Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Platinlerimi çıkardıktan sonra skolyozumda artış oldu. Yeniden ameliyat..?

aylin2481

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar platinlerimi çıkardıktan sonra skolyozumda artış oldu ve sürekli sırtım ağrıyordu geçenlerde ortopediye kontrole gittim ve sırtımdaki omurilik kemikğim kaynamamış bana amelyat önerdiler bu amelyat hem sırtımdan hemde göğüsümden olacakmış keikleştirme yapacaklarmış bu emelyatı olup olmamak konusunda kararsızım hem daha dik oturmak istiyorum hemde çekiniyorum böyle bir amelyat olan varsa yada tanıdığı olan biri bana yardımcı olursanız sevinirim

doktor banada cıkarılacak dedı ama büyüme cagı bıtınce bısey olmaz dedı.sızın gelısme cagınız bıttıgı haldemi oldu...

arkadaslar benım gelısme cagım bıttıgı halde skolyozumun ılerlemesı durdugu halde amelıyat dıo doktorum....yanı benım 2 yıldır bı ılerleme yok skolyozumda ama ılerde bı rısk olurmu bana bu skolyoz dıye amelıyat yapalım dıyo doktorum...

bence platınler kalaması gereken süre ıcerısınde cıkarılmıs...bı de aylın ın wucüdu daha kabul etmemısken platın ı cıkarmıslar..... bu benım fıkrım ...doktor u daha ii bilir tabıkı ama... rahatsız oluyosan amelıyat ol derım ben aylın..ınsan rahat olmadan yasayamaz kı...!
hakkında hayırlısı olur ıns...

platinler amaliyattan kaç yıl sonra alınıyor

ekromez o yıl konusu deişiyo kişiye göre.bana 4yıl sonra alınacak dedi ama 4yıl sonra gittim gelişme çagımım durmadıgı ıcın alınamayacagını söledi doktorum.ne zaman gelısme cagın durarsa ozaman alıolar.

yani diyelimki 22 yasına kadar gelişiyosun
okadar beklicekmisin

aylin aynısı benimde başıma gelmişti

platinler çıktı ben tekrardan yamulmuştum

gelısme cagın bıttıgı haldemı egıldın hasan.

aylin20' Alıntı:
gelısme cagın bıttıgı haldemı egıldın hasan.

pardon geç cevap verebildim

gelişme çağım ibtmemişti o yüz<de eğildi sanırım ama bünye meselesi platinleri alınan herkezin omurgası eğrilicek diye ibrşey yok bunu doktorlarda söylüoyr

ancak plaTİNLER alındıktan sonra eğrilme ilk eğrilişten de fazla oldu

ve 5. olduğum son ameliyatım hepsinden zor ve uzundu

füzyon yaptılar çift tarafları rot ve vidalarla sıkışıtrdılar vs vs............çok zordu allahtan atlattım sen ne durumdasın

seni msn e ekledim sonunda :!:

hasanben aynı amelyatı ben olacağım şimdi doktorumuzda aynı inşallah benimde amelyatım başarılı geçer

bende aynı ameliyatı oldum ve platinler 2 yıl sonra cıkarılmak zorunda kalındı akıntı yaptıgı için yani vücüt platinleri kabul etmemişti.16 yaşında ilk 18 yaşındada cıkarmak için ikinci ameliyatımı oldum(aslında skolyoz için 4. ameliyatımdı)
ameliyattan 5 sene sonra genelde platin için uygun cıkarma zamanı deniliyor.
bendede aynı korku vardı tekrar egrilik başlarsa diye.ama platinlerimi cıkaran doktorum 'belini kırmadıgın sürece herhengi bir egrilik artışı olmaz' dedi ki gercekten 10 sene olmasına ragmen herhangi bir artış şimdilik olmadı.
bence Aylin eger artış rahatsızlık verecek boyutta ve durdurulamıyorsa tekrar ameliyat olmalısın..
saglıcakla kal

doktorum bana platinlerin alınmıcak dedi ee platinler alınıomu alınırken 2. ameliatmı :S:S nie platinler alınıo

selam arkadaşlar ben bundan 4 sene önce ameliyat oldum sırtımda 2 tane 30 santimkadar platinvar yasım 20 platinleri aldırmak isdiyorum ama aldırdıkdan sonra tekrar eyilme olurmu

haluk_0689@hotmail.com

selam

oğlum 14 yaşında 4 yıldr takipde idi fakat son iki aylık dönemde hızlı bir artış olduğundan acil ameliyat dendi
ve nasipse 24 martta ameliyat olacak özelikle ameliyat olmuş olan arkadaşlara soruyorum riskler nedir
ve yaklaşık kaç saat sürüyor bu ameliyat bu arada ameliyatı balcalı yapacak türkiyede iki yer bu konuda uzmanmış
hacettepe ve balcalı bizde malatya ya yakın olması sebebi ile balcalıyı tercih ettik.

çok geçmiş olsun ben ameliyalttan 6 saate çıkmıştım ameliyat oldukdan sonra da
kısa bi süre içinde ayağa kalkdım

fehim9544;
öncelikle geçmiş olsun...
benim ameliyatımda 6 saat sürmüştü ve 5.5 sene oldu şu anda da gayet iyi durumdayım...
ameliyattan sonrada hemen kalkmıştım bi sorun olmamıştı..
umarım her şey yolunda gider bir an önce iyileşir oğlunuz:)

zerda geçmiş olsun seni korkuttuğum için özür dilrim ben platinlerimi çıkardım çünkü kırılmışlardı senin böyle bir sorunu yok ve çıkarmana gerek yoksa üzülme

mrblar.. ben alperen . yurume engelliim we benimde ağır skolyozum war.. yaklasık 15 yasımda iken ilk ameliyetımı oldum tarsus omer sayar hast sinde.. rot takıldı. yanı platın oluyo galıba... gelişme çağımda olduğum için 4 ayda bir platinler ağrı yapıodu ve tekrar ayarlanması gerekıodu.. 7-8 defa ameliyat oldum.. bu ameliyatlar ömrümü tüketti.. ameliyattan sonra yaklaşık, 20 gun doktorum hiç oturmamamı emretti. dediğini yaptık tabi.. çok zor bi süreç... rotun gelişme çağım bitene kadar kalacağı soylenmişti.. fakat vucudum rotu kabul etmez hale geldi, sürekli sulu yaralar oluyordu. doktorum yapacak bi şey olmadığı çıkarılması gerektiğini soyledi...çıkarıldı şimdi.. doktorum 3 ay sonra kontrole gelmemi soylemişti ama ben 2 yıl oldu gitmedim. skolyozum yine başladı gibi.. şu an o ameliyat oldan öncekin egöre iyi sayılırım yinede.. ilerlemzde boyle kalırsa problem yok.... burada benimle aynı dertten muzdaripleri görünce yalnız olmadığımı hissettim.. bu skolyozun zor taraflarından biride üşütüp hastalandığında zaten zayıf olan ciğerle öksürmesi oluyor... sewgilerle... yazışmaya dewam edelim....

Alperen Bey,
Ameliyat olmanız gerekebilir. İsterseniz filmlerinizi
Doç Dr Kamil Çağrı Köse
Afyon Kocatepe Üniv Tıp Fak.
Ortopedi ve Travmatoloji A.D. Afyon.
adresine gönderebilirsiniz. bakıp size geri dönebiliriz. filmlerinizi de geri göndeririz. size sadece kargo masrafı düşer.

Üst Alt