Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Plakada sakat damgası hangi şartlarda mecburi?

Ümito

Üye
Konular
80
Reaksiyonlar
10
merhaba arkadaşlar ben h sınıfı ehlıyetı almak için doktoruma başvurdum ve ehlıyet için rapor çıkardım raporumda %26 ama otomatik vites araç kullanabılr dıye ıbare yok
ehlıyet kursunuda başvurdum şubat 13 de sınavım var ve motordan muhaf oluyosun dedıler
neyse benım size asıl sorum 2ci el bı araç alıcam otomatık vıtes bunda ılla plakada engellı damgası şart mı ? yada sonra bu h sınıfı olan belgeyı b sınıfına döndurebilrmym

Özel donanım varsa ve/veya vergi istisnalı satın alınmışsa plakada damga şart.

Engelli aracı

Arkadaşlar aslında engelli işareti bulunan plaka takılması zorunlu değil!!!!

Şöyleki,

Bu işlemler Karayolları ve Emniyet Genel Müdürlüklerinin bir nevi keyfi ve ayrımcılık içeren genelgelerle yürütülmekte olan bir uygulamadır.

Anayasamıza göre herkez hiç bir ayrım gözetilmeksizin eşit haklara sahiptir.

Bizleri bu şekilde damgalayarak (Hayvanların damgalanarak ayrıştırılması misali) büyük bir suç işlenmekte ve bizler bu haklarımızı gerek idare mahkemelerine veya daha üst mahkemelere ve istemeyerek ve utanarak söylüyorumki ülkemizdeki haklarımızı dış mahkemelere yani insan hakları mahkemelerine baş vurarak arayabiliriz.

Bu arada bazı kişiler bu tür uygulamanın bizim menfaatimize olduğunu savunmaktadırlar.

Burada herkeze sesleniyorum,

Gerçekten iyi düşünerek bu uygulamanın bize faydası ne kadar veya zararı ne kadar. Bence en fazla yararı heryerde olmamakla birlikte bir miktar park sorununa faydasıdır.

Gerçekten sana katılıyorum talat kardeşim Plakaya engelli işareti vurma saçmalığı yanlış

Mstf Ümit;

1- Çıkardığın Sağlık Kurulu Raporu yalnızca "H" sınıfı ehliyet içinse o raporu araç alırken kullanamazsın. Senden yeniden rapor çıkartmanı ve yeni çıkartıcan raporda donanım kullanman gerekiyomu gerekiyosa nasıl bi donanım olması gerektiğinin net bir şekilde yazılmasını isteyeceklerdir.

2 - Evet ehliyet sınavında sadece Trafik ve İlk Yardım konularından sınava tabiyiz.

3 - Alacağın araç sıfır yada 2. el farketmez özel bi tertibat yada vergi istisnasıyla alınmışsa plakada özürlü amblemi şart.

bülent abı özel donanım yazıyo yanında sonuç var ordada degerlendırılemedı diyo

değerlndirilmedi demek bu konunun değerlendirilmesi için başvuruda bulunulmadı demektir. dilekçenizde sağlık kurulunun neyi değerlendirmesini istediğinizi belirtmeniz gerekiyor. Belirttiyseniz ve o şekilde yazıldıysa sonuva bir yanlışlık olmuştur.

saygılarımla.

Üst Alt