Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Pert olan aracın yerine yeni ÖTV'siz araç alamıyoruz, sistemde gözükmüyormuş!?

Konular
88
Reaksiyonlar
0
3 yıl önce aldıgımız araç kaza sonucu pert oldu hurdaya ayrılıp trafikden çekildi belgelrrini aldık kosgayla para kosununu halletik buraya kadar her güzel sıkıntı yok.
yeni araç almak için bayiyle anlaştık parasını verdik bayi sistem üzerindden ötv istisnalı tahhakkuk fişi kesip beyanda bulanımıyor. şimdi bayiler sistem üzerinden bu şekilde yapıyor. maliyeye gidip sorunumuzu çözmeye çalıştık maliye sistem 5 yıl dolmadan sistemden düşmez diyor. biz bişey yapamayız diyor ankaradan gelir idaresi başkanığı tarafından düşülecek diyor. ankayaya özelge yazın diyorlar biz bişey yapamayız diyor. bu sistem gerçekden böylemi işler yoksa top bizden çıksın diyemi. tek mrk ettiğim bağlu bulundugum vergi dairesi bunu sistemde kaldırıp araç alma hakkımızı sağlayamazmı

mustafa-toprak

Bölgenizdeki Trafik Vergi Dairesi ile görüşüp bayinin söylediklerini kontrol ettirsenize? Bu arada Ankara'ya özelge yazma gibi birşey yok. Bölgenizdeki Vergi Müdürlüğüne yazarsınız, onlar gerçekten Ankara sistemden düşecekse özelgeyi yönlendirirler.

Yani sizin muatabınız Bölgenizdeki Trafik Vergi Dairesi ve Bölge Vergi Dairesi'dir.

06-09-2019 Tarihinde ben aldım.Aracım kaza sonucu hurdaya ayrıldı.Noter hurdaya çıkardı.
Vergi dairesinde de problem olmadı.

kusura bakmayın merak ettiğim için soruyorum araç perte çıkarıldıktan sonra kaskodan ödeme alınıyor, bu aşamadan sonra vergi dairesine pert olan aracın ötv si ile ilgili herhangi bir ödeme yapılıyormu?

gestapooo
Ufukalp abi, Orada ince bir ayrıntı var. Pert kaydından sonra aracın hurdaya ayrılıp trafikten çekilmesi gerekiyor. ÖTV her koşulda alınıyor. Yani sigorta şirketi size ÖTV'siz tutarı ödüyor(yani aslında bir nevi ÖTV'yi ödüyorsunuz) ama 5 yıl beklemeden araç almak için Hurda ile Trafikten çekilmesi gerekiyor.

StratoS
Hurdalıyı kastettim zaten, yoksa aracı sigorta şirketi satar, trafikte dolaşmaya devam eder.
ÖTV dolaylı olarak alınmış gibi oluyor evet ama arkadaşımız burada vergi dairesine ÖTV ödemesi yapılıp yapılmadığını soruyor.
Ayrıca hurda ile trafikten aracı çeker çekmez 5 yıl dolmamış bile olsa tekrar ÖTV muafiyetli araç alınabildiğinden aslında ÖTV yine ödenmemiş oluyor.

Üst Alt