Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Pes Ekinovarus askerliğe elverişli midir?

malatyalı1302

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Doğuştan Pes Ekinovarus (Çarpık Ayak) hastasıyım.Küçükken 5 kere ameliyat oldum.İki ayağımda da şekil bozuklukları ve ameliyat izleri mevcut.Askerlik durumu elverişli midir ? Bu yaşıma kadar hep bana ayağında bir rahatsızlık mı var neden öyle yürüyorsun tarzında sorular aldım.Tabi üzücü bir durum ama yapacak pek birşey de yok buna da şükür.Yorumlarınızı ve yönlendirmelerinizi bekliyorum.Açıklamalarım yeterli olmadıysa fotoğraf da koyabilirim.Teşekkürler.

Konu günceldir arkadaşlar bilen eden yok mudur ? Yada benim durumumda olan birileri ? Amacım sadece bilgi almak

Bağ durumuna ayak yapına bağlı kardeşim, benim gibi aşil ve bilek bağların çok inceyse ve pev olan ayak kısaysa muafiyet kesin, fakat ameliyatlar başarılı olduysa sağlıklı biri gibi düzgün basıp yürüyebiliyorsan heyet askerlik yapmana onay verir.

Alfista_06

Yorumunuz için çok teşekkür ederim,Aşil ve bilek bağlarım çok ince evet.Ayağın kısa olma durumunda biri diğerinden biraz kısa evet zaten 2 sinde de pev mevcut.Hani biri normal biri pevli değil.İkisi de pevli.Askeriye yönlendirmeden bir doktordan randevu alıp gidip sorsam ona göre hareket etsem nasıl olur,yardımcı olur mu doktorlar yoksa illa askeriyenin yönlendirmesi lazım mı derler ? Yardımcı olurlar derseniz,hangi birimden randevu almam en doğru olur ? Ona göre hareket etsem dememde ki kasıt şuan bir işte çalışıyorum.Gidişata göre çalıştığım işyerini de bilgilendirmem lazım ki mağdur olmasınlar.Teşekkürler yorumunuz için tekrar.

@malatyalı1302

Rica ederim yardımcı olabilirsem ne mutlu. İster özel ister devlet hastanesi fark etmiyor verilen rapor vs fazla değer kazanmıyor askeriye işi bu prosedürler değişti diye ilgilenmiyorlar malesef benim raporlarıma bakmadılar bile. Şube ortopediye yollayacak röntgen ve mr isteyecek zaten ortada her şey.

Yinede ortopedi doktoruna bir görünün içiniz rahat etsin 1haftalık (yoğunluğa göre) işleriniz var kendinizi ve firmanızı ona göre ayarlayın kolay gelsin.

Üst Alt