Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Phonak nadia s ııı sp işitme cihazı hakkında bilgisi olan var mı?

canere

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
4,5 yaşında epilepsi hastası kızım var;işitme cihazına ihtiyacı olduğunu yeni öğrendim phonak nadia s ııı sp modelini önerdiler acaba kullanan varmı?Şimdiden tüm forum üyelerine teşşekkür ederim.

geçmiş olsun naıda super power benım almasına vesıle oldugum bır arkadaşımda var kendısı işitme oranının ıyı oldugu için fazla kullanamadı mart 2011 de aldı ve garantısı halen devam etmekte makınalı ortamında çalışıyor koltuk ımalatı sesler rahatsız ettıgı için kullanamadı naıda sp orta ve ileri derece kayıplar için fayda verir nem ortamına dayanıklı ve küçük çok programlı bır cihaz wıdex otıcon ve phonax saten marka ve en kalıtelı cıhazları uretmekte cıhazlar satılıktır ilgilenırsenız denemenıze yardımcı olabılırım tekrar geçmiş olsun

öncelikle geçmiş olsun... bahsettiğiniz cihaz kızınız için gayet uygun, kaliteli bir cihazdır. pediatrik modeli de var naida'ların. özellikle o modelini tercih edin. yalnız naida s III sp dedikleri, spice paltformu adlı yeni modelleri. fiyatı da normal naida III'lere göre 300 lira daha pahalı. bence gerekmez, normal naida III sp'ye göre tek fark içindeki işlemcisi daha hızlı imiş. ama pratikte ne derece işe yarar Allah bilir! Normal Naida II sp'yi biraz pazarlıkla 1800'e alabilirsiniz. çift cihaz alacaksanız ikisine 3000'den fazla vermeyin.

ekremm , senin bahsettiğin cihaz naida v sp değil miydi? Bahsettiğin arkadaş burada ilan vermişti sanırım. Neredeyse yenisi fiyatına satmak istemişti.

hunsal'ın da yazdığına benzer şekilde, naida V sp ve naida s III sp farklı cihazlar.

spice platform cihazlada obur kulak total sagirsa ona crosbiccros takilinca ise yarar obur kulakta ayni nadia taKILAN KULAK GIBI DUYAR gibi biliyorum yanlissam duzeltin ben hep koklear cikarilan kulaga bu crosbicrosla uyumlu nadialari istiyorum ama
ayni zamanda eger o pahali spice platform olunca obur kulak icin daha az para tutar diye tahmin ediyorum iki cihazdan
birde hizli islem yapmasi konusmalari anlamamizda fark yaratabilirmi sevgili hunsal
eger oyle doyurucu bir fayda varsa 300 lira gibi bir para farkini her ihtiyaci olan sevinerek verir bence

sevgili shukufe,
cross özelliği hemen hemen tüm bte model cihazlara CrossLink adlı bir aparat takılarak kazandırılabilir. Dolayısıyla illa Spice platformu olmasına gerek yok. Diğer taraftan, işlemcinin hızlı olmasının konuşmaları daha iyi anlamamıza yardımcı olduğuna dair ne yazık ki bağımsız bir araştırma mevcut değil. Üretici firmaların kendi araştırmalarına da çok güvenmemek gerekir diye düşünüyorum. Aynı konu kanal sayısıyla ilgili de söyleniyor. Sanki ne kadar çok kanal o kadar süper anlama oranı gibi bir iddiada bulunuyorlar ama bağımısz bir araştırma 4'ten fazla kanalın pek de bir fark yaratmadığını ortaya koymuş. Yine de denemek lazım, eğer daha iyi anladığınızı net olarak algılayabiliyorsanız elbette 300 değil 3000 lira bile fark helal olsun! Benim görebildiğim kadarıyla Spice platformunun en büyük yeniliği zoom (konuşmalar odaklanma) biraz daha geliştirilmiş olması.

Oticon alıp paranızla rezil olmayında ne alıyorsanız alın. Naida kullananlar genel anlamda memnun. Şikayeti olan duymadım. Oticon alanlar ise perişan durumda. Sürekli arız sürekli ayar. Cihaz kulağınızdan çok tamirde vakit geçiriyor.

Merhabalar,

Öncelikle büyük geçmiş olsun. Bende işitme engelliyim. Doğuştan sağırım. Sağ kulağım hiç duymuyor. Sol kulağım ise işitme cihazla birlikte duyarak yaşama mücadele ediyorum.

Oticon İşitme İdis Sumo model markası 2006 tarihinden bu yana doğru kullanmaktaydım. Ancak bu zamana kadar ciddi şikâyetler yaşadım... Çok pişmanım İDİS OTİCON işitme cihaz aldığıma BİN KERE PİŞMANIM.. Durmadan arıza oluyor, ötüyor ara ara değil devamlı ve çok şikâyetçi oldum yani beni devamlı işyerlerinde sürekli rahatsız etti ve rahat edemedim. Çalışırken ciddi zaman kaybına neden uğradığımı ve hiç bir şekilde işyerinde rahat çalışamadım bu işitme cihazın öttüğü ve devamlı arıza olduğundan dolayı bayağı bir sıkıntılar yaşadım. Piller nasıl 1 hafta olmadan bitiyor bir anlam veremedim bazen de 3 günde bir bitiyordu.

