Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Pıhtı atması ve kalp rahatsızlıklarından %40 rapor alınabilir mi?

Mesut Kılıç

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Eşimde faktor v leiden mutasyonu hastalığı var genetik bir rahatsızlık kanda pıhtılaşma sorunu bu hastalık sebebiyle 5 ay önce beyninde bir damara pıhtı atmış koruyucu olarak kan sulandırıcı ilaçlardan kullanıyor.

Ayrıca küçükken geçirmiş olduğu bir enfeksiyon sebebiyle kalpteki mitral ve aort kapakta yetersizlik var. Bu hastalık içinde bir süre kalp kapağı koruyucu deposilin kullandı ancak yaşı 37 olduğu için artık doktor iğneyi kesti ve şu an için ameliyatta önermiyor.
Bunların yanı sıra eskiden geçirmiş olduğu trafik kazası sebebi belinde kaymada varmış ama derecesini bilmiyoruz.

Bu hastalıklara bağlı sıkıntılı ve sinirli bir ruh var.

Eşim 1997 yılı sigorta girişli 5.000 gün civarı primi bulunmakta bu bilgiler ışığından %40 engelli raporu alma şansı var mı ?
%40 engelli raporu alması durumunda erken emekli olabilir mi ?

Konu ile ilgili bilgi ve desteğinizi rica ederiz.

benim 2011 yılında şah damarım tıkandı, ege üniversitesi genetik ana bilim dalı faktör 5 leıden tanısı koydu başka bir devlet hastanesi bana %73 oran verdi,aslında faktör 5'in oranı %20'dir fakat herhangi bir damar tıkanıklığı oldu ise bu oran %60'a çıkıyor vücudun hangi damarı tıkandı ise ona göre oran alıyor diye biliyorum ama beni malulen emekli yapmadılar vergi indirimi alarak emekli oldum,devlet hastanesi bana 2 yıl %73 verdi,Ankara bakanlık sağlık kurulu süresize çevirdi,size tavsiyem maluliyete başvuru yapmayın vergi indirimi alarak emekli olabilirsiniz diye tavsiye ederim ben,yine konuya daha vakıf olan arkadaşlardan bilgi almanızda fayda var!herşey gönlünüzce olsun.

asanur öncelikle sizede çok geçmiş olsun verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.
Normalde eşimin emekli olmasına yaş olarak daha çok var vergi indiriminden yararlanarak emekli olabilirse bağlanacak maaş düşük mü oluyor.

prime göre diye biliyorum.peki mutasyon raporunuzda faktör 5leıden; homozigot'mu heterezigot'mu yazıyor?

asanur heterezigot var bu sebeple beyinde ince bir damara pıhtı atmış.
Dün bana bazen yazı yazarken yazıcağım harfleri unutuyorum dedi kan sulandırıcılardan başkada bir tedavisi yok arada clexane iğneleri kullanıyor.

En son şişli araştırma hastanesinde aşağıdaki testleri yaptırmıştı doktor hanım çıkan sonuçlar aşağıda
Bu hastalık eşim ölü doğum yapınca çıktı o zaman yaptırmıştık ilk olarak testi o teste heterezigot çıkmıştı aşağıdaki teste heterezigot yazmamışlar.

