Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Phonak işitme cihazlarında pil ömrü ne kadardır?

rmz_akcay

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Öncelikle Merhaba Arkadaşlar aranıza yeni katıldım. Benim 6 yaşında işitme engelli diye bileceğimiz oğlum var. Sağ kulakta çok ileri derecede sol kulakta ise E işitme kaybı var. Doktor tavsiyesi üzerine PHONAK CROS ve PHONAK CASSİA (Phonak Bicros) işitme cihazı aldım. İşitme cihazını 1 haftadır kullanıyoruz ancak cihazın pilleri 2 gün civarında gidiyor pil olarak RAYOVAC EXTRA 312 kullanıyoruz bu normal bir durummu yoksa bir anormallik mi? var. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

merhaba,öncelikle geçmiş olsun.işitme cihazınızın pilinin 2 günde bitmesi bence normal degil,mutlaka anormal bir durum var,bende işitme cihazı kullanıyorum piller bana 10 günden fazla gidiyo,cihazınıza baktırın bence,pillerdede sorun olabilir,cihazı aldıgınız firma size bu konuda yardımcı olabilir,tekrar geçmiş olsun çocugunuza,saglıklı ve mutlu günler..

bende phonak nadia 5 cihazi alirken esantiyon rayovac vermislerdi bir karton ne yalan soyliyim bir hafta bile dayanmadi o esantiyon piller
aslinda rayovac cok guzel pil 17 18 gunden once bitmiyor gaesten aldigim siyah kartonlu rayovaclar
gecen sonyy denemeye kalktim bitmeden bir iki gun oncesinden sesler bozuluyor iyi degilmis sonyy piller
bicros deneyiminizi sormak isterdim bende tek kulak cihaz kullaniyorum cokta merak etmistim bu croslara iki kulak duyma icin ama kardesimiz bize deneyimini aktaramazki ise yariyomu su bicros dedikleri

zamanının en güçlü cihazı Oticon Sumo DM yaklaşık bir haftada bitirirdi bir pili..

1-2 gün gitmesi normal değil gibi görünüyor, ya piller bayat ya da cihazda bir problem var...

taze pillerle yeniden deneyin, olanağınız varsa active air pil kullanın...

yine erken bitme sorunu varsa cihazı bakıma gönderin...

Merhaba Shukufe

Oğlumda sağ kulakta çok ileri derecede (neredeyse hiç duymuyor) sol kulakta ise % 45 işitme kaybı var. Cihazı kullanmaya başlayalı 14 gün oldu şu an oğlu cihaza alışmaya çalışıyor, yeni yeni faydasını görmeye başlıyoruz. Bicross bir kulağı duymayıp diğer kulağı kısmi yada sorunsuz duyan hastalar için tavsiye edilen bir cihaz oğlum için bu cihazı tavsiye ettiler sağ kulağa gelen sesleri sol kulağa verecek fm uyumlu bir cihaz bildiğim bu umarım size yardımcı olabilmişimdir.

Merhaba Hakancan06 ve Anti Oksidan,

cihazı alırken 2 paket pil vermişlerdi. pillerde bir sıkıntı olabilir bu gün yeni pil alacağım. İnşallah bu şekilde çözüm buluruz. Teşekkürler

tesekkur ederim akcay duymayan kulak db lerini yazabilirmisin benim duyan kulak 95 db obur duymayan kulaktan koklear implant takildi bi muddet sonra cikarildi artik isitme bertaraf o kulaga cok israrla denemek istedigimde satici kendi bilgisizligimi yoksa elinde olmadiginami sana cros olmaz diye soyledi o kadarheves etmeme ragmen deneme yapmama bile olanak vermedi zaten phonak diye saplanip kalmamin sebebi bu crostu iki kulak duyarak gurultulere daha iyi tahammul edebilecegimi sanmamdi
ankara yazdiginiza gore tahminim siz bu crosu selis isitmeden aldiniz cunku ankarada phonakin dilinden anlayan bi bu selisti ben hic begenemedim bu phonaki
verdigi piller hala kaldiysa at cope
esantiyon vererek guzelim rayovaclari karaliyorlar git gaesten siyak kartonlu al bak memnun olacaksiniz

Merhaba shukufe

Öncelikle sizede geçmiş olsun sizinde dediğiniz gibi eşantiyon pillerde sıkıtı olabilir düşüncesiye Rayovac ve Duracell marka pil aldım kargo bu gün elime ulaştı, umarım sorun çözülür. Kulak db leri işitme testinde mi yazıyor. Ben çok fazla anlamıyorum ama işitme testi sonuçlarına bakıp yarın bilgi veririm size, Cihazı Ankara'da Arya İşitme'den aldım Ankara da Phonak Cross satan 3 tane firma varmış. doktor hepsinin adresini verdi ama doktor bu firmayı uzman oldukları gerekçesiye tavsiye etti (Cihaz ayarları vs.) Oğlum cihaza alışmaya başladı sabahları uyanır uyanmaz cihazı kendisi takıyor. 10-15 gün sonra kontrol için gideceğiz sanıyorum cihaz ayarlarına tekrar bakacaklar. Sizde bilgi almak isterseniz bu firmada Murat bey var sanıyorum daha önceden kendisi de KBB doktoruymuş görüşüp kendisinden detaylı bilgi alabilirsiniz ama cihaz (benim bütçeme göre) biraz pahalı gerekli görürseniz alın derim.

