Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Phonak işitme cihazı model seçimi hakkında..?

satlas

Üye
Konular
77
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar bugün bayileri gezdim phonak marka cihazda karar kıldım.Fakat model olarak kararsızım.firma yetkilisi benim 82 db işitme kaybımı karşılayabilecek 3 model CIC cihaz teklifte bulundu.

1-ambra 312 CIC ultrapower :6150 tl.

2-solana 312 CIC ultrapower :3800 tl.

3-cassia 312 CIC ultrapower :3100 tl.

ama daha pazarlık etmedim.3 modeli şimdi araştırdım.aralarındaki tek fark kanal sayısı ambra 20 kanal solana 16 cassia ise 8 kanal sizce kanal sayısı için bu kadar fark ödemeye değermi ayrıca bu modller telefondan kablosuz bağlanabiliyor.bu cic cihazları 10 pille değil 312 pille çalışıyormuş.

Sırf kanal sayısı için değmez. 8 kanal yeterlidir. Ancak denemek lazım. Fiyatlar çift cihaz için mi?

bende phonak diye reklamlara kanarak aldim yazik oldu verdigim paraya
1 programdan baska biseye yaramiyor gurultu onleme diyor vallahide billahide berbat oldum gurultulerden ustelik sessiz program yapin bir tanesinide diye 3 bayi dolastim yaptik diyolar vallahi ayni bisey degil kulak cinlamalarimida artiriyor bu yuksrek gurultuler
su kafama vuran sesleri tarif edip kisin diyorum konusma seslerini kapi zili seslerini kisiyorlar konusmadan birsey anlamiyorum ama kafama vuran sesler ayni kaliyor pes ettim:mad: iyikide ettim
siemense bak beni dinlersen onun ses kisma olayi daha iyi
ustelik ses 3 4 PROGRAM YUKLUYORLAR ses istemediginizde obur programa geciyorsunuz biz sensoriyal kayipliyiz gurultu onleme sart
phonak bunu beceremeden otomatik program gecisi diye tek program yukleyip ileri isitmre kayiplilari sovusluyor

kanal sayısı ne demektir program anlamınamı geliyor mesala benim destny ben en hazetmediğim şey cihaz şıkırdayıp başka bir programami geçmek demek mesala arabaya biniyorum sesler kısılıyordu onu sevmedim iptal ettim.telefonu kulağıma götürüyorum sessiz moda geçiyordu onuda sevmedim iptal ettim.benim ortamım belli ev ortamı ofis ortamı tek tip ayar yeter bana ama sesleri süzüp temiz ses verecek.

kanal sayısı sesin kalitesini etkilermi ?

kanal sayisi etkiler ama ugrasip programi iyi yuklerlerse
garibim benim nadia 5 16 kanal ama 3 aydır kapilarini asirdim degisen bisey olmadi parayi alinca artik geride vermiyorlar
oysa bu aldigim cielo siemens 4 kanal 4 prgram bunda oyle guzel gurultu onlediki
dur bakalim su resoundlarda da otomatik program degistirme diyor diye basit ucuz olab vea 280 dviyi denedim onda bile çok güzel gürültü önlüyor amaa gaes benim eski begendigim cihazi tamire verince 950 lira isteyince tamir ucreti bu kadar fahis markadan cihaz almadim

Merhaba ;
Sayın shukufe Naida V hala elinizde mi acaba ?

Eğer hala elinizdeyse ve de İzmir' e yolunuz düşüyorsa Naida V cihazınızla birlikte fitting yapmak üzere sizi firmamıza bekleriz ( Phonak İzmir Bayisiyiz)

teklifiniz icin cok tesekkur ederim
simdiki halde siemens cielodan memnunum ama ilk defa siemens kullaniyorum bozulma olayi olursa elimde yedek cihaz olarak bi bu var. gecen biri istedi cihazi bozulmus verdim ayarlatmis begenmedi getirdi geri verdi
bu siemens bozulma gibi bir olay olursa usenmeden izmire giderim
ama koklear implant oncesi aldigim 3 analog cihazi hic kullanamazdim fayda gormedigimden durdugu yerde bozulurdu itina ile saklasamda
bu cihazi kutusuna koydum kaldirdim buda durdugu yerde bozulmamasi icin bir oneriniz olurmu
cunku o eski cihazlari tamire yollardik ben yeni cihaz alalim diyince kullanamiyorsun kullanmiyorsun diye tamire yolladiginda tamirci kullanilmadan uzun sure durursa ondan bozulur derdi
tekrar oneriniz icin tesekkur ederim tekrardan

