Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Phonak cross işitme cihazı kullanan var mı?

death_king

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
mrb sağ tarafta normal işitme cihazı kullanıp diğer hiç duymayan kulakta phonak cross kullanan var mı ? nasıl bir ürün ? ;)

Kullanmıyorum ama etkili olduğunu biliyorum.
Kullanan birinden methini dinlemiştim.
almayı mı düşünüyorsun?

gene cikmis benim phonak nadia deneyen kardesim:eek: ben bu cross niyetine aldiydim nadiayi ama cop kadar kiymeti yok gozumde. o kadar israr ettim saTICI ODYOCU GECINENINE BANA DENEMEDI NEDENSE:p zatende isten anlamiyomus, bu cross yapayim diye niyetlendim madem buna yarasin diye, odyolog doktor dediki. uzun boru takarsam akustik bozulur, ona bilem yarayamadi nadia
yane ise yariycaksa bi takarlardi adama degilmi

shukufe biraz abartıyorsun bence. iyi bilgiler veriyorsun, bilgine çok saygı duydum ama fanatik takım taraftarı gibisin enteresan bir şekilde.

phonak nadia deneyen kardesim:eek:essahtan sen sagirmisin:confused:sagir olaydin nadia kullanacak kadar bana fanatik demezdin. bosu bosuna aktif duyuya 2500 lira verip cihazi atma derecesine geleydin ben gibi, bide o kadar yalvarip parani geri vermeyeydiler bana fanatik demezdin:( hangi markayi satip beni memnun eder ayarlarimi iyi yapan odyometristi varsa artik o markanin olmasa bile o odyometristin FANATIGIYIM artikin:p

benim yanımdaki arkadaşım kullanıyor... çokda iyi olduğunu belimsiyorum... duymada çok rahat

@death_king

ben iki aydan beri kullanıyorum kardeşim. PHONAK AUDEO V30 CROS

Şu an için çok memnunum..sol kulağm 115 db ..bu kulağıma takılan ve sadece mikrafonu olan yardımcı cihazla sol tarafımdan gelen sesleri de sağ kulağımla işitiyorum ...sağ kulağımın kaybı 52 db

Tek kulakta işitmesi normal, diğer tarafta ise işitme cihazından yarar
sağlayamayacak kadar ileri derecede işitme kaybı bulunanlarda karşı
tarafa sinyal yönlendirici(contralateral routing of signal, CROS) olarak
tanımlanan cihazlar kullanılır.
CROS cihazlar kullanılarak ileri ve çok ileri derecede işitme kaybı
bulunann kulağa yerleştirilen mikrofon aracılığıyla alınan konuşma
sinyalleri, hastanın normale yakın işitmesi bulunan ve açık kalıp takılmış
olan karşı kulağına iletilir.
• Böylece işitme cihazından yararlanamayacak kadar ağır işitme kaybı
bulunan kulak tarafındaki konuşma seslerinin hastanın normale yakın
işitmesi bulunan kulaktan algılanması sağlanmış olur.
Mikrofon işitme kaybının olduğu kulakta, amplifikatör, hoparlör ve kalıp
normal kulakta yer alıyor.
• Cros sisteminin işleyiş şekli ise kötü kulağa mikrofon iyi kulağa ise
hoparlör yerleştirilmesi mantığı ile çalışır.
• Kötü kulaktaki mikrofona gelen sesler çok az kazanç uygulanarak (0–5
dB), iyi kulaktaki hoparlör aracılığı ile açık kalıpla dış kulak yoluna
iletilerek duyma sağlanır

Cross tip işitme cihazlarının bir çok versiyonu bulunmakta
Bicross :

