merhabalar. 5 yıllık süremin dolmasına biraz süre kalan bir engelliyim. ön araştırma olması amacıyla bakınıyorum araçlara ve forumlara. ailecek gezmeyi seven ve de küçük araçtan (özellikle bagaj) bezmiş biri olarak marka/model farketmeksizin büyük bagaj hacimli araçları gündemime aldım. gönül ister ki opsiyonlarla hayat kolaylaştıran konforlu, görece az sorun çıkaran SUV'lar ÖTV muafiyeti limitine takılmasın ki rahatça binelim fakat mevcut kanunlar ve araç fiyatları buna engel olmakta maalesef. ben de bu sebeple SUV merakımın yerini, inceleye inceleye gözüme hoş gelmeye başlayan pick-up'lara bıraktırdım diyebilirim.
-bu tarz bir araç düşünebilmenin benim açımdan yegane şartı (4x4 olanlara baktığım için) çok yüksek tutarda olan motorlu taşıtlar vergisi (mtv)'den muaf olabilmekte. öncelikli sorum bu vergiden bu araçlar için muaf mıyız?
-diğer bir sorum da kullanıcı yorumları hakkında bilgi edinmek. artılarını eksilerini bizzat araç sahiplerinden öğrenmek. internetten her markaya ve modele dair araç inceleme videolarını izliyorum fakat o videolardaki hiçbir yorum kendi arabasını kullanan kişinin yorumuyla kıyaslanamaz diye düşünüyorum.
teşekkürler, saygılar.
-bu tarz bir araç düşünebilmenin benim açımdan yegane şartı (4x4 olanlara baktığım için) çok yüksek tutarda olan motorlu taşıtlar vergisi (mtv)'den muaf olabilmekte. öncelikli sorum bu vergiden bu araçlar için muaf mıyız?
-diğer bir sorum da kullanıcı yorumları hakkında bilgi edinmek. artılarını eksilerini bizzat araç sahiplerinden öğrenmek. internetten her markaya ve modele dair araç inceleme videolarını izliyorum fakat o videolardaki hiçbir yorum kendi arabasını kullanan kişinin yorumuyla kıyaslanamaz diye düşünüyorum.
teşekkürler, saygılar.