Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Perthes sekeli ve Tip 1 diabet hastayım. Yüzde kaç oranında rapor alabilirim?

ORMANCIYIM

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba ben 24 yaşındayım sol kalçada perthes sekeli var.
bu hastalığı 15-16 yaşlarında öğrendim.doktorların dediği şey kendine çok dikkat et ve 50 yaşından sonra protez takılacak.tamamda benim anlamadığım bu ağrıları dindiren bir yol ilaç kaplıca falan yokmudur.gerçi benim aşırı bi hareket kısıtlılığım yok.sol bacak çok dönmüyor bağdaş kuramıyorum sol ayağa çorap giyerken ve tırnaklarımı keserken zorlanıyorum.dr.durumun iyi dedi çok kötüleri var dedi.ama 1-2 saat yürüsem yada ayakta kalsam ağrı yapıyor hafif topallama başlıyor insanın psikolojisi bozuluyor.

bu konuda bilgi sahibi arkadaşlar varsa askerlik durumu ve özürlülük rapor oranını bilen yazsın lütfen.

bir de otururken de acıma var sol kalçamda sebebi nedir bilmiyorum.aynı zamanda tip 1 diyabet hastasıyım.açlık kan şekerim 250 nin üzerinde çıkıyor.2 hastalığa verilecek olan raporun oranın tahminen % aç olur

saygılar

Bacak için hangi oranda rapor verilir bilemiyorum. Ama hareket kısıtlılığı bu kadar azsa, kayda değer bir oran verilmez.

Diabet için:
[SIZE=3][FONT=Calibri]1- Diabetes mellitus[/FONT][/SIZE]
a-Diyet ve oral antidiabetiklerle kontrol altına alınan, komplikasyon yapmamış Tip II Diabetes mellitus: %20
b-Komplikasyon yapmamış olan, açlık kan şekeri 200 mg’ın altında tutulabilen, ketoz ve hipoglisemi göstermeyen Tip I diabetes mellitus: %30
c-Açlık kan şekeri sürekli olarak 200 mg’ın altında tutulamayan, komplikasyon yapmış ketoz gösteren Tip I diabetes mellitus: %40

1) hocam şekerim insülin kullandığım için 130 lara düştü doktor insülün kulladığımda ölçerse nasıl karar verecek? tip 1 diyabet hastasıyım kurala göre en az %30 diyabetten karar çıkacak.

2) diğer bir konu ise hareket kısıtlılığım az dedim ama 1-2 saat ayakta dursam yada yürüsem yük kaldırsam akşam ağrıdan kıvranıyorum.her gün ağrı az yada çok oluyor. perthes için oranlar şöyle, hafif: %10 -orta: %20 - ağır: %30
yani en kötü %10 vermek zorunda.
bu durumda %37 oranında raporum oluyor. fakat hafif yada orta olduğuna doktor karar verecek bu da doktorun görüşüne kalmış. %20 verirse toplamda %44 alıyorum.
bu hastalıktan dolayı psikolojim altüst oldu .şeker hastalığını o kadar önemsemiyorum .perthesin sonu kireçlenme ve protez. psikiyatır bu udurma bakarak oranı yükseltebilir mi. psikolojimin bozulduğunu ben mi belirtmeliyim?

3) bir de 3 tane bel fıtığım var. 2 yıl önce 1 fıtığımı ameliyatla aldırdım. diğer fıtıklar bacakta uyuşma, karıncalanma ve siyatik sinire baskı uygulamakta ve şiddetli ağrılara neden olmakatadır. belimdede hafif dönme olduğunuda ekleyeyim .fıtık ameliyatı oranı arttırır mı.

1- Yukarıda aktardığım b maddesi çerçevesinde tespit edilecektir. Bir sorun olacağını sanmıyorum. İnsülinle 200'ün altında tutuluyor sizinki de...

2- Perthes için sakatlık oranı cetveli'ndeki ibareyi ben göremedim?
Psikiyatriden de rapor alınaiblir tabii. Şansınızı deneyin. Ama unutmayın, bu alandan rapora oran eklendiğinde raporun 1-2 yıl süreli olarak verilmesi neredeyse kesin. Bu da, o süre sonunda yeniden rapor çilesi çekmek anlamına gelir...

3- Bel fıtığı da gündelik yaşamda etki edecek düzeyde ise, evet, buna da oran verilebilir.

Bu tür detaylı değerlendirme gerektiren durumlarda kimse net bir yanıt veremez size. Rapor için bir hastaneye başvurup süreci tamamlamaktan başka bir şansınız yok maalesef.

Pazartesi rapor için hastaneye gideceğim.
öğrenci olduğum için babamın ssk sından yararlanıyorum. nasıl bir yol izlemeliyim. direk hastaneye gidersem ücret ödeyecek miyim yoksa işkurdan sevk mi alıp gideyim.
avrupa yakasında en kısa sürede hangi hastaneden rapor alabilirim.
rapor yklaşık olarak kaç günde çıkar.

saygılar.

