Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Phonak solana 312 uz programı yapacak odyocu arıyoruz..?

dephyr

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar sürekli odyocuya gitmekten bıktım bir türlü ayar tutturamadım bursada aldığım yerde odyocu ile kavga edeceğim neredeyse cihazım kanal içi phonak solana 312 uz dijital 4 programlı otomatik modunda ayarlı gürültüde konuşma seslerin harfleri kayboluyor sessiz ortamda bir sorun yok nedense gürültüde yanımdaki kişinin sesini alamıyorum sizlerinde bilginiz ve deneyiminiz varsa önerebileceğiniz odyocu varmıdır derdime care olacak?

odyocunla ıyı gecın dıyecegım madem phonaka gonul vermıssın
phonakta tecrubelı dıye gıttıklerın sole bole durter program yaptık derler olanınıda kaybedersın

Cihazınızdaki noise block denilen bir özellik var onu kapattırmayı deneyin odyometriste. Noise block gürültü filtreleme demektir ancak gürültüde insan sesini fazla baskılayabilir. Bu yetmezse ayrıca speech in noise denilen programda da değişiklik gerekebilir.

@shukufe odyocuyla iyi gecinmeye calısıyorum ama hep beklentilerim hayal kırıklığından öteye gecemiyor kulağım analoga alışmıştı şimdi son 3 ay dijital kulak içi kullanıyorum hala alışamadım maalesef sesler hep baskı altında odyocu 4 oto programlı birini analog gibi yapma olanağı varmıdır kendi seceneğimle halletmek istiyorum bilemiyorum siz daha iyi bilirsiniz yada sizin bildiğiniz illa aynı yerden almadığım şartıyla daha uzman ankara,istanbul veya başka bir ilde gerçekten yaptırabileceğim yer varmıdır

@çamlıca noise block kapalı zaten o yüzden insan sesini fazla baskılıyor speech in noise ise frekansa ayarlandığında sessiz iç ortamda bilgisayarın fan sesi kafamı şişiriyor
Acaba mümkünse benim yapabileceğim pcye bağlayabileceğim kendi programımı kullanabileceğim bir durum olamaz mı deneyip doğru sonuca ulaşmak cok daha iyi olurdu

bende analog kulak içinde hem ses yükseltme hem ses tonu potans ayarı imkanı vardı ama dijitalde bu ayarı kendim yapamıyorum maalesef yeni teknolojide dijitale gecmesinden dolayı var olan imkanlarımı hepten yoketti

ben sana solıyımmı
ıkı program yukletebıldıysen dua et hıc olassa kulagın acımaz yuksek sesle
baskasına gıdersen cok cırkın sesler yukluyolar bılguya tecrubelı dıyosun
eger ole potastan fılan haberın var mademe netten ındır yap aletını bulursan
yada bven gıbı baska cıhaz al

Bilmem kaç yer dolaşıp illallah diyerek bir cihaz aldım ve benzer problemleri yaşayacağımı sezdiğim için, "kendim nasıl programlarım" arayışına şimdiden başladım (şu an kulağımda deneme cihazı var, aldığım cihaz yapılıyor). Phonak ve Unitron için Icube dedikleri bir cihaz satılıyormuş ve bununla programlamasını kendiniz yapabiliyorsunuz. Bilgisayar programlarına biraz aşina iseniz arayüz kolaylıkla kullanılabilir gördüğüm kadarıyla. Solana bu bahsettiğim cihaz ile programlanabiliyor mu bilemiyorum, bu icube'u nasıl temin ederiz bunun hakkında da fikrim yok ama öğrendiğimde yazarım.

Valla bende anlamadım bende 4 programlı cihaz aldım benimkinde manuel modlara geçebiliyorsun ilk program çok güzel 2. ve 3 programlar aynı anlamadım gitti

Evt sayın mac72, bu bahsettiğim cihazla ayarlamalar yapılabiliyormuş. Nerede satılıyorsa arayıp bulacağım bakalım, olmadı ebay'da vs. de satılıyor; bir yolunu bulup getirteceğim. Programın nasıl kullanılacağı ile ilgili Phonak web sitesinde detaylı döküman bulamadım ama Unitron'da programlama klavuzu-rehberi var çalışan cihazlar için görüntülerle birlikte (, basit bir program. Bilgisayarda kullanılan herhangi bir programdan daha komplike değil kesinlikle. Odyocu aramaktan-dert anlatmaktan (sıkıntınızı tarif edemiyorsunuz an geliyor) daha pratik geldi bana. Bu forumda arama yaptım ama bahsedilmemiş, kullanan olmadı sanırım.