BİCROSS TİP İC(BİLATERAL CONTRALATERAL ROUTİNG OF
SİGNALS)
İKİ YÖNLÜ KARŞI TARAFA SİNYAL YÖNLENDİRİCİ
• Hastanın bir kulağında cihazdan yararlanamayacak kadar ağır (ileri ve
çok ileri derecede ) işitme kaybı, karşı kulağında ise cihazdan
yararlanabilecek derecede bir işitme kaybı varsa iki yönlü karşı tarafa
sinyal yönlendirici BİCROS tipi amplifikasyon önerilir.
• BICROS cihazlarda, hem çok ileri derece işitme kayıplı kulağa, hem de
cihazlandırılma gereksinimi olan karşı kulağa mikrofon yerleştiriliştir.
• İki taraftan alınan sesler amplifiye edilerek daha az işitme kaybı bulunan
kulağa yönlendirilir.
• CROS ve BİCROS donanımları, ses enerjisi için başın gölge etkisini
ortadan kaldırmakta yararlı olmakla birlikte gerçek binaural iştme
etkisini göstermekten uzaktır.
• Sesi karşı kulağa yönlendiren CROS ve BİCROS tipi cihazlar, kulak arkası
veya gözlük tarzında düzenlenebilir.
• Gözlüğün sapına veya kulak arkası cihaza yerleştirilen mikrofon
sayesinde alınan sesler normal işiten kulağa iletilir.
• Normal işiten kulağa DKK’nı tıkamayacak nitelikte kulak kalıbı yerleştirilir.
• Geleneksel yöntemde iki cihaz arası bağlantı kablo aracılığıyla
sağlanırken günümüzde kızılötesi ışınlarla çalışan kanal içi CROS ve
BICROS işitme cihazları da geliştirilmiştir.

death_king

phonak audeo cros'ta sesler net , temiz , duru ...
mekanik sesler db kuvvetli
, 3 yaşındaki oğlumun çığlıkları ve bağırışları beni çok rahatsız ediyor
nadiren de olsa bazı insanların seslerini anlamakta güçlük çekiyorum .Bu durum birden fazla insanın aynı anda konuştuğu vakitlerde oluyor ..
birebir , yüz yüze konuşmalarda anlama sıkıntısı yaşamıyorsunuz
telefonla görüşmede satıcı bir sorun yaşamazsınız demişti ama ben yine de sıkıntı yaşıyorum..sessiz bir odada freeback ile daha rahat konuşuyorum

filtre çok hassas ,,benim ilk hafta tıkandı bunu iğne uçlu plastik aparatla açmaya çalışırken kalıp içindeki hoparlörü bozmuşum ..filtre tıkanırsa açmaya çalışmayın filtreyi değiştirin dedi satıcı
şimdilik aklıma gelenler bunlar ....

sami16

155 db kayip:confused: bunu hic anlamadim. ama crosstan memnun olmaniza hem gipta ettim, hemde sizin adiniza sevindim.
burdan anladigim fatih beyin yazisindan; bana bicros olurmus. ama odyometristini bulursak tabiide:(

gercek binural etkisi gostemekten uzaktir diyor:(
Mehmet aksit bey biraz fikrinizi yazarmisiniz lutfen.
o zaman anlami yokmus gibi bicrosla ugrasmanin:(

Son düzenleme:
shukufe ismiyle yazan kullanıcı çok özür dilerim .sol kulağımın kaybını 115 db yerine sehven 155 db yazmışım

ya yok bu farklı bişey galiba duymayan kulağa takıyorlar duymayan taraftan gelen sesi diğer kulağa veriyor farklı bişey bu anladığım kadarıyla.Bana önermişlerdi pek fayda alamam boşu boşuna para vermek istemedim önce adam gibi ayar yapsınlar cihazlı kulağa sonra bunu düşünürüm dedim. Bu aparat çok ileri dereceli kayıplara pek faydalı olmaz zannımca.

