sayın satlas, bahsettiğiniz starkey cihazı hangi model acaba? Konu ile ilgili arama yaparken, yurtdışı sitelerde de al-kendin ayarla tarzında cihazlar gördüm bu arada; direk bilgisayar bağlantı kiti ve uygun programla ayarlanabiliyor. Bilemiyorum bunlardan alıp tecrübe eden var mıdır? Fiyat olarak da uygun geldi, tabi gümrük vs. aşıp getirtebilmesi apayrı bir dert olacaktır.
Bir de bu ayar konusunda birkaç şey eklemek istiyorum. İlk odyo testimi 7 yaşındayken olmuştum. 25 senedir ara ara test yaptırdım ve değişen hiç bir şey göremiyorum uygulamaya dair. Hadi odyometri testi artık standart halini aldı diyelim, peki ya cihaz uygulamaları-denemeleri? Tamam, yine gidelim bayiye onlar ayar yapsın; pek bir kıymetli lisanslı programlar bize verilmesin. Ama en basitinden bir video, bir ses programı vs. bulunabileceğimiz ortamların simülasyonu hazırlanabilir. Dil programlarında olduğu gibi dinleme parçaları hazırlanıp bunlarla çalışılabilir - dinlediğimizi anladık mı şeklinde... Ne bileyim cihazın etkinliği-ayarlarını anlamak için böyle basit uygulamaların yapılması dahi neden akla gelmiyor? Koyarsın bir TV-video-bilgisayar, odyometristin de zamanını almadan kendi kendimize bakarız neresi eksik neresi fazla, nasıl duyuluyor, neresi olmadı; orada anında not alıp bildiririz en azından mesela... Şimdi nasıl, şimdi nasıl... Şu andaki "ayar" sistemi ile, 5 m^2 odada odyometristle bir anlaşmaya varma ihtimalimizi umut ederek oturmak iş değil, anlamlı değil ve benim için zulüm...