phonak merkezi aradım az önce cihaz varmış ve programı da lisanslıymış fiyatı da 1000 tl civarında diyor ve bizim gibi hastalara satışı yokmuş sadece bayilere veriliyormuş offf deli ayar oldum bu duruma

:) sayın dephyr, aldığınız cevaba şaşırmadım desem yalan olur. Fiyat ayrı bir konu da (ki çok yüksek buldum), sadece bayilere satışı var ne demek hiç anlamadım doğrusu. Parasını verdiğim cihazı kullanmak-ayarlamak için neden bayilere gitmek zorunda kalıyoruz ki? Odyometristin sessiz odada 150 bin kere "şimdi nasıl" diye sormasıyla ayar olur mu Allah aşkına ya? Televizyon alıp kanal değiştirmek-sesi arttırıp azaltmak için bayiye götürmeye benziyor bu, oysa ki kumanda diye birşey icad edilmiş?

İçimden çok şeyler geçti de, burada söylemeyeyim hadi. Ben biraz inatçıyımdır; şu asıl cihazımı alıp kulağıma bir takayım, ahdettim o program da cihaz da bulunacak. Gelişmeleri paylaşırım.

yokmu artıraaaan saaatttım
once bı cıhazın ne mene ses verıcek valla bı phonakzede ben o kadar ınat ettımkı benım kadar ınat olan varsa
ıllakı bunu adam edecem dıye
ne gezer nerdeyse deprasyon olacaktım mıllet deprasyondayım dıyoya buymus meger

dephyr;
sönmezin karşısında desibel işitme cihazı var bir de orada ayar çektirmeyi dene.....

bu yoruma ne diyeyim şans tabiri ne diyeyim :)

zaten cihazı oradan aldım :) orada mustafa bey var ilgilenen ama diyorum ya orada ayar cektirirken şimdi nasıl diye tekrarlanan nakarattan sonra vereceğiniz cevap iyi deyip cıkıyorsunuz orada hep olumlu bir umutla cıkıyorsunuz bir süre dışarıda gezerken ,evde otururken ,aracta dolaşırken ve gürültülü ortamlarda bulunurken illa ki bir eksiklik var ben bu durumu kendim kontrol altına almak istediğim için deneme yanılma da olsa tutturabileceğim bir ayara sahip olabilmek için çareler arayışı içindeyim

dephyr;

uzulme kulagın koku duruyor baska careler dusunursun
tek cıhaz kullanıyorsan ınankı bu phonak ılla cıft satmak ugruna bıse gelıstırmıs
ben dıger markalardan oyle rahatsız olmadım tek kulakla
yorum sızın dıcemde bıde o tak taklar varkı

uzulme kulak koku sende
tek kulak kullanıyosan bu phonak ılla cıft kullansınlar dıye bıs

shukufe;

shukufe;
zaten bana da aynı şeyleri dediğiniz gibi anlattılar çift kullanmam gerekiyormuş zaten cihazın bass sesleri de yok gibi bir şey )
analog gibisi varmı diye iç geciriyorum nedense bizler de dijitalin keyfini sürelim dedik bir o kadar paraya sayarken arkamıza bakmadan önümüze bakmaktan istifade edecekken yerimizde kalıyoruz maalesef

dephyr;

toplam kaç kere ayar çektirdiniz.her deneme yanılma yaptığınızda olumlu ilerleme olması lazım.ayrıca cihazın olup olmadığı bir günde belli olmaz
hergün her haftada ayar çekilmez.

öncelikle cihazı 30 gün kullan sorunları not et.tekrar ayar çektir.yine 30 gün kullan sorunları not et.tekrar ince ayar çektir.doğru ayara boyle ulaşabilirsin.

size oldumu deyip hemen oldu demeyin caddeye çıkıp orada duymak istiyorum deyin.size anlayış göstereceklerdir.ordaki arkadaşlar bursada en sabırlı odyologradır.ben 15 yıllık cıc kullanıcısıyım.çok odyolog gördüm.buradan iyisi yok bnce.

birde sorunu kendinizde arayın derdinizi belki analatamıyorsunuzdur.odyoyu yanlış yönlendiriyor olabilirsiniz.