Phonak Audeo V30-312 cihazımın özellikleri

Dijital , programlanabilir , 8 kanallı , 28 bandlı , çift mikrofonlu , feedback yöneticili , gürültü azaltıcı özellikli , otomatik ses kontrolü , maksimum çıkış kontrol sistemi ve kazanç , kontrol sistemi , fm uyumlu , sağ kulak için kulak arkası

yalnız hangi ses frekanslarını kapsıyor ? db kazancı maksimum ne kadar ? onu bilmiyorum .

https://www.blogger.com/blogger.g?b...;onClosedMenu=allposts;postNum=0;src=postname

CROS işitme cihazı:
Duymayan kulağa mikrofon, duyan kulağa işitme cihazı yerleştirilir. Mikrofonla cihaz arasında kabloyla veya bluetooth'la bağlantı kurulur. Amaç, duymayan taraftan gelen sesleri duyan tarafa ileterek işitilmesini sağlamaktır.
BICROS işitme cihazı: Genellikle bir kulağında ileri/çok ileri, diğer kulağında çok hafif/orta derece işitme kaybı olanlarda kullanılır. Daha kötü olan kulağa mikrofon, daha iyi duyan kulağa işitme cihazı takılır. Amaç, hem kötü kulaktan gelen sesleri daha iyi duyan kulağa iletmek hem de daha iyi duyan kulağa gelen sesleri yükseltmektir.
İşe yarayıp yaramadığını anlamanın tek yolu deneyip görmektir. Denerken, iyi duyan tarafa gürültü verip (beyaz gürültü veya konuşma gürültüsü), kötü duyan taraftan gelen konuşma seslerinin ne kadar anlaşıldığını test etmekte fayda var. Konuşma testi olarak üç heceli kelimeler kullanılabilir: "portakal", "çarşamba", "sinema" gibi. Bu testi hiç gürültü yokken ve iyi kulağa gürültü verip kötü kulaktaki mikrofonu çıkararak tekrarlayıp, cihazın ne kadar işe yaradığını anlayabilirsiniz.

Son düzenleme:
Peki fiyatlar ne kadar? Bir de şunu sorayım: Ben normal Phonak marka işitme cihazı kullanıyorum 3 yıldır. Cros cihazı da almak istiyorum. Cros cihazı alınca kullandığım işitme cihazı çöpe mi gidecek? Yoksa cros cihazlar her türlü işitme cihazına uyum sağlıyor mu ?

M.R.

nıye cope gıtsın phonak. odyometrıstınıze basvurun. hemde crosu denersınız. Mehmet Aksıt bey detaylı bılgı vermıs sagolsun.
bıldıgım bu cros nanesı sadece phonaklarla uyumlu. dıger markaların oyle bı ıddıası:pgormedım hıc. kolay gelsın.

sami16

hala memnun musunuz cihazdan? Bu cihazı SGK karşılamıyor. Ne kadar ödemiştiniz geçen yıl?

SGK cihaz mı karşılıyormuş ? 440 TL'ye cihaz satılıyor mu ?
ben bu cihaza 5000 TL verdim.

Bana söyleneni yazdım sadece. Dijital işitme cihazına 1700 TL, cros cihazına 2700 TL demişlerdi. Normalde 2300 TL dijital cihaz. 600ü SGK karşıladığı için 1700 yazdım. O zaman en son tek cihaz alındığı için ikinci cihaz için ödeme yapılmıyor demek istemiştir. Zaten cros cihaz bana uygun değilmiş.

Arkadaşlar bugün banada bu cihazı önerdiler. Phonak CROS kullananlar da son durum nedir ?

Ani işitme kaybıyla sol kulak gidince phonax naıda cros cihazı doktorumun tavsiyesiyle aldım süper bir cihaz duynayan kulakk tarafından gelen sesleride duyan tarafa aktarıyor hemde ikisi de kanal içi yaptırdım oldu üç yıl kullandım hiç sıkıntı yoktu.Bu yıl diğer kulak ani işitme kaybı olunca fayda göremedim phonaxın diğer cihazlarınıda denedim olmadı.Ümitsizlik içinde giderken videx işitme cihazcısına tesadüfen girdim videx uniq cros aldım

İşitme ileri kayıp olxuğu için için memnun değilim ama idare mecburen tavsiye ederim biraz pahalı cros cihazlar fakat çok işe yarıyor.bu olmasa hiç duyumıycaktım çünkü.

Üst Alt