Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Phonak Virto V70 CIC & Widex Unique u 330 CIC..?

JohnAbruzzi

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba, benim orta derecede sensorinöral bileteral işitme kaybım var. Uzun araştırmalar sonucunda eleye eleye bu iki cihaz arasında seçim yapma aşamasına kadar geldim. Bu işten anlayan forumdaki doktor, odyometrist ve kullanıcılardan yorumlar bekliyorum.

Phonak Virto V70'in başlıca özellikleri:
Kanal sayısı: 16
Bant sayısı: 36
Rüzgar önleyici, ıslık önleyici, feedback management
speech in 360, telecoil, directional microphone, ultra zoom
real ear sound relax vs.

Widex Unique U330'un başlıca özellikleri:
Kanal sayısı: 10
Bant sayısı: 14
Gürültü azaltma, değişken hızda kompresyon, gerçek ses
zayıflatıcı, konuşma güçlendirme vs

Bu iki cihazın da CIC (Kanal içi) değil, kulak arkası modellerini deneyebilme şansım oldu. Kulak arkası deneyimime göre Widex'in kanal ve bant sayıları daha düşük olmasına rağmen (hatta denediğim u330 değil, u110 modeli olan daha düşük bir modeldi) daha normal hayata yakın bir ses aldığımı söyleyebilirim. Kulak cihazında bant ve kanal sayısının önemli olup olmadığını araştırmış olmama rağmen çok anlayamadım. Bu konularda forumdaki kişilere bilgileriyle yardımcı olan başta sevgili Mehmet Akşit olmak üzere diğer kullanıcılardan fikir ve yorumlarını rica ediyorum. Bu süreçte fikren yardımcı olursanız çok memnun olurum. Herkese sevgiler, selamlar.

Son düzenleme:
Üst Alt