esantiyon pilden oldugunu umuyorum sizin derdinizi cunku 6 tane pil bi takiyosun yarim saate varmadan sesler gidiyodu 6sida bi hafta bile gitmedikten baska cihazdan bile soguttu o sozde rayovaclar ben oyle kotu pile hic denk gelmedim cesitli pilleri denem icin aldigima soyluyorum
pilleri artik markaya degilde satan firmaya bakarak almak dusunuyorum yoksa pilburda ucuza geliyor ama ben odyometris isitme merkezleri cihazi bilgileri arastirmak icin kullandim bu pil alma isini bayadir artik hangi marka denk gelirse

evet db bilgileri odyo olcum kagidinda isaretli bizler bu isin icinde oldugumuza inceleriz
cros ise yariyorsa para verdik demem dogrucasi bide sizin cocuk olduguna iyi para almissinizdir sgk tan bizlere verdigi 450 lira cihaz basina ne akar ne kokar cinsinden
sizden db oranlarini sormamda maksat hic ses duymayan taraftaki sesleri alabiliyormudur bundan sordum bilgilendirmeniz icin cok tesekkurler
demek aryada kbb doktoruda var diyorsunuz cok sasirdim simdi isitme merkezinde DOKTOR

shukufe;

Tamam yarın odyo ölçümlerini yanımda getiririm ama cihaz hakkında size ek bir bilgi vereyim oğlumda sağ kulakta çok ileri derecede sol kulakta ise %.45 işitme kaybı var. PHONAK CROS ve PHONAK CASSİA marka iki adet cihaz aldık PHONAK CASSİA sol kulağın arkasından kulak içine giriyor PHONAK CROS ise sağ kulak arkasında duruyor (kulak içine girmiyor.) Sağ kulak arkasındaki PHONAK CROS sağ taraftan gelen sesleri verici ile sol kulakta bulunan PHONAK CASSİA cihaza iletiyor yani cihazlar sağ kulağın duymasını sağlamıyor. Arya'da ki Murat bey daha önceden Kbb doktoruymuş, şu anda doktorluk yapmak yerine işitme cihazları satıyormuş. Ben ilgisinden memnun kaldım.

Maalesef cihazın pahalı olması, cihazı kullanmaya başladığımız ilk günlerde çocuğun alışık olmadığı bir ses düzeyinden dolayı rahatsız olması bizi biraz tedirgin etti ama oğlum yavaş yavaş alışmaya başladı. Seslerin fazla geldiğini bazı şeyleri anlayamadığını söylüyor 30 gün sonra kontrol için gelin demişlerdi 15 gün sonra kontrole gideceğiz inşallah daha iyi duyabilecek

YAZIIIK 6 YASINDAKI KARDESIME
eger 45 db kayipliysa duyan kulak o cok fazla zorlanmadan ses duyan tarafla cihazsiz bile duyuyordur isitme cihazinin seslerini oturtamamalari bu isi bozmus derim ben siz 15 gun beklemeden ilk firsatta gidin aldiginiz yere bunu artik cocukta pek ifade edemeyebilir ama anlamamak degilde seslerin yuksek gelmesi insani cok rahatsiz edebiliyor ben nadia cihazdan bu yuzden memnun alamadim hic
yani benim 95 db kaybima ses verebilirse bu cros iyi birsey 1900 lira gibisinden okumustum arastirdigim zamanlarda sizin kaca aldiginizi bilmesemde
cocuk icin odyometrist degilde iyi bir odyolog bulabilseydiniz daha iyi olurmuydu bilemem

shukufe;

Maalesef üzücü bir durum, bir Anne yada Babanın başına gelebilecek en kötü şey. (Allah daha kötüsünü vermesin)

3-4 yaşlarındayken geçirdiği ateşli hastalıkla beraber baş dönmesi oluyordu doktorlar pek ilgilenmedi, baş dönmesi kulaktan geliyormuş maalesef ben bunu yeni öğrendim. (Ben işitme kaybının o zaman olduğunu tahmin ediyorum.) Ben oğlumun duymadığını geçen yıl farkettim hemen doktora götürdüm Doktor kulağında pislik var dedi başka bir doktora götürdüm orta kulak iltihabı dedi geçmedi, başka bir hastaneye götürdüm işitme cihazından başka çözüm yok dedi biz inanamadık. Başka bir hastaneye daha götürdüm o da aynı şeyi söyledi en son özel bir doktora götürdüm çocuğun kulaklaklarının çok kötü durumda olduğunu, oğlumun dudak okuduğunu söyledi dünyamız başımıza yıkıldı.

Sonuçta işitme cihazı aldık 15 gündür kullanıyoruz oğlum ilk günlerde zorlansada cihaza yeni yeni alışmaya başladı, şimdi daha iyi sesleri anladıkça mutlu oluyor.

Ben 2 cihaz için 4.000 lira ödedim bu cihazı bana Numune hastanesinde tavsiye ettiler ondan sonra özel doktora gittik bu cihazı özel doktora da sordum gayet güzel bir cihaz ihmal etmeden cihazı alın dedi. Oğlum gün geçtikçe daha mutlu oluyor. Keşke daha iyi bir çözüm olsa....

Üst Alt