kaza sonucu aracını hurdaya çıkartırsa ve trafikten çekme belgesi alırsan ve aracını yurt dışından getirttiğine göre kazalı haliyle türkiye sınırları içnde herhangi bir gümrüğe teslim ettiğinde alacağın bu evrakları kasko şirketine verince sana aracının kasko bedelini öderler ve yurt dışından yeniden araç alma hakkına kavuşursun.

Rahatsızlığın gereği sadece 1.600 cc. Yi geçmeyen otomobil tarzı araç getirebilirsin. Buna ford focus cmax dahil.

Selamlar

Herkeze tekrar merhaba arkadaşlar,

size son durumu aktarayım istedim.
- aracı gümrüğe teslim ettim sonrarında teslim tesellüm kağıdı ile sigorta şirketinden paramı aldım.
- araç üzerimden ve trafikden düşürme işlemi 3 ay sonra oldu ben gitmedim çünkü aracı gümrük hurda olarak satmak istedi.
- gümrüğe yeni bir dilekce ve dilekcenin ekinede kaza raporu, mahkeme kararı, pert raporu koydum yeni araç getirebilmek için.
- şu anda gümrüğün tebliğini bekliyorum hayırlısı tebliğ sonucunu tarafınıza bildiririm
ancak sunu söylemeden edemicem burada yazdıklarım devede kulak sayılacak kadar bir özek okadar çok uğrastırdılar o kadar çok beklettiler ki anlatamam
allah tüm engellilere acil şifalar versin.

Güncel bilgileri paylaştığınız için teşekkür ederim.

Yurt dışından araç almak olası pert durumunda da çok dezavantajlı desenize... Her işlemin Ankara'dan halledilmesi başlı başına bir eziyet.

Üst Alt