Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Plakada engelli işareti olması trafik cezasına mı neden olur?

gökkuşaği4

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar sizden bir konuda yardım istiyorum

engelli aracımı bugün babam muayeneye götürdü aracımı 2015 yılında aldım yeni araclarda süre 3 yıl denilmişti fakat arparat olması nedeniyle aldım zamanda muayeneye girmişti onun için 2 yıla düştüğünü söylemişler 135 lira ceza kesmişler

ayrıca plakama engelli işareti yapıştırmıştım istasyondaki görevli kişi trafik polisi sonradan plakaya engelli işareti yapıştırılmışsa 1800 lira ceza kesiyor demiş işaretleri söktürmüş

böyle birsey var mı onu öğrenmek istiyorum kafam karıştı :confused: bilgilendirme için tesekkür ederim

yapıştırma olmasımı yasaklandı daha önce polis kontrollerinde hiç sorun yasamadım

23/3-a-1: Yönetmelikte belirtilen nitelik veya ölçülere aykırı plaka takmak - 412 TL

23/3-a-2:Verilen 7 günlük sürenin sonuna kadar Yönetmelikte belirtilen nitelik veya ölçülere uygun plaka takmamak - 844 TL

23/3-c-1: Farklı okunması veya okunamamasını sağlayacak şekilde tescil plakasında değişiklik yapmak - 412 TL

23/3-c-2: Farklı okunması veya okunamamasını sağlayacak şekilde tescil plakasında değişiklik yapmak nedeniyle hakkında işlem yapılarak verilen 7 günlük sürenin sonuna kadar tescil plakalarını uygun duruma getirmemek - 844 tl

Üst Alt