Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Phonak Naida 3 ses ayarları ve Oticon Sumo DM..?

burakby

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar. doğuştan işitme engelliyim 22 yaşındayım rahatça konuşuyorum. sol 100 sağ 96 db kaybım var. bugun işitme cihazı bakmaya gittim. aslında ben phonak taraftarıyım ilk cihazımda phonaktı. şu an kulağımda naida 3 modeli var. bi önceki cihaz novoforte bi önceki cihazda pico forteydi.
naida modelini satın almadım fakat 2 gün deneme amacıyla bana verdiler. bugun ilk günüm. dışarda gezdim otobus ne varsa bindim bütün sesleri farklı algılıyor. örneğin otobusteki gürültüyü bastırıp arkamdaki konuşmaları rahatça anlıyorum bi nevi casus kulaklık :) fakat ayarlama yaparlarken equlaizer benzeri ince ayarları benim dediğim gibi yapmadılar. milyonlarca kez söyledim bu 880hz frekansını azalt die yapamayız edemeyiz falan zorladılar iice bende denemek istiyorum deyip verdiler.
bunlar neden 880hz yi azaltmadılar sonuna kadar açmış adamlar bütün sesleri boğuk duyuyorum. 500hz kalın ses 880hz ince kalın birleşik boğuk sesler 1k ve üstü tiz ses oluyor. en büyük problemim şu 880hz yi azaltmadan bana verdiler dinlemiyorlar.
gitcem oticon sumo dm alıcam. oticonu denerken doktor hanım benim dediklerimi her kelimesini dinledi şu frekansı azalt yüksel die adam gibi bütün sesleri pırıl pırıl net duyuyordum. bu sorunu yaşayan varsa yazsın ...
iyi günler dilerim Burak BALCI

denemiş olduğunuzun cihazın özelliği ve size uygunluğu önemli. tercih yapmakta çok aceleci olmayın. phonak ve oticon iyi markalarddır. kullanmış olduğunuzn işitme cihazının kanal ve ekolayzer band sayısı önemli. yani cihaz ayarlarında 880 Hz i kısmak için bir band bulunmayabilir. eğer mevcut özellikleri içinde bu yoksa yapabilecekleri birşey de yok demektir. cihaz tercihinde en doğru yol deneme yapılmasıdır eğer oticon hoşunuza gittiyse onu almaya çalışın. eğer imkan varsa dışarıda da deneme yapmaya çalışın.
bu arada cihaz probleminiz anlatırken 880Hz demeniz bana ilginç geldi. sorunun bu frekanstan kaynaklandığını nasıl anlayabildiniz ?

Üst Alt