Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Phonak Audeo Q30 duymadan ziyade anlama problemi olana uygun mu?

okaraman

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

Forumu uzun zamandır takip ediyorum. hemen hemen işitme konusu ile ilgili bütün mesajları okumuşumdur.

Benim annemin işitme kaybı var uzun süredir ama işitme cihazı hiç kullanmadı.
Duymadan ziyade anlama problemi var.

Saf ses ortalaması;
Hava Sol:62, Sağ:35 dB
Kemik Sol:37, Sağ:25 dB

Konuşmayı alma eşiği;
Sol:65, Sağ:40 dB

Konuşmayı Ayırtetme;
Sol:%68, Sağ:%76

Annemi cihaz kullanma fikrine maalesef alıştıramadık. Bunu büyük bir problem olarak görüyor.
Bu nedenle mi bilmiyorum ama, denediği cihazlardan memnun değil.
Gerçi denemeyi bile problem yaptığından çok alternatif bakamadık.

En son gittiğimiz yerde sağ kulağı için Phonak Audeo q30 standart receiver önerdiler,
iki kulak arasında seviye farkı az olsa idi düşünmeden iki kulağa da alın derdik dediler ama
seviye farkı çok olduğundan her iki kulağa kullanmakta tereddüt ettiler,
bu şekilde bir süre kullansın ileride gerekirse diğer kulağa da veririz dediler.
Cihazı 3 gündür deniyor, cumartesiye kadar deneyecek.

Benim sormak istediklerim,
1- yukarıdaki değerlere göre bu cihaz yeterli midir?
q70 ve q90'ı sorduğumda annem için anlama noktasında çok fark yaratmayacakları söylendi.
2- sağ kulak iyi olan kulak, gerçekten bu kulağa mı, sol kulağamı, yoksa her iki kulağada kullanılmalı mı?
3- annem kendisi konuştuğunda uğultu olduğunu söylediğinden ses seviyesini kısığa ayarladılar,
gittikçe artırıp, hedeflenen seviyeye getireceğiz dediler, yoksa başdönmesi gibi rahatsızlıklar olabildiği söylendi.
bu normal midir?

Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Şimdiden ilginize teşekkürler.
Saygılarımla...

ankara diyorsunuz. phonakinizi selisten almadiyseniz kimse ayarinizi iyi yapamaz
konusmayi anlamak cihazla olmaz sinirler saglamsa anlar anneniz cihazin yuksek cikislisi zarar bile verebilir. zatende baya bi alimmissiniz cihazlarda:p cihazdan anlamayan bu kadar dokturmez bence:eek:

Öncelikle cevabınız için teşekkürler,
Ankarada yetkili Phonak bayileri; Aktif Duyu, Arya ve Maxtone.
Selis sanırım Phonak satmıyor.

işitme cihazının anlamaya hiç katkısı olmaz mı demeliyiz?
Yoksa İşitme kaybını iyileştirir, dolaylı olarak anlamaya katkı sağlayabilir mi demeliyiz?
Öyleyse daha fazla işitme kaybı olduğu için cihazın sol kulağa takılması daha mı uygun olur?

Annem şu anda kulaklık olmaksızın daha iyi duyduğunu söylüyor (sesin çok kısık olmasından sanırım)
Bir de seslerin mekanik, teneke sesi olduğunu söylüyor.

Tecrübelerinizi paylaşırsanız memnun olurum.

mekanik teneke seside verir ince ses de verir kalin sesde verir ayarinizi yapan odyometristin becerisine gore cihaz.
60 db kayipli biri sesleri duyabildiginden tabi uymayan cihazi takmaz. ama cok ileri isitme kayipli biri mecburdur cihaz takmaya cunku ses lazim anlamasa bile.
siz kimden aldiniz onu soylerseniz anlarim:eek:

okaraman;
Annenizin sol kulağında hava yolu ortalaması 62; kemik yolu ortalaması 37 dB olarak bildirilmiş. Bu durumda sol kulağında iletim tipi işitme kaybı olması gerekiyor. Öncelikle kulak zarında bir problem olup olmadığını öğrenin. Kulak zarında yırtık/delik yoksa, sol kulağında da cihaz kullanmasını öneririm. Tabi sağ tarafa göre daha güçlü bir cihaz kullanması gerekir (Cihaz kazancı 65-70 dB ve frekans bandı geniş olmalı).
Sesler mekanik ve teneke gibi geliyorsa, cihazın kazancı çok açılmış demektir, özellikle de tiz seslerde.
Geçmiş olsun...