Hasta : 2794589/ SİBEL KILIÇ
Örnek No : 12124826
Rapor Ver.Tar. : 15.11.2016 15:10
Gönd.Birim : NÖRO-GÜLTEN TATA
Gönd.Doktor :
Cinsiyet/Yas BAYAN , 36 Kurum : SISLI ETFAL EAH
Sayfa No : 1 of 1
GÜLTEN TATA
:
{ }
T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI
İSTANBUL BEYOĞLU BÖLGESİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ
LABORATUVAR SONUÇ RAPORU
ŞİŞLİ HAMİDİYE ETFAL EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ
P
DÜZEN LAB
Lab Kabul Zamanı
30.03.2016 11:50
Onaylanma Zamanı
05.04.2016 13:19
İstem Zamanı Örnek Alma Zamanı
30.03.2016 10:45
Barkod Zamanı
05.04.2016 11:28 30.03.2016 11:47
SONUÇ BIRIM REFERANS ARALIGI
C3c 125 mg/dL 85.00 - 200.0
C4 19 mg/dL 15.00 - 50.00
AKTIVE PROTEIN C REZISTANSI : APC Rezistansı test çalışma kiti ve referans aralı
APC REZISTANSI-FAKV (Süre) 101.3 >>120 APC Rezistansı test çalışma kiti ve referans aralı
APC REZISTANSI/FAK.V (Oran) 1.76 >>2.5 Test sonuçları referans değerin altında bulunmuş o
-ANTI nRNP/Sm ANTIKOR NEGATIF <NEGATİF Test sonuçları referans değerin altında bulunmuş o
-ANTI SS-A ANTIKOR (52 kDa) NEGATIF <NEGATİF Test sonuçları referans değerin altında bulunmuş o
-ANTI SS-A ANTIKOR (60 kDa) NEGATIF <NEGATİF Test sonuçları referans değerin altında bulunmuş o
-ANTI SS-B ANTIKOR NEGATIF <NEGATİF Test sonuçları referans değerin altında bulunmuş o
-ANTI Scl-70 ANTIKOR NEGATIF <NEGATİF Test sonuçları referans değerin altında bulunmuş o
-ANTI Jo-1 ANTIKOR NEGATIF <NEGATİF Test sonuçları referans değerin altında bulunmuş o
ENA PANEL : Test sonuçları referans değerin altında bulunmuş o
Anti fosfatidilserin IgG <2 RU/mL NEGATİF <12 - POZİTİF >12Test sonuçları referans değerin altında bulunmuş o
Anti fosfatidilserin IgM <2 RU/mL NEGATİF <12 - POZİTİF >12Test sonuçları referans değerin altında bulunmuş o
Anti kardiyolipin lgG 2 PL- U/mL NEGATIF <12 - POZITIF >12
Anti kardiyolipin lgM <2 PL- U/mL NEGATIF <12 - POZITIF >12
Anti nükleer antikor (ANA) NEGATIF (*) Test sonuçları referans değerin altında bulunmuş o
Homosistein 9 µmol/L
Lipoprotein a <3 mg/dL .0 - 30.00 Test tekrarlanarak sonuç teyit edilmiştir.
Anti Thrombin 3 Aktivitesi 106 % 70 - 125
Düzen Raporu Ektedir .
PROTEIN C AKTIVITESI 122 % 70 - 140 Test tekrarlanarak sonuç teyit edilmiştir.
PROTEIN S AKTIVITESI 86 % 55 - 160 Test tekrarlanarak sonuç teyit edilmiştir.
ANTI-ds DNA (ELISA) <10 IU/mL NEGATİF < 100 -POZİTİF > 100Test sonuçları referans değerin altında bulunmuş o
Bu rapor elektronik ortamda onay

Benim kalbimde pihti vardi ameliyatla aldillar doktor bana kalp yetmezlginden yuzde 50 verdi muhtemelen esinize yuzde 60 verirler.,.hem pisikiyatriye hem kalp doktoruna ciksa orani birlestirseler biraz yorucu olacak ama gecmis olsun esinize

sevkat100 sizede çok geçmiş olsun teşekkür ederim %40 oran alan herkes vergi indiriminden yararlanıp emekli olabiliyormu ve bu süreç ne kadar sürer eşimin sigortalılık süresi ve primi yeterli diye biliyorum.

Raporb15 gunde cikar ama esinize aylik baglanmasi sozkonusu olursa 1 ay veya 3 ay bekletirler cunku yazismalar var. Gecmis olsun saygimla

Teşekkür ederim saygılar bizden.
asanur müsait olduğunuzda sizdende dönüş rica ederim tanı olarak heterezigot denildiğini yukarıda belirtmiştim.