Şuan aldığım yeni işitme cihaz tam 1 sene oldu. Acayip memnunum. Şuana kadar sorunlar yaşamadım. İşitme cihaz hiççç amaaaa hiççç ötmüyor. Devamlı arızalı değil ve çok kullanışlı.
PHONAK / Naida V UP bunu kullanmanı tavsiye ederim bu cihaz gerçekten bir orijinal bir cihaz. Ben çok aşırı araştırdım inceledim ve dikkatli baktım
Ama işte bu cihaz çok farklı sonuçlar beni çok şaşırttı hiç ötmüyor şahane... Hiç pil bitmiyor bazen 20 günde bir pil bitiyor nasıl mutluluk bundan daha iyisi olabilir mi sizce... En büyük doğal bu... Lütfen daha araştırma yapmayın ve boşu boşuna yormayın kendinizi... "Betaton itme Cihazlar" bu gösterdiğim işitme cihazın aynısı tıpkı ben kullanıyorum vallahi çok harika bir cihaz, kızınızın kullanmanızı tavsiye ederim.

Tek tavsiyem işitme cihaz alacaksan olursanız markasını söylüyorum. PHONAK NAİDA... DİKKAT... HİÇ SU GEÇİRMEZ... MÜKEMMEL BİR CİHAZ... PİLLER 15 GÜNDE BİR DEĞİŞİYOR... PİL BİTTİĞİ ZAMAN TİTREŞİMLİ SES VERİYOR... İŞİTME CİHAZIN SESLERİ AYARLAMALARI MÜKEMMEL SON TEKNOLOJİ İLERLEMİŞ... ACAYİP BİR İŞİTME CİHAZ... HİÇ NEM OLDUĞUNU YAŞAMADIM AMA DİĞER OTİCON CİHAZDA DEVAMLI NEM VARDI ÇOK BÜYÜK BİR SIKINTIYDI OTİCON İŞİTME CİHAZIN DEVAMLI NEMİN YÜZÜNDEN SESİN DUYMAMASINA YARDIMCI OLAN BİR CİHAZDI. LAKİN PHONAKTA ŞUANA KADAR NEM KONUSUNDA HİÇBİR ZAMAN PROBLEM YAŞAMADIM...!!!

VE dün ordaydım. Doğuştan sağır olan bir arkadaşımız vardı. Adı Hakan idi, şuanda 10 yaşında ve her iki kulağı duymuyor. Ancak her kulağına da işitme cihaz takıldı ve işitme cihazını benden önce almış çok memnun olduğuu söyledi...Bunu da bilgilendirebilirim.

Yalnız OTİCON SUMA İDİS bunu kullananlar hiç memnun değil, bunu sakın denemeyin... Arkadaşlarım da aldı onlarda çok pişman...Bunu hiç tavsiye etmiyorum. Çok pahalı bir cihaz... 4,200 verdim çok pişmanım.... Naidanın fiyatı daha uygun...

DİKKAT ÇOK İLERİ DERECEDE İŞİTME ENGELLİ BİRİYİM.

BEN GAYET ÇOK MEMNUNUM.

İyi duymak, iyi yaşamaktır. Her şey gönlünüzce olsun.

Tekrar geçmiş olsun.

Abdulkadir...

Merhaba Abdulkadir,

senin yazdiklarına okudum eline sağlık. Bende şuanda oticon chili 5 deneme kullanıyorum. iyi duyuyorum ama farkedemiyorum heralde. bsey degisen yok gibi geldi bana. ama telefonla müzik ile duymak acayip muhtesem. cok net duyabiliyorum. phonak naida 5 denedim ama denemesi vermediler bana. eger deneme kullanacaksam ucretliymis 200 tl. bu nedenle phonak dukkaninda 30dkya kadar naidayi denedim. oda bana iyi geldi. ortama katılarak sohbete katıldım. odolojici kadin hastaydi sesi cikmiyordu ama ben farketmeden iyi duyarak anlayabildim. yani oticon ile phonak hemen hemen ayni sesler sanirim oticon'da gürültü ile konusma esit düzeyde duyabiliyorum. phonakta gürültü geride konusma önde gibi duyabildim. benim karar vermem gercekten cok zor oldu. abdülkadirinin okudugumda acaba oticon chilide etkiler mi diye dusunuyorum :( cünkü boşa harcamak istemiyorum. iyice cok arastiriyorum

Thekori;

Abdülkadir gerçekten samimiyetle paylaşmış yazısını...
Yalnız her insanda farklı markaya farklı tepki verir...
Şimdiş size söyleyeceğimi hiç bir odyometrist hiçbir firma söylemez...
En iyisi iki farklı marka almak... Ben 15 sene philips kullandım diğer kulağımda da ya danavox ya da viennatone mi ne onu kullandım...
İnan iki philipsten iyiydi....
Birinin açığını öbürü kapatıyordu... Harika ötesiydi...
Ama dijitallerde buna izin vermiyorlar...
Denemeden ne Oticon al ne de Phonak...
Deneme süresinde de ısrar et...

Üst Alt