Merhaba

Sevgili tatlımı tatlı şeker kardeşim
bende senın gibi malesef insüline bağımlı gunde 5 kez ınsulin olan ve bu sayede ayakta kalan tip1 diabet hastasıyım malesef benim vucudumda da bir sürü arıza oluşmuş durumda kan şekerim yaklaşık olarak 17 senedir iyi bakılmadıgından ve çoğu zamanda hep çok yüksek oldugundan zavallı vucudumu yıprattım gıttı şimdi çok pişmanım ama hayatta ve bir sürü kötü insanın şerride beni çok yıprattı
Özürlü raporunu bende çok zor aldım benım yurumemde ve dış görünüşümden fiziksel bir kusurumda görünmediğinden ban vermemek için ellerinden geleni yaptılar neyse senı kötu hikayemle sıkmayayım çok zor çıkardım raporu
kısaca senın durumunu incelersek eğer sen müracaatını yap karşılaşacağın muamele ve zorluklar ile alacağın özür orenı gideceğin doktorun kanaatine göre değişecek yani sen gittiğinde yukarıda arkadaşında belirttiği gibi yönetmelikte diabetle ilgili 3 seçenek var zaten onlardan birisi olacak sana
a-Diyet ve oral antidiabetiklerle kontrol altına alınan, komplikasyon yapmamış Tip II Diabetes mellitus: %20
b-Komplikasyon yapmamış olan, açlık kan şekeri 200 mg’ın altında tutulabilen, ketoz ve hipoglisemi göstermeyen Tip I diabetes mellitus: %30
c-Açlık kan şekeri sürekli olarak 200 mg’ın altında tutulamayan, komplikasyon yapmış ketoz gösteren Tip I diabetes mellitus: %40

doktor sana 20-30-40 seçeneklernden birisini verecektir sen durumunu iyice anlat ve isülin kullandiğini falan da söle ve elinde eğer kotoz çıktıgını gösteren tahlil raporu varsa onu da göster bu arada sen benden farklı larak bacaklardan yana görünür sakatlığında olduğu için doktorun sana bana davrandıgından daha ınsaflı ve anlayışlı davranacaktır. Bu yönden şanslısın sen
şansını dene en az daibetten 20-30 belkişde 40 verirler buna birde ortopedik sıkıntı nedenıyle puan da vereceklerini ve baltazar yapacakalrını düşünürsen şansın yüksek
kolay gelsin

merhaba cevaplarınız için teşekkür ederim.ben yaklaşık olarak 7-8 ay önce şeker olabileceğimden dolayı şüpeleniyordum.kan şekerim fazla çıkıyordu.4 ay önce teşhis koyuldu.dolayısıyla komplikasyon olmayan tip 1 diyabetim.buna % 30 verecekler.pertheste hocaya kalmış.%10 yada % 20 vercek.bugun taksim ilkyardıma gittim.oranın sistemi çok ilginç.sen kendi istediğin doktorları geziyorsun doktorlar özür oranlarını kağıda yazıp veriyor sende bu kağıdı sağlık kuruluna teslim ediyorsun eğer min %40 ve üzeri ise saa gün veriyorlar heyet için.bugun uzman yoktu yarın sabah gideceğim bakalım ne olacak.bıde ordakı çalışanlar sana vermezler dediler bu adamlar ne kadar bilgiliki daha rahatsızlığı demeden sana vermezler.saçmalık.bi de yani şeker hastasıyım diyorum dahılıyeye gıt dedıler.ee bunun böbrek doktoru göz doktoru yokmu sadece dahılıyemı bakacak yoksa benmı gıdeceğim.yönlendirme diye bişey yok hastanede.bel fıtığım içinde beyin cerrahına gıdeceğim beni çok zorluyor.ama sağlık kurulu rapor yönetmeliğinde fıtık özür olarak geçmiyor.hasekiye gitim 15 nisana gün verdiler ama 81 tl istediler.taksim hst.istemedi.haseki neden istedi anlamadım.neyse yarın aç karına gideceğim tekrar test yapacaklar sanki elimde ilaç raporum yok.bide son olarak diyelimki yarın %40 ı geçemedim sağlamdır dediler.oradaki yapılan muayeneler tanılar benim sicilime işleniyormu.yani benim şeker hastalığım belli ama perthes için ssk da tanı konulmadı.yarın öbür gün özelde işe girersemde bunlar sağlık ocağından falan normal rapor al derlerse perthes tanısı orda online olarak gözükecekmi.yada ben %40 alsam ama noral memur olmak istesem bu raporu kullanmasam .bu rapor sicilime işlencekmi.her yerde tc mi giren doktor personel görebilecekmi yoksa bu olay gizlimi kalacak.saygılar.son son diyorum ama aklıma bişey daha akıldı benım b sınıfı ehliyetim var %40 ve üzeri alırsam bu ehliyeti değiştirmek zorundamıyım.h sınıfı istemiyorum.

Yanlış.Fıtık sakatlık oranı cetvelinde disk hernisi olarak geçiyor ve oran karşılıklarıda ciddiyetine göre değişiyor.

Üst Alt