Mesut Kılıç

Ege üniversitesi mutasyon raporun açıklamalar kısmında heterezigot mutasyonun 3-5 kata kadar,hemezigot mutasyonunun 20 kata kadar artabileceği ifade edilmiş;Bu mutasyonların aktivitelere göre %20-60-80'e kadar çıkabileceği rapor edilmiş.

Merhaba

Bugün okmeydanı hastanesine eşim için yapmış olduğumuz başvurunun sonuçlarını heyete teslim ettik ancak kafamıza takılan bazı konuları sormak istiyorum. Biz hematoloji bölümünden factor v leiden mutasyonu ve bu hastalığa bagli olarak beyne ve ayaga pihti atmasi sebebiyle %60 oran aldik ayrica oranin yanina (malulen emeklilik) yazdi. Doktor bu orani ve metni basvuru raporuna yazdi. Biz bu hastaligin testini 2016 yilinda sisli etfal hastanesinden yaptirmistik. Bu doktora testin tekrari gerekirmi heyete girecegiz dedim hayir sizden yeniden test istemiyorum dedi. Bizde bunun uzerine bugun diger bolumlerden aldigimiz test sonuclari ile birlikte evraklarimizi heyete teslim ettik. Ancak soyle bir sikinti oldu biz 2016 yilinda sisli etfalden yaptirdigimiz genetik test sonucu ve beyin mr ve ayak mr sonuclarini heyete sundugumuz evraklara ilave etmedik. Heyet baskani esime sen nerede takip ediliyorsun demis oda 2016 yilinda sisli etfalde takip edildim demis ancak adam o test sonuclarina bile bakmadan evragi diger memurun onune atmis 😞 ve sonuc sirketinize gelir demis. Maalesef bu konuda bizi ne heyetdekiler nede baska bir kimse bilgilendirmedi. Ben bu forumda arastirma yapibca ogrendim. Şimdi bizim ne yapmamiz lazim bu hastane diger hastanenin tani sonucunu kale almadigindanmi boyle yapti acaba. Bizim bu evraklari yarin gidip tekrar heyete verip ekletme sansimiz var mi ? veya vergi dairesine bu evraklari teslim etsek rapora ekletebilir miyiz ? yada bu is artik eksik evrak sebebiyle Ankaradan geri mi doner

asanur

bendede faktör beş var Bir defa akciğer e emboli attı ömür boyu komadin kullanıyorum iki hastanede hemodinamik sekel bırakmayan pte gecirenler olarak yüzde 10 verdiler.benimki sizce girmiyorum hayatı tehdit eden tromboza

akciğerden geçirdiysen hayatı tehlikeye sokan pulmoner emboli teşhisiyle normalde %60 vermesi gerekirdi.

cemkaleli

Akciğerime attı pıhtı bidefo oldu ayrıca faktör beş heterizigot mthfr heterizigot ama yüzde 10 verdiler birkez exremidete dvt yada hemodinamik sekel bırakmayan pte gecirenler olarak yüzde 10 verdi anlamadığım bende hayatı tehdit eden tromboza girmiyormu sizce teşekür ederim

Harun hematoloji mi veriyor bu oranı ve ayrıca genetik testi sonucunu doktora gösteriyor musun

Serhkan

Evet serhkan hemotoloji verdi genetik testinide gösterdim ayrıca yüzde 10 verdiler ikikere girdim ayri ayrı hastanelerde anlamadim.

Hayatı tehdit eden tromboz a girer. Neden böyle yapıyorlar ki. Yanlış yerden mi puan veriyorlar acaba

Serhkan
Soruyorum ama onlar tutturmuş senin vücudunda herhangi bir sekel bırakmamış diyolar hak ediyosam neden alamıyorum kimseyi muhatap bulamıyosun hak etmiyosam zaten sorun değil.anlamadigim ozaman hayatı tehtit eden tromboza kimler giriyor ben giremiyorsam demi

Üst Alt