Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Perthes sekeli hastasıyım. Yüzde kaç oranında rapor alabilirim?

Dogukan6767

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar benım cocukluktan sağ bacagımda perthes hastalığı vardı kemik erimesi. Sağ bacağım 2.5 cm kısa askerlik hastanesinden rapor verdiler ve pazartesi günü raporu askerlik şubesine vericem. Ve herkez farklı bişeyler söylüyo devlet işine girersin işkura kayıt ol filan bana yardımcı olursanız cok sevineceğim iyi akşamlar

sen tam olarak ne sormak istedin anlayamadım ama bende Perthesliyim %10 verdiler

Bana %10 fln hiç bişe yazmıyo ki yakınlarım işkura kayıt ol filan bi dünya şey dıolar onu soruyorum yanı bı yararı var mı o raporun

işkura bu şekilde de gidip kaydolabilirsin normal statüsünde olursun ama engelli raporun olursa raporunu işkura kaydettirip engelli statüsünden iş ararsın nasip kısmet tabi ama engelli kadrosundan iş bulman daha kolay olabilir ayrıca oranı durup dururken yazmazlar senin gidip hastalıklarımdan dolayı işgücü kaybım kaç? değerlendirilmesini istiyorum diye hastaneye başvurman lazım

Hıım anladım teşekkür ederim. Askeri hastanenın bana verdıgı rapor bi işe yaramıyo o zmn ? Sadece gıtmıyorum askere

Perthes sekeliden % 40 veya üzeri oranlı rapor almalısınız ki işinize yarasın.. % 40'dan düşük oranlı bir rapor işinize yaramaz.. Mesela % 40 oran alabildiniz, o zaman ÖMSS (Özürlü memur seçme sınavı) girebilirsiniz.. İşkur'a kayıt olup sakat statüsündeki herhangi bir işe yerleştirilebilirsiniz.. Perthes için hareket kısıtlılığı önemli. Hareket kısıtlılığına göre oran verilir..

Bulunduğunuz ilin yetkili hastanelerinden birine başvurarak şansınızı deneyebilirsiniz: http://www.engelliler.biz/forum/sag...-yetkili-hastaneler-ve-hakem-hastaneleri.html

Üst Alt