isitme cihazinin ayarlarini ezbere yapiyorlar:eek: muhendisler yazilimi yapiyor kendi kafalarindan:) yeni odyocularda odyocuyum diye oturuyorlar:( bu ezber kopya ayarlari bi guzel yukleyip odyoculuk oynuyorlar:p bi yerde pokumustum, yaslilarda isitme kaybi tiz seslerde cok olurmus guya,sizde annem dediginize gore yasli cihaz alan,
ee yasin kac o yardan yuleyip oldu iste:p
dijitaller yeni yayginlastigi zamanlarda isitme testine gore sesleri yerlestiriyordu odyometrist olmayan usta saticilar. o zaman dijitaller analoglardan daha iyi kullanilir olurdu
simdilerde gordugum yaslilar o sebepten aldiklari cihazlari kullanamiyor, etrafimda cok goruyorum. birileri bu muhendis ayarini degilde usta ayarlarini kullanmayi ogrenmeli odyomtristse bence:p

Merhabalar,

İlginize tekrardan çok teşekkür ederim.

Annem çok yaşlı değil 60 yaşında.
Odyogramına göre frekans 2000 Hertz'e kadar yatay, ama 3000 Hertz'den itibaren kayıp ciddi artıyor.
Eğri bayağı dik. Normal mi bilmiyorum.

Yakın zamanda tomografi çekildi, gerekli kontroller yapıldı.
Kulak zarı mat, çok sağlıklı değil ama şu anda yırtık/delik yok.
İyi cihazlarla işitmenin iyileştirilebileciğini söyledi Doktor Bey.

Açıkçası annemin olabildiğince rahat etmesini istiyorum,
bu nedenle de herkesin katılacağı üzere öncelikle gerçekten uygun cihaz ve uzman önemli, maliyet ikinci planda.
Ancak daha önce söylediğim gibi, annem için q30 ile q70 arasında büyük bir fark oluşmayacağı belirtildiğinden
q30'u deniyoruz.

Annemin tercihi doğrultusunda açık kanal cihazlara bakıyoruz.
Bu nedenle Audeo model cihazı denedik. Denediğimiz Phonak Audeo q30 cihazın standart receiver'ı.
Uzman arkadaş cihazın yetersiz olduğu durumda power ve super power receiver'ın ücretsiz takılabildiğini belirtti.
Kısa süre önce Beltone marka True model cihazları her iki kulakta denedi ama memnun olmadı. Telefonla hiç konuşamıyordu.

Cihazı Arya'dan aldık.
Cihazı henüz satın almadık, herhangi bir ücret ödemedik, deniyoruz.
Bugün ayar için tekrar götürmeyi planlıyordum. Şikayetlerimizi ileteceğiz, İkinci cihazı tekrardan soracağım.

Önerilerinizi bekliyorum.

senin odyogramin yanlis bence, 3000 hertzden sonra kayip artiyorduysa bu teneke sesler olmazdi bu ayarla gibime geliyor.
telefonla konusmak konusmayi anlama kapasitesine bakar cihazli cihazsiz fazla fark olmaz sonucta 60 db gibi bir kayip
ben olsam madem aryadan almissiniz widexte satiyor arya. onu denerdim. o cihaz degisik isitme kayiplarindada olabiliyormus. phonak nedense tis sesler kaybi az olanlarda iser yaramiyor
genede favorim resound 60 70 db kayiplilarda
zar benimde sorunlu doktorumun dedigine bakarsaniz tek kulak duyudugum kulak zarim delik. cihazdan allah razi olsun diyorum buna ragmen ses duymak dunyanin en iyi nimeti bana gore konusmayi cok anlamasamda

Arya'da Murat Bey işini iyi yapan bir uzmandır. Kalıbın nasıl olacağına kendisi karar versin. Açık kalıp her zaman iyi sonuç vermez. Özellikle sol kulakta açık kalıp kullanılması mümkün gözükmüyor.

Mehmet Akşit

Mehmet hocam acil yardıminiza ihtiyacım var. İşitme cihazı alabileceğiniz Aydın ilinde veya yakın illerde Denizli, İzmir işinin ehli bir merkez önerir misiniz? Teşekkürler

Halil Baydur,
Ege'de dediğiniz illerde referans olabileceğim bir merkez yok. Marmaris'te Red İşitme Merkezi vardır. Betül Hanım çalıştırıyor. Ulaşabilirseniz benim selamımı söyleyin. İlgilenecektir.

Üst Alt