Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Pes cavus (ayak deformitesi) için hangi oranda rapor verilir?

selo_selo07

Merhaba %3-5 arası bir oran alinabiliyormuş. ay sonu heyet için ortopediye gideceğim. O zaman netleşmiş olacak.

burdan paylaşırsan seviniriz hafif orta ağır derecelerinide yazarsan

Salt pescavus için oran almak mantıksız zaten verilecek oran yürüyüş bozukluğu tablosuna göre enfazla %8 ,fakat ortobedik ayakkabı veya aparat kullanılırsa oran %18 olabilir.

bu oran komple alt eksteme içinmi geçiyo ..mesela kalça çıkıgı var ordan 24 verdi ayrı yeten pescavuşada oran alınırmı hepsi birmi değerlendirilir ?

özr cetvelinde orta en düşük 13 yazıyor

geçen sene hafif kısmından 6 almıştim tek ayak

[FONT=sans-serif]Ayakta ki cavus deformitesi için tablo 3.33.d den oran veriliyor. Benim rahatsizligim nörolojik olduğu için ayrı hesaplandı.

[/FONT]
@relaxla merhaba size hangi tablodan 6 vermişlerdi?

tablo 3.12 ayak bileği veya topuk deformite bozuklukları varus:hafif 6 orta 13 diye yazıyo ama yinede doktor kanaatine kalmiş 10 ar puan verseydi işime yarayacaktı olmadı tekrar deniyorum rapor için

Merhaba,her bir ayak için 4 er olmak uzere toplam 8 puanda pes cavus icin aldım. tablo 3.33.d den oran veriliyor. Yürüyüş bozukluğundan oran alsanız bile bu tablo orta ayak deformatisinden oran vermiş oluyor.toplamda 44 ile vergi indiriminden yararlanıp 31 temmuzda emeklilik dilekçemi verip emekli oldum.

bu forumda ısrarla yanlış bilgi verenler oluyor.yürüyüş bozukluğundan oran aldıysan pes cavus dan alamazsın diyenler oldu bana da.ama araştırıp bu bilgilerle hastaneye gittiğinizde sorun olmuyor.umarim sizde oran alirsiniz

sol kalça çığı ve sol ayak bilek traka pes cavuş aynı andamı değerlendirilir tabloda farklımı ?

Tabloları farklı.ayri değerlendirmesi gerekir diye düşünüyorum. Çünkü benim polinoropati rahatsizligim var ve pes cavus un nedeni de polinoropati. Ben polinoropati için ayrı,pes cavus icin ayrı oran aldım

Ayrı olur diye düşünüyorum.

Üst Alt