yukarıda bağsettiğim phonak modelleri cıc değilmiş. ıtc modelmiş.o yüzden starkeye yöneldim tekrar kanaliçi cıc tamamen starkeyin Q serisi x serisi wi serisi işitme kaybımı karşıladı.cihazı denemem sonucunda ciddi anlamda starkey fark attı ses kalitesi yeni modellerinde inanın bana tüm markaları tek geçer ayrı
ca telefonun yıldız tuşuna basıp ses yükseltip açabiliyorsunuz.hatta telefon sayasinde adam amarikadan seni telefonda arayıp cihaza ayar çekebiliyor.ayrıca fiyatta 1000 tl daha az fiyatı var.tek eksisi türkiyede starkeyi temsil eden adam akıllı bir firma olmayışı

Sayın Shukufe

Naida V için gürültüleri baskılayamadığından şikayet etmişsiniz Naida V de Advanced (ileri) düzeyde Niseblock (gürültü baskılama sistemi mevcuttur) ancak odyogram verilerine ve kişinin rahatsız olma eşiğine göre ayrlanması gerekir. Kişinin Dinamik aralığının tespit edilmesi gerekir. Ayrıca bu noise block (gürültü baskılama özelliği) naida v de kişinin yaşadığı yada çalıştığı ortam ve gürütlü türü ve seviyesi göz önüne alınarak frekansa özgü baskılama miktarları seçilerek kişiye özel ayarlanabilir.

Şiddetli seslerin naida v de başınıza vuruluyormuş gibi geldiğini söylemişsiniz bu da işitme kaybıyla birlikte sese karşı toleranssızlık olan hastalarda özellikle ileri ve çok ileri sensöri nöral tip işitme kayıplarında görülebilen bir durum. Cihaz ayarlanırken UCL (uncomfortable level-rahatsız edici eşik seviyesi) değerlerinin işitme cihazının programlanması sırasında kayıt edilmediği durumlarda ortaya çıkabiliyor. Gereğinden fazla gelen sesi kişi sanki başına vuruluyormuş gibi hissedebilir. Cihazın ayarları tekrar tüm odyogram verileri işaretlenerek dikkate alınarak yapıldığında Cihazın MPO (maksimum güç çıkışı) değerleri hastaya göre ayarlanarak sorun çözülebilir
Bütün bu ayarları doğru bir şekilde yapabilmek için REM ile birlikte Canlı konuşma haritalandırması yöntemi kullanılarak sorunsuz bir fitting yapılabilir ve memnuniyetiniz sağlanabilir.
Bunun dışında memnun kalmadığınız Naida V cihazınızı başka cihaz kullanıcısı bir tanıdığınıza verdiğinizi onunda cihazı kendi kulağına göre ayarlatmasına rağmen memnun kalmadığını yazmışsınız daha önce yazdıklarınızla bu son durumu birleştirecek toparlayacak olursak;
1- Cihazın gürültü baskılama sisteminin çalışmadığını yazmışsınız
2- Cihazda sadece otomatik (soundflow) programının olduğunu başka program eklenemediğni yazmışsınız
Sound flow özelliği phonak markasına tescilli bir özelliktir ve oldukça memnun edici sonuçlar bizde mevcuttur.
Naida V cihazlara sound flow programlarının dışında (sessiz ortamlar-gürültüde konuşma-gürültüde konfor) 5 farklı manuel program da yüklenebilir.

Bütün bu veriler doğrultusunda memnuniyetsizliğinizin cihaz programları ve programlanmasından kaynaklandığını, yani gözden kaçan bir şey olduğunu düşünüyorduk. Çünkü takip ettiğimiz naida v kullanıcıları cihazlarından ve özellikle gürültülü ortamlarda soundrecover sayesinde konuşma anlaşılabilirliği ve dinleme konforu konusundaki memnuniyetlerini bize bildiriyorlar.

Ancak sizin ve tanıdığınız olan diğer kişinin aynı cihazdanmenun kalmaması , kendi işitme kayıplarına göre ayarlanmasına rağmen memnun olmaması bize yeni olsa bile cihazda teknik veya yazılımsal bir problem olabileceğini düşündürdü.

Size tavsiyemiz aşağıdaki phonak genel merkezine cihazınızı teknik inceleme için göndermeniz kontrol ve genel bakımı yapıldıktan sonra yeniden tambir odyolojk değerlendirmeden sonra fitting (ayar) yaptırmanızdır.Cihazı kullanmadan bekletecekseniz bile genel bakımdan sonra yedek olarak bekletmenizdir.

Phonak Duyu Sistemleri
İth. İhr. Tic. Paz. Ltd. Şti.
Cumhuriyet Cad. No:54
Kervansaray Apt. B Blok D:14
Harbiye Şişli
TR-34367 İSTANBUL

T: +90 212 232 67 22
F: +90 212 232 67 23

info.turkiye@phonak.com
http://www.phonak.com

iste bu maksimum guc cikisini hep tarif ettim sonradan gittigimyerlere MPO girisini sinirlandirin deyince bi ukala dumbugu gormusler gibi onu biz biliriz sen karisma dediler
hatta yeni odyo olcumumle beraber 7 yil once aldigim eski cihaz odyo olcumunude goturdum sesler bana az gelsede konusmalari anlamasamda ses duyma mutlulugunu yasamak icin bu yenisi bana fazla eski ayarla yapin diye degisiklik olmayinca butun phonaklarin yazilimini yapanalarin bilgisizligi dedim kendimce

ama ama burdan soyleyeyim degisik yerlerde tekrardan cihaz demeleri yaptigimda hep dusuk cikisli cihaz almami teklif ediyor yeni odyocular cunku bana fazla gelirmis ondan dayanamazmisim gurultuye
iyide kapi gibi DIJITAL KARNESI olan cihaza para vermiyoruz benim frekanslarda desibellerin kaybina gore ayarlanmadiktan sonra bilmem isvicre muhendisinin ezberlettigi analog cihazla ne anladim bu isten
ustelik kendi satmadigi cihaza baska tecrubeli bile olsa ayar icin ugrasmiyor
simdiki halde cok ama cok biktim ama odyo islerinden bir ara istanbula kendim giderim madem cihazla randevu alarak
ciddiyetle bilgilendirmeniz icin cok tesekkur ederim

firma sorumlulugu gerekiyor

İşitmeyi tedavi yoluyla düzeltme imkanı kalmadığı zaman kullanılan ve protezle işitme kazancı sağlamayı amaçlayan cihazlara “İşitme Cihazı” adı verilir. Temel olarak 3 kısımdan oluşur: Mikrofon, Amplifikatör ve Hoparlör. Mikrofon, sesleri toplayarak amplifikatöre iletir. Amplifikatör ise bu sesleri hastanın ihtiyacına göre yükseltir ve hoparlör yardımıyla kişinin kulağına gönderir.

Öncelikli olarak uzman hekimin kulak burun boğaz muayenesinden geçen işitme kayıplı hastaların gerekli odyolojik incelemesi odyolog tarafından yapılır. Bu süreç sonucunda işitme kaybının varlığı anlaşılarak işitme cihazı kullanılmasına karar verilmiş olan bireyler, işitme cihazı kullanabilirler.

Ancak kişinin tek taraflı mı çift taraflı mı cihaz kullanacağı, tek ise hangi kulağına işitme cihazı kullanacağı, cihazın tipi ve modeli kendi isteğine değil, işitme kaybının derecesine ve türüne göre uygulayıcı uzman yardımıyla belirlenir. Sağlıklı ve doğru olan yöntem genellikle budur.

İşitme cihazı satışında, çok önemli olmasına rağmen herhangi bir denetim yapılmadığından bu konu çok önemlidir. İşitme kayıplının uygulayıcı uzmanın önerdiği tip ve modeldeki işitme cihazının kullanması doğru bir seçim olacaktır. Özellikle bebeklerde uygulayıcı uzman (odyolog) olmadan işitme cihazı seçim ve uygulamasının yapılmaması gerekir.

Yıldırım İşitme Cihazları Satış ve Uygulama Merkezi

Üst Alt