Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Plakasında engelli işareti olmadan park yerlerinden yararlanamaz mıyız?

FORLAR

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Ben ortopedik engelli ve evli bir bayanım. Aynı zamanda panikatak hastasıyım. Dolayısıyla araba kullanamıyorum, zira engelli aracı alacak kadarda maddi durumum yok. Ama eski model tofaş marka bir aracımız var. Ancak Ankara gibi bir yerde yaşıyorum ve eşim beni gideceğim yerlere götürüyor dolayısıyla. Ama park cezalarından bıktık. engelli araçları haricinde bize de daha rahat hareket imkanı sağlayacak ve trafik kuralları doğrultusunda engelli ayrıcalığı sağlayacak bir amplem düzenlemesi var mı? Yada böyle bir düzenleme yapılabilir mi?
Nereye müracaat edelim?
bilgisi olanlardan rica ediyorum.

Plakasın da Özürlü amblemi olmayan araçların park konusun da bir ayrıcalığı yok.
Olanlara bile bazı polisler ceza yazıyor. Kaldı ki sizinki de normal bir plaka olduğundan sebep ayrıcalık sağlamanız mümkün değil.

o zaman bizim haklarımızı kim koruyacak hepimiz ezilmeye mahkumuz

Eskider araçım yokken bir karton üzerine özürlü işareti koyup bunu ön cama koyuyordum.etkisi oluyordu ancak genel olarak engelli park yerlerinin plakası uygun araçlara tahsis edildiğini bilmeliyiz.

özürlü pilakan yoksa diyer illeri bilmem fakat istanbulda park pelgesi diye birşey var bende kulanıyorum ama ginede pilakamda'da var işaret .
bu arada salam kişilerden yer kalırsa özürlü park yerlerine araç bıraka biliyoruz.

ALİ57 arkadaşım şu park belgesi konusunu açarmısın.

Benimde kendi adıma kayıtlı arabam var, fakat işitme engelli olduğum için plakaya işletmiyorlar, sadece H sınıfı sürücü belgem var, bende alabilirmiyim bundan. Eskiden engelli kartını gösterip yararlanırdım, ama artık her köşe başını ispark kapmış durumda ve gözleri açılmış, kabul etmiyorlar artık kartı, illa plakada olacak diyorlar, senin aracında plakada varken neden belge aldın ??? Ben alabilirmiyim. H sınıfı sürücü belgem + ruhsatı üzerime kayıtlı + H sınıfı sürücü belgem var ???? cevabını bekleyecğim.

evet konuyu tekrar açarsanız memnun olurum

[FONT=Verdana]Serkanabi: Kardeş sana kısaca anlatayım özürlü plakan veya park belgen varsa trafiği engellemeyecek şekilde 15 dakika veya 20 dakika özürlüler park yap biliyor fakat pazı memurlar ilada park belgen olacak diye tutturuyorlar bu belgen olursa daha iyi avantajlarında var mesela otogara ne kadar kalsan da ücret vermiyon veya hastanede park yapsan veya havalimanı da bunun gibi yerlerde bu belgeyi bazen ila olacak diyorlar. Bende aldım ve kullanıyorum bu belgeyi internete yazarsan özürlüler için park belgesi diye detaylı bilgi bulursun hata bir ara site dede ben yazmıştım. konu : ([/FONT][FONT=Verdana] [FONT=Verdana]Özürlülerin araçlarını park etmeleri için ayrılan yere park eden kişileri şikayet..?)[/FONT][/FONT][FONT=Verdana][/FONT]
[FONT=Verdana] [/FONT]
[FONT=Verdana]Sen (H) ehliyetin olduğuna göre sende ala bilmen gerek bu belgeyi [/FONT]
[FONT=Verdana]Umarım işine yarar söylediklerim.[/FONT]

Üst Alt