keşke starkey alsaydınız boylece telefondan istediğiniz gibi kendiniz ayar çekerdiniz

satlas;

zaten aynen dediğiniz gibi anlattılar bana ama dısarıya cıkınca bazı eksiklikler oldugunu farkına varıyorsunuz hemen akabinde 1 ay dolmadan gitmekde tuhaf oluyor not yazarak ama 1 ayda ama 5 ayda mutlaka sonuca ulaşırım problem değil buradaki sorun sürekli odyocuyla muhatap olmak iş ve zaman kaybı yaratmak istemediğim için mutlaka çareler olması gerektiğini düşünüyorum bu cihazı üreten firmalar neden kullanıcı tercihleri yönünde bir kolaylık sağlanmadığı konusunda düşünmüyor değilim basit çözümler yaratılabilirdi analog cihazlarda potans ayarı yapabiliyorsunuz teknolojide her şey kolay olmalı diye düşünüyorum

bu görüşünüzü orada söyleseydiniz sizi starkey ürününe yönlendirilirdi.starkeyde kendin ayar çekebiliyorsun.telefon tuşları ile bole bir teknoloji mevcut sadece milletin haberi yok.hergün saat 10 da toplantıya giriyorum dolayısızyla salon sessiz cihazın sesini yükseltiyorum.artık elle müdahale etmiyorum 30 gün hep aynı tekrarladığımiçin artık cihaz saat 10 gibi kendi geçiş yapıyor akıllı öğrenme var telefonda istediğin gibi ayar çekebiliyorsun yaklaşık sana 30 türlü farklı ayar verebiliyorsun.

satlas;

valla ne yalan söyleyeyim bilseydim üste az para verir starkey alırdım netten araştırdığım kadarıyla sizin dediğiniz gibi özellikler mevcutmuş elimdeki cihazı yedek namına bulundurmak istiyorum sizin dediğiniz cihaz modeli nedir onun fiyatını ve benim duyma eşiğime göre uyup uymadığını araştırayım

x serisi cıc olarak piyasanın en güçlüsüdür.3000-3750 arası dır. fiyatı.

starkey bursada tek şubedir.oda desibel işime merkezi.bursada başka yere gitme şansınız maalesef yok

satlas;

bende o fiyatlardan almıştım ne şans :(
phonak yerine starkey tercih edilmeliymiş

starkey altıparmakta şubesi vardı diye biliyordum

satlas;

demin aradım db işitme merkezini elinde starkey mevcutmuş başka subesi de yokmuş fiyat bilgisi veremedi modeller konusunda deneyerek davet etti beni
@satlas herşey için çok teşekkür ederim ilginiz ve desteğiniz için çok yardımcı oldunuz diğer yorum yazan arkadaşlara da teşekkür ederim

sağlık bakanlığından mali uzman sedat gönderdi deyin siz yardımcı olurlar

ayrıca muhakkak cihaza ventil hava kanalı açık gelsin kendi sesin çok çok doğal geliyor o zaman

sayın satlas, bahsettiğiniz starkey cihazı hangi model acaba? Konu ile ilgili arama yaparken, yurtdışı sitelerde de al-kendin ayarla tarzında cihazlar gördüm bu arada; direk bilgisayar bağlantı kiti ve uygun programla ayarlanabiliyor. Bilemiyorum bunlardan alıp tecrübe eden var mıdır? Fiyat olarak da uygun geldi, tabi gümrük vs. aşıp getirtebilmesi apayrı bir dert olacaktır.

Bir de bu ayar konusunda birkaç şey eklemek istiyorum. İlk odyo testimi 7 yaşındayken olmuştum. 25 senedir ara ara test yaptırdım ve değişen hiç bir şey göremiyorum uygulamaya dair. Hadi odyometri testi artık standart halini aldı diyelim, peki ya cihaz uygulamaları-denemeleri? Tamam, yine gidelim bayiye onlar ayar yapsın; pek bir kıymetli lisanslı programlar bize verilmesin. Ama en basitinden bir video, bir ses programı vs. bulunabileceğimiz ortamların simülasyonu hazırlanabilir. Dil programlarında olduğu gibi dinleme parçaları hazırlanıp bunlarla çalışılabilir - dinlediğimizi anladık mı şeklinde... Ne bileyim cihazın etkinliği-ayarlarını anlamak için böyle basit uygulamaların yapılması dahi neden akla gelmiyor? Koyarsın bir TV-video-bilgisayar, odyometristin de zamanını almadan kendi kendimize bakarız neresi eksik neresi fazla, nasıl duyuluyor, neresi olmadı; orada anında not alıp bildiririz en azından mesela... Şimdi nasıl, şimdi nasıl... Şu andaki "ayar" sistemi ile, 5 m^2 odada odyometristle bir anlaşmaya varma ihtimalimizi umut ederek oturmak iş değil, anlamlı değil ve benim için zulüm...

Starkey x serisi dir.IQ teknolojisi ayar çekmeye yarıyor.yani telefon tuş sesleri ile dünyada her telefon tuş sesi aynı çıkar .ankesor cep telsiz hepsi aynı dır.2 tuş sesi sesi kısar 8 tuş sesi açar her tuşun bir fonksiyonu var.normalde 5 program yüklersi.2 ci program her zaman kullandığın program diğer programlarda değişik ozelliklerde yükletirsin.her bir programı 2 tuşuyla 3 defa kısarsın 89 tuşuyla sesi3 defa açarsın her program için 6 farklı ses 5x6=30 farklı ses oluştu bunlardan birini insan muhakkak beğeniyor.değiştirebiliyor.diyelimki tuş ları beceremedik.işitme merkezini ara telefonu sesi dışarı ver karşıdan odyo kendi telefonun tuşlarını bastığı zaman senin telefondanda tuş sesi çıkıyor ve cihaz algıyıp ayara geçiyor.

Bugün akşam üstü desibel işitme merkezine gittim @satlas sedat beyin yönlendirmesiyle geldiğimi söyledim orada mustafa bey vardı starkey x serisi cıc kanal için 4250 tl fiyat cıkardı bazı özelliklerinden de bahsetti devamlı ayar için istiyorsan 1 kez yaparsın ama sonrası gereksiz olduğunu belirtti benim için sağ kulağımda kullandığım cihaz phonak solana 312 uz modeli kullanıyorsun ama sol kulağın için starkey x modeli sana uymaz dedi cihazın karakteristiği ve uyum sorunu yaşayabileceğini bahsetti bende sürekli ayar cekmek istemediğim için detaylı en ince tarifine kadar problemsiz kullanmak istediğimi belirttim kullandığım cihazın ayar probleminden bahsettim ses tonu olsun gürültüde insan sesine odaklama ve hışırtılardan bahsettim beni odasına cagırdı yarım saat benim direktiflerime bıkmadan usanmadan sabırla en ince detayına kadar sağolsun 6 adet program yaptı 3 adet otomatik değişken 3 adet manuel program ayarlanıp cihaz üzerindeki buton vasıtasıyla nefret ettiğim cihaza adeta aşık oldum yüklenen gürültülü.sessiz ve müzik programıyla ben phonak işitme cihazıyım diye kendini belli etti buradan reklam olsun demiyorum ama beklentilerimi fazlasıyla beni tatmin etti diyebilirim

Özellikle cihazın performansından ziyade herşey odyometristen kaynaklı kulağın duyma ihtiyaclarından tamamen deneyimi ve tecrübesinden kaynaklandığını burada vurgulamak isterim herşey tamamen sizin ne anlatıp sorunun tarifine göre anlaşabilmek o kadar....

Bazı arkadaşlar analogdan aldığı kulağın duyduğu sesi dijitalden keyif alamadığını bazı yoprumlarda görmüştüm eğer ki dijital cihazınız gerçekten deneyimli bir odyometrisle sorununu detaylı tarif edebilirse emin olun analog cihaz kullanmak istemeyeceksiniz analog cihazı kullanırken dijitale gecmek şahinden mercedese binmek gibi oluyor yeter ki ayarı iyi olsun

Desibel işitme merkezinde çalışan mustafa bey oldukça cana yakın ve sabırlı bir insan olmakla işinin hakkını fazlasıyla verdi @satlas sedat bey olmasaydı fellik fellik odyocu arayacaktım şansıma denk geldi buradan teşekkür ediyorum kendisine ....

Bu arada unutmadan dijital cihazlar için yukarıda arkadaşımızın dediği gibi bazı sitelerde satılan usb girişi aracılığıyla programı kendimiz uygulama konusunda cd lisans problemi cıkmakta ayrıca ona uygun kablo olması ve cihaz bağlantı adaptoru gerekmekte fiyat olarak 1000 dolardan başlıyor kulağımızda kullandığımız cihaz zaten o fiyatlardan başlıyor 1 kez kullanıp da sürekli ayar cekmemize gerek kalmayacaksa boşa masraf olmaktan öteye gitmeyeceğimi düşünüyorum esas sorun deneyimli odyocu....

ben phonak ısıtme cıhazıyım dıye kendını bellı ettı POOOOOHHHHH
odyocunun tecrubesı onada dıycem bı poh benım gıttıgım 5 odyocu tecrubesızdı alllaaalem
hersey bızım dogru anlatmamızmıs obada bı pohh sankım bız gazel okuyoz
dur bı gıdıyım ankaradan su desıbele dıycem gıttıgım odyoculara hakaret olcak

sorunun çözülmesini sevindim.

shüküfe koca ankarada sana göre odyocu bulamadınmı?muhakkak vardır

Üst Alt