Merhabalar,
Forumu uzun zamandır takip ediyorum. hemen hemen işitme konusu ile ilgili bütün mesajları okumuşumdur.
Benim annemin işitme kaybı var uzun süredir ama işitme cihazı hiç kullanmadı.
Duymadan ziyade anlama problemi var.
Saf ses ortalaması;
Hava Sol:62, Sağ:35 dB
Kemik Sol:37, Sağ:25 dB
Konuşmayı alma eşiği;
Sol:65, Sağ:40 dB
Konuşmayı Ayırtetme;
Sol:%68, Sağ:%76
Annemi cihaz kullanma fikrine maalesef alıştıramadık. Bunu büyük bir problem olarak görüyor.
Bu nedenle mi bilmiyorum ama, denediği cihazlardan memnun değil.
Gerçi denemeyi bile problem yaptığından çok alternatif bakamadık.
En son gittiğimiz yerde sağ kulağı için Phonak Audeo q30 standart receiver önerdiler,
iki kulak arasında seviye farkı az olsa idi düşünmeden iki kulağa da alın derdik dediler ama
seviye farkı çok olduğundan her iki kulağa kullanmakta tereddüt ettiler,
bu şekilde bir süre kullansın ileride gerekirse diğer kulağa da veririz dediler.
Cihazı 3 gündür deniyor, cumartesiye kadar deneyecek.
Benim sormak istediklerim,
1- yukarıdaki değerlere göre bu cihaz yeterli midir?
q70 ve q90'ı sorduğumda annem için anlama noktasında çok fark yaratmayacakları söylendi.
2- sağ kulak iyi olan kulak, gerçekten bu kulağa mı, sol kulağamı, yoksa her iki kulağada kullanılmalı mı?
3- annem kendisi konuştuğunda uğultu olduğunu söylediğinden ses seviyesini kısığa ayarladılar,
gittikçe artırıp, hedeflenen seviyeye getireceğiz dediler, yoksa başdönmesi gibi rahatsızlıklar olabildiği söylendi.
bu normal midir?
Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Şimdiden ilginize teşekkürler.
Saygılarımla...
Forumu uzun zamandır takip ediyorum. hemen hemen işitme konusu ile ilgili bütün mesajları okumuşumdur.
Benim annemin işitme kaybı var uzun süredir ama işitme cihazı hiç kullanmadı.
Duymadan ziyade anlama problemi var.
Saf ses ortalaması;
Hava Sol:62, Sağ:35 dB
Kemik Sol:37, Sağ:25 dB
Konuşmayı alma eşiği;
Sol:65, Sağ:40 dB
Konuşmayı Ayırtetme;
Sol:%68, Sağ:%76
Annemi cihaz kullanma fikrine maalesef alıştıramadık. Bunu büyük bir problem olarak görüyor.
Bu nedenle mi bilmiyorum ama, denediği cihazlardan memnun değil.
Gerçi denemeyi bile problem yaptığından çok alternatif bakamadık.
En son gittiğimiz yerde sağ kulağı için Phonak Audeo q30 standart receiver önerdiler,
iki kulak arasında seviye farkı az olsa idi düşünmeden iki kulağa da alın derdik dediler ama
seviye farkı çok olduğundan her iki kulağa kullanmakta tereddüt ettiler,
bu şekilde bir süre kullansın ileride gerekirse diğer kulağa da veririz dediler.
Cihazı 3 gündür deniyor, cumartesiye kadar deneyecek.
Benim sormak istediklerim,
1- yukarıdaki değerlere göre bu cihaz yeterli midir?
q70 ve q90'ı sorduğumda annem için anlama noktasında çok fark yaratmayacakları söylendi.
2- sağ kulak iyi olan kulak, gerçekten bu kulağa mı, sol kulağamı, yoksa her iki kulağada kullanılmalı mı?
3- annem kendisi konuştuğunda uğultu olduğunu söylediğinden ses seviyesini kısığa ayarladılar,
gittikçe artırıp, hedeflenen seviyeye getireceğiz dediler, yoksa başdönmesi gibi rahatsızlıklar olabildiği söylendi.
bu normal midir?
Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Şimdiden ilginize teşekkürler.
Saygılarımla...