Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Pes planus için engelli oranı veriliyor mu?

AytenKasap

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Her iki ayak pes planus + ayak 2. ve 3. parmaklar'da çekiç parmak deformitesi mevcut. Hasta ayak parmaklarından 3 operasyon geçirmiş daha önce. Hasta fazla ayakta duramıyor, uzun yürüyüş yapamıyor. Sağlık kurulu müracaatı sonrası alacağı engelli oranı %'de kaç olur? Şimdiden yardımcı olacak editör arkadaşlara ve üyelere teşekkür ediyorum.

AytenKasap

Çok ileri düzeyde ise %10'a kadar oran alanlar oluyor ama engelli statüsünde sayılacak %40 ve üzeri oranın olması mümkün değil.

OturanBoğa

Çok teşekkür ederim Bülent hocam ilgilendiğiniz için. Peki ekstradan çekiç parmak problemi içinde oran eklenir mi? Ayaklarda 2. Ve 3. Parmaklar da sıkıntılar var. Havada duruyor, ameliyat edilmiş. Genel olarak %20 üstü almam gerekiyor ortopediden.

Doktorların yaptığı bu saçmalığı nasıl düzelteceğim! Nolur yardımcı olur musunuz?

Verilen engelli raporu linki: https://www.hizliresim.com/hh11fhn

- Ayak parmaklarında ki soruna %8 oran verilmiş fakat, metatars bölgesinden ameliyatlıyım kemik alındı yürürken zorlanıyorum ona oran vermemişler
- Ayrıca ileri derecede düz tabanım. Gittiğim her doktor ileri derecede düz taban problemi var dedi. Ama düz taban içinde oran verilmemiş.

- Hidradenitis supirativa hastalığına %10 yazmışlar. Fakat beni muayene eden doktor rahatsızlığımın derecesinin şiddetli olduğunu söyledi. Şiddetli olanlara ise tabloya göre %20 oran veriliyor.

Özetle hem düşük oran verildi, hem bazı rahatsızlıklarım eksik yazıldı. Ben bu durumda ne yapacağım sinirden artık elim ayağım titriyor.

- 2016 yılından beri depresif nöbet & Unipolar depresyon tanısı ile tedavi görmeme rağmen % 0 oran verilmiş. Geçen sene atak geçirip 2 kişiyi yaraladım, 3 defa intihar girişimim oldu neden oran verilmiyor kendimi gebertmem mi gerekiyor.

Ben bu durumda ne yapacağım bu raporu vermişler bana allahın dan bulsunlar. Ne yapmam lazım benim bana yol gösterir misiniz? Şu soruyu gören tüm arkadaşlardan Allah rızası için yardım istiyorum. Ne yapacağım?

Haksızlık yapıldı,veya hakkımı yediler diye düşünüyorsanız,il sağlık müdürlüğüne itiraz edip tekrara başka bir hastanede heyete girebilirsiniz,

Depresif nöbet remisyonda demiş,o yüzden puan verilmemiş,

İsterseniz 1 yıl bekleyip tekrar başvuru yapabilirsiniz...
AytenKasap

OğuzHan112

3 hafta önce atak geçirip kollarımı kestim kuruldan 3 gün önce intihara teşebbüsüm oldu atak geçirdim. nasıl remisyonda yazabiliyor hem benim doktorum başka bir doktoru, sağlık kurulunda ki doktor değildi. Adam akıllı dinlemedi bile beni. Pazartesi hastaneye gidicem düzelticekler bu yaptıklarını. Alay eder gibi oran vermişler. Sövmemek için kendimi zor tutuyorum şunlara.

Rapor çıkmış sisteme işlenmiştir.düzeltme şansları yok,boşa uğraşmayın bence, zoraki bir yere varamazsınız, (suisid) girişimi veya nöbet,heyete giderken bunlara dair epikiriz götürdünüzmü bilmiyorum,

Bence işi prosedür lere uygun çözmek gerek
İzleyeceğiniz yolu yukarıda yazdım...

AytenKasap

Heyet %39 oran verdiler 3 gün önce. Yardımcı olur musunuz?

%39 oran aldım, itiraz etmedim. 3 gün önce verildi bu oran. Bende başka bir hastanenin sağlık kuruluna randevu aldım. Tabi dediğim gibi itiraz vs etmedim. Bir sorun olur mu, yeniden heyete girebilir miyim başka bir hastanede? Lütfen bana yardımcı olur musunuz?

Bu kadar hızlı randevu nasıl alıyorsun ben MHRS de hiç randevu göremiyorum .

AytenKasap sisteme işlenmiştir yeni raporu 6 geçmeden yeni raporu ancak itirazda bulunarak alabilirsin

Düz taban için engel oranı veriliyor mu?

Bende ileri derecede var. Uzun süre ayakta duramıyorum, yürüyemiyorum. Dizlerimde, ayaklarımda ağrılar oluyor. Bazen sırt ağrısı bile yapıyor. Ama doktor oran vermemiş. Forumda bir çok kişi %10 oran aldığını yazmış. Konuyla ilgili bilgilendirir misiniz?

Üst Alt