mrblar.. ben alperen . yurume engelliim we benimde ağır skolyozum war.. yaklasık 15 yasımda iken ilk ameliyetımı oldum tarsus omer sayar hast sinde.. rot takıldı. yanı platın oluyo galıba... gelişme çağımda olduğum için 4 ayda bir platinler ağrı yapıodu ve tekrar ayarlanması gerekıodu.. 7-8 defa ameliyat oldum.. bu ameliyatlar ömrümü tüketti.. ameliyattan sonra yaklaşık, 20 gun doktorum hiç oturmamamı emretti. dediğini yaptık tabi.. çok zor bi süreç... rotun gelişme çağım bitene kadar kalacağı soylenmişti.. fakat vucudum rotu kabul etmez hale geldi, sürekli sulu yaralar oluyordu. doktorum yapacak bi şey olmadığı çıkarılması gerektiğini soyledi...çıkarıldı şimdi.. doktorum 3 ay sonra kontrole gelmemi soylemişti ama ben 2 yıl oldu gitmedim. skolyozum yine başladı gibi.. şu an o ameliyat oldan öncekin egöre iyi sayılırım yinede.. ilerlemzde boyle kalırsa problem yok.... burada benimle aynı dertten muzdaripleri görünce yalnız olmadığımı hissettim.. bu skolyozun zor taraflarından biride üşütüp hastalandığında zaten zayıf olan ciğerle öksürmesi oluyor... sewgilerle... yazışmaya dewam edelim....