Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Pert sonrası ötv muafiyetinde kasko şirketiyle yaşanan sorunlar!?

cuku-maru

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar merhaba.2012 model vw golf marka aracımla yaptığım kaza sonucu kasko şirketi,servisin 17000 tl lik onarım bedeli cıkarması sonucu aracım hakkında pert kararı verdi.rayiç bedel olarak 32700 tl belirlemiş fakat aracın piyasası 43-44bin tl lerde.detaylı bir bilgi vermemekle beraber bu fiyat üzerinden ötv kesip 20000 tl nin elimize gececeğini söylüyorlar ve aracı enka adlı hurda şirketine satacaklarını söylüyorlar.ben aracın hurdaya ayrılıp yenisini almayı istiyorum.ne yapmam gerekiyor?
bir de olası bir onarım durumunda kasko şirketi aracı istediği yerde yaptırabilir mi yoksa bizim önceden kullandıgımız yetkili serviste yaptırmayı dayatma gibi bir hakkımız var mı?
servis-sigortacım-kasko şirketi ve vergi dairesinden hiçbirinin söyledikleri birbirini tutmuyor.kafam darmadagın olmus durumda.en sağlıklı bilgiyi burdan alabileceğimi umuyorum.şimdiden teşekkür ederim..

KEsinlikle hak kaybına yol açacak bişr şeyler imzalamayın. Seçenekler:

1- Aracı yaptırıp size teslim etsinler

2- Aracı trafikten çekip hurda belgesini size versinlerr. Aracın piyasa değeri neyse, size onu ödesinler

3- Aracı trafikten çekmezlerse, aracın piyasa değerini size versinler, başta ödenmeyen ÖTV'yi de MAliye'ye ödesinler.

Bunun dışında hiç bir şeyi kabul etmeyin. Kasko buna yanaşmazsa, hemen bir avukat tutup dava açın...

Evet bülent beyin dediği gibi 2 ay önce arkadaşım kaza yaptı araç pert ve aynı anlattığın gibi ötv düşüp ödemek istediler oda kabul etmedi ve belge ve kanunen olan yani hakkı olan paranın tamamını aldı arkadaş belgeleri gönderince sitede paylaşacağım.ötv yi alan öder kanunen araç yapılıp da trafiğe çıkacaksa yani o aracı kim alacaksa o öder oda zaten seni bağlamaz.

Bu konuda gelişmeleri paylaşın ki herkes için güncel bir bilgi olsun